MuiderNieuws

16 juli 2014

MuiderNieuws 16 juli 2014


In actie voor volkstuinen

Tuindersvereniging De Westbatterij vreest voor voortbestaan

MUIDEN - Tuindersvereniging De Westbatterij trekt aan de bel over de toekomst van hun volkstuinencomplex. Er ligt nog steeds geen goed plan op tafel waarin staat hoe het nu verder moet.

Als de wijk Krijgsman wordt gebouwd op het KNSF-terrein, dan moeten de tuinders vertrekken van hun huidige complex aan de westkant van de Westbatterij. Zo werd vorig jaar tussen de gemeente en de tuinders afgesproken als onderdeel van de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk De Krijgsman op het KNSF-terrein.

Er is onder meer afgesproken dat er een goed alternatief zou worden gevonden voor het complex, maar de tuinders hebben nu, na ruim een half jaar, nog niks gehoord. Ondanks toezeggingen van voormalig wethouder Wimar Jeager.

Noodklok
De Tuindersvereniging luidt daarom de noodklok. Een actie wordt opgestart om woningbouw in een gebied van 100 meter gerekend vanuit de dijk bij de Westbatterij, het zogenoemde Schootsveld-West tegen te houden.

"Wij willen dit gebied behouden voor de volkstuinen en voor een bufferzone met veel groen en recreatiemogelijkheden tussen de tuinen en de woningen. Daar is iedereen bij gebaat. Een woonwijk van deze tijd is trots op het hebben van volkstuinen in zijn nabijheid, is blij met een parkachtige omzoming, is content met recreatieve mogelijkheden in de directe omgeving. Het maakt de huizen ook meer waard", aldus Maarten IngenHousz van de Tuindersvereniging.

Bestemmingsplan
Het ontwerpbestemmingsplan De Krijgsman ligt nog tot 23 juli ter visie. Hierin wordt aangegeven waar en hoe 1300 huizen op het KNSF-terrein moeten komen. "Het ontwerpbestemmingsplan gaat niet over de volkstuinen, maar gezien de afspraken dienen de volkstuinen plaats te maken voor woningen", zo concludeert IngenHousz.

Meer redenen
Er zijn volgens de tuinders overingens nog vele andere redenen om Schootsveld-West vrij te houden van bebouwing.

"Dit gebied is bij uitstek een recreatie gebied voor fietsers en wandelaars. Daarom is hier ook de Natuurboulevard aangelegd, niet om naar huizen te kijken, maar om de natuur te beleven. Menig 'Muier' maakt 's avonds nog even een wandelingetje naar de volkstuinen. Die worden dus mooi gevonden, daar geniet menigeen van, daar komen mensen tot rust."

Stelling van Amsterdam
Schootsveld-West vormt volgens IngenHousz ook de zichtlijn naar Fort Diemerdam, tevens onderdeel van de Stelling van Amsterdam. "Het is door de raad bevestigd gemeentelijk beleid dit gebied vrij te houden van bebouwing. Ook de provincie Noord-Holland heeft dat zo bepaald."

Hij vervolgt: "We dienen zuinig om te gaan met onze monumenten. Het authentieke stukje cultuurhistorie aan de Diemerzeedijk bij Muiden wordt ingeklemd tussen de hoogbouw van IJburg en Diemen aan de westkant en de hoogbouw van Almere-Poort, Almere-Stad en Almere-Buiten aan de oostkant. Dan moet je niet nog een eens hoogbouw tot vijf-hoog achter de dijk bij Muiden wensen."

De Tuindersvereniging gaat nu officieel bezwaar maken tegen het bestemmingsplan dat ter inzage ligt. De tuinders hebben hun hoop gevestigd op de politiek. "We hopen dat zij inzien dat je het vrij moet houden van bebouwing."

Van schrik macht over stuur kwijt en sloot in

Foto: Bob Awick

Een 21-jarige Muiderbergse is zondag met haar auto te water geraakt aan de Mariahoeveweg. De vrouw moest uitwijken voor een kerende auto.

Een 62-jarige man uit Eindhoven reed rond het middaguur op de weg en was verdwaald. Hij besloot te keren. De Muiderbergse reed daarachter en besloot net op dat moment om de man te gaan inhalen. Ze schrok van de keeractie van de man en week uit. Ze verloor de macht over het stuur en kwam met haar auto op de kop in de sloot terecht. De man stopte ook en hielp de vrouw uit haar auto. Er raakte niemand gewond.

Twee weekenden werk op de A1

MUIDERBERG - Automobilisten moeten komend weekend en het weekend daarop rekening houden met overlast als gevolg van werk aan de A1.

Rijkswaterstaat vernieuwt het asfalt op de A1 tussen knooppunt Muiderberg en Naarden-Vesting. In het weekend van vrijdag 18 juli tot en met zondag 20 juli en van vrijdag 25 juli tot en met zondag 27 juli zijn er minder rijstroken beschikbaar. Van vrijdag 18 juli 21.00 uur tot en met zondag 20 juli 16.00 uur vinden de werkzaamheden plaats op de A1 richting Amsterdam. De opritten Naarden-Vesting en Naarden zijn in dit weekend voor een periode afgesloten.

Van vrijdag 25 juli 21.00 uur tot en met zondag 27 juli 09.00 uur vinden de werkzaamheden plaats tussen knooppunt Muiderberg en de op- en afrit Naarden-Vesting, richting Amersfoort. De afritten Naarden en Naarden-Vesting zijn beide afgesloten. In beide weekenden zijn overdag 2 rijstroken beschikbaar en 's nachts minimaal 1 rijstrook.

4884

Muiders kregen in 2013 een verkeersboete, bij elkaar een bedrag van 255.545 euro

De Wild Water Race in 2013. Foto: Christian Pfeiffer

Wild Water Race
De Wild Water Race vindt opnieuw volledig op het water plaats. Het parcours is aangepast: er starten twee teams tegelijk, om de onderlinge competitie te versterken. Er is een prijs voor het snelste en het meest originele team. De wedstrijd wordt gehouden op de startavond: donderdag 28 augustus. Inschrijven is nog mogelijk.

Paalzitten
Het paalzitten maakt ook dit jaar onderdeel uit van het Sluis-en-bruggenfeest. Net als in 2013 nemen de paalzitters plaats op de sloepensteiger aan de Herengracht en bevinden zich zo midden in het feestgedruis. Het evenement wordt gesponsord door Blauwhoed. Het paalzitten start donderdag 28 augustus om 18.00 uur en duurt tot zaterdag 30 augustus 20.00 uur. Het prijzengeld bedraagt € 1000,-. Meedoen? Inschrijven kan via de website.

Touwtrekken
Op zaterdag 30 augustus vindt het touwtrekken plaats in de Kom. Twee teams nemen het per ronde tegen elkaar op. Het team dat het droog weet te houden gaat naar huis met een mooi prijzenpakket. Teams kunnen zich aanmelden via de website.

Wie liever niet zelf meedoet aan een een evenement, maar wel wil helpen met het organiseren en begeleiden is ook welkom. Aanmelden/inschrijven kan via www.sbfeest.nl.

Weerbericht

Zeer warm, in het weekeinde kans op onweer
Smaakmaker voor de komende dagen is een hogedrukgebied boven de Noordzee dat zich in het weekeinde richting Scandinavië verplaatst. Vanuit het zuidwesten komt vervolgens een frontale buienzone naderbij gekoppeld aan een Atlantisch lagedrukgebied. Er volgt onweer en enige afkoeling. Van een langere stabiele zomerse periode is daarom nog geen sprake.

Donderdag en vrijdag
Donderdag schijnt de zon volop. Met een matige oostenwind wordt het zomers warm met een maximum van 25 à 26 graden. Ook vrijdag overheerst zonneschijn en is het wederom fraai strandweer. Er waait een matige zuidoostenwind. De nachtelijke minima schommelen rond de 16 graden. In de middag oplopend tot een maximum temperatuur van circa 28 graden.

Het weekeinde
Ook voor zaterdag wordt aanvankelijk zonnig weer verwacht. Later op de dag komt er stilaan meer bewolking. Er is kans op een onweersbui. Het wordt tropisch warm met 30 graden of iets hoger. In de nacht naar zondag en overdag neemt de kans op een donderbui verder toe. Zondagmiddag wordt het 23 graden. De matige zuidoostenwind draait zondag naar zuidwest.

Weetje
Krijgen we deze zomer een hittegolf? Juli 2013 was zeer warm met van 21 t/m 27 juli een officieel landelijke hittegolf. De eerste hittegolf sinds de record warme juli van 2006. Voor een hittegolf moet het minstens vijf dagen achtereen 25 graden of hoger worden, waarvan drie dagen boven 30 graden. Daarvoor is een stabiele zomerse periode nodig en dat is er nog niet.

Amper gebruik van Coöperatief Fonds

WEESP - Weesper stichtingen en verenigingen maken amper gebruik van het Coöperatief Fonds van de Rabobank. De bank roept op om projecten in te zenden.

Eind vorige maand werd er weer voor bijna 9000 euro toegekend door de bank aan projecten. Allemaal in de buurt van Amstelveen. Maar ook uit Weesp mogen verenigingen en stichtingen meedoen.

Het Coöperatief Fonds is bedoeld om een steuntje in de rug te geven aan projecten die de regio versterken.

Verenigingen, stichtingen en instellingen kunnen het gehele jaar door aanvragen indienen. Meerdere keren per jaar worden aanvragen beoordeeld. De sluitingsdatum voor de eerstvolgende ronde voor aanvragen tot € 2.500 is 1 oktober 2014.

Een bijdrage tot 10.000 euro aanvragen kan ook, die projecten worden door de leden van de bank uitgekozen. Daarvoor insturen kan nog tot 15 december.

Het WeesperNieuws in Moskou

Dick Kuizenga

'Mogen wij mee op vakantie?', vroegen we in juni. De eerste foto's zijn binnen. Op bijstaand kiekje ziet u bodyguard Dick Kuizenga met het WeesperNieuws bij een café in Moskou. De Nachtwacht, zo heet het etablissement. En in plaats van Russische vodka wordt hier vooral Hollands bier geschonken. Ook meedoen? Stop een WeesperNieuws in uw bagage en laat uzelf met de krant op de foto zetten op een locatie die kenmerkend is voor uw bestemming. Mail het resultaat naar redactie@weespernieuws.nl. De mooiste/leukste foto's komen deze zomer in de krant.

Bekerpoules FC Weesp bekend

WEESP - Met nog een paar weken voordat het voetbaljaar weer start weet FC Weesp welke tegenstanders het treft voor de KNVB Beker.

De bekerpoule van het zondagelftal van FC Weesp kent geen grote namen. FC Weesp speelt tegen zaterdagtweedeklasser Odysseus en zaterdagderdeklasser De Vecht. Daarnaast treft FC Weesp zondagderdeklasser Zwaluwen Utrecht.

De zaterdag van FC Weesp moet het opnemen tegen de afgelopen jaar gedegradeerde zondagderdeklasser Roda '23. Daarnaast treft het ook Sporting Martinus, dat een klasse lager speelt. Ook speelt FC Weesp tegen de zaterdag van het Almeerse Waterwijk.

De eerste bekerduels worden gespeeld op 23 en 24 augustus.

Gepuzzel met wensen op groene Brediusdriehoek

Natuur, huizen, hotel en voetbalveld in plannen gemeente

Plan voor Bredius. (1) Hotel. (2) Huizen. (3) Groen. (4) Sport en parkeren. (5a) Groene strook bij woonwijk. (5b) Groene strook bij natuurgebied.

door Christian Pfeiffer

MUIDEN - De Brediusdriehoek moet groen worden ontwikkeld en omwonenden moeten zo min mogelijk last hebben van de huizen, het voetbalveld en het hotel die daar moeten komen. Dat is het uitgangspunt van de
gemeente.

De Brediusdriehoek zijn de weilanden ingeklemd aan de Maxisweg tussen de Muidertrekvaart en de wijk Zuid-West in. Vorig jaar maakte de gemeente bekend het terrein te gaan ontwikkelen om onder meer SC Muiden een plek te bieden. De voetbalclub moet vertrekken van de huidige velden vanwege de ontwikkeling van de wijk Krijgsman op het KNSF-terrein.

In november moet er een concept bestemmingsplan liggen

Stedenbouwkundig kader
Onlangs is het Concept Stedenbouwkundig Kader gepresenteerd. Daarin staat grofweg hoe de gemeente denkt dat het terrein moet worden ontwikkeld.Het zijn de kaders die worden gehanteerd bij de plannen voor het terrein. Op basis van deze grove schetsen worden de komende jaren de beslissingen genomen. De mening van omwonenden is duidelijk aanwezig in het stuk en meermaals doorslaggevend bij een aantal beslissingen die zijn genomen.

Er moet nogal wat gaan gebeuren op de Brediusdriehoek: er komt een voetbalveld voor SC Muiden, er is ruimte voor een hotel en er moeten huizen komen. Nu nog onvoorstelbaar wie langs het terrein rijdt. Maar er gaat de komende jaren in die hoek heel veel veranderen. Waar de Brediusdriehoek nu nog langs de snelweg A1 en de Maxisweg ligt, rijdt daar na 2020 in een natuurgebied. Alles waar nu asfalt ligt wordt hoofdzakelijk groen als de nieuwe A1 in gebruik is genomen. Met dat idee in het achterhoofd is het anders naar de plannen voor de Bredius kijken.

Vierdeling
Het idee is nu als volgt: er wordt simpelweg een vierdeling van het terrein gemaakt. Allereerst wordt er een groot stuk groen gemaakt tussen de wijk Zuid-West (De Klapwijk) en alles op het Brediusterrein. Dit om de inwoners van de wijk zoveel mogelijk te ontzien. Zover mogelijk van de wijk wordt het voetbalveld neergelegd (aan de westkant), bovenin aan de Muidertrekvaart komen huizen en daartussenin komt parkeergelegenheid voor SC Muiden. Helemaal aan de westkant komt het hotel te staan.

Omwonenden ontzien
In het Stedenbouwkundig Kader blijft de gemeente Muiden bladzijde na bladzijde benadrukken dat ze er alles aan hebben gedaan om de overlast voor omwonenden zo gering mogelijk te laten zijn. De groenstrook komt er om het uitzicht niet te verpesten, de afhandeling van alle auto's moet helemaal buiten de bestaande bebouwing omgaan en omdat omwonenden hebben aangegeven de overlast van het voetbalveld te vrezen, wordt deze zover mogelijk weggestopt aan de andere kant van het terrein.

Het Stedenbouwkundig kader moet in november leiden tot een concept bestemmingsplan. Dan wordt ook meer duidelijk over de detaillering van de nieuwe Brediusdriehoek. Er wordt dan een plan verwacht dat meer in detail ingaat op de verkeersontsluiting, de oplossing voor parkeren, het nieuwe hotel en de nieuwe woningen aan de Muidertrekvaart.

Wanneer het terrein op de schop gaat, is nog niet bekend.

Samenstelling Weesper Chocotown Five bekend

De foto moet in 1963 in Weesp zijn gemaakt. Foto: Rob Wilhelm

WEESP In 'Films op het doek en artiesten op het toneel', over de City of Wesopa uit 'Historisch Weesp', van vorige week staat dat onbekend was wie de Weesper band Chocotown Five was.

Dat is nu bekend. Rob Wilhelm meldde zich, toen de bassist. Rob dook in zijn plakboeken en stuurde deze foto, die in 1963 moet zijn genomen. Met van links naar rechts Henk Beemsterboer, Piet van de Werf, Hans Schiereck, Fred von Dewall en Rob Wilhelm.

Vorige week bleek het verhaal nogal abrupt te eindigen. Via de digitale versie van de krant op WeesperNieuws.nl is het volledige verhaal te lezen.

Gesnapt na inbraak in leeg huis

MUIDERBERG - Twee mannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden nadat ze waarschijnlijk vlak daarvoor hadden ingebroken in een leeg huis aan de Eikenlaan.

Rond half twee hoorde een buurtbewoner een hard geluid. Toen hij naar buiten keek zag hij hoe twee mannen een raam hadden ingeslagen van een huis. De inbrekers vluchtten weg.

Bij een zoekactie in de buurt zagen politieagenten een auto rijden en deze werd aangehouden. Eén van de inzittenden voldeed aan het opgegeven signalement van een getuige. Bij controle van de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Beide mannen, een van 32 jaar uit Lelystad en een van 33 jaar uit Rotterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De bestuurder bleek ook nog eens teveel te hebben gedronken. De auto en andere spullen zijn in beslag genomen.

Afsluiting weg uitgesteld

MUIDEN - De Amsterdamsestraatweg blijft voorlopig gewoon open voor verkeer. Het geplande werk is uitgesteld.

De werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe verbindingsboog richting de A6 ter hoogte van de Naardervaart zijn uitgesteld. Vanwege deze werkzaamheden zou de Amsterdamsestraatweg van 9 juli t/m 23 juli afgesloten zijn. Het is nu nog niet bekend wanneer de stremming wel plaatsvindt.

Nike naar Maxis

MUIDEN - Een grote naam komt naar de Maxis. Nike Retail heeft een huurovereenkomst afgesloten voor een winkel gelegen aan de Pampusweg.

De winkel heeft een oppervlakte van circa 1.113 vierkante meter. De winkel wordt op dit moment volledig verbouwd en zal naar verwachting aan het eind van het derde kwartaal van dit jaar de deuren openen.

Hockeyers melden zich

MUIDEN - De jongens die vorig weekend tijdens het hockeyen het raam van de politiepost aan het Anker vernielden, hebben zich gemeld.

Volgens wijkagent Efred Kool wordt de schade met de jongens opgelost.

A1 nacht dicht voor plaatsen leggers natuurbrug

Foto: RWS/Ton Borsboom

Midden in de nacht stond het vrijdag op zaterdag bomvol op de speciale kijkplek voor het publiek bij de natuurbrug over de A1 bij Laren. Het verkeer op de weg werd stilgelegd om de leggers van de brug met grote precisie neer te leggen. Rijkswaterstaat had er voor gezorgd dat de kijkers gratis een kopje koffie of thee konden krijgen. Uiteindelijk gingen er 200 drankjes over de toonbank. Rond 1.00 uur lag de eerste legger op zijn plek. Het publiek moest daarna de kijkplek verlaten, zodat in alle rust verder kon worden gewerkt. Zondag was de klus geklaard.

Wiebe Hofman

Beroep: architect HBO-BNA
Muiderberger sinds: 1968
Leeftijd: op de kop af 4 x 20

U adviseert op bouwkundig gebied?
"Ja, dat doe ik nog steeds erg graag op architectuur- en bouwkundig gebied. Mijn architectenbureau in Muiderberg heeft 35 jaar goed gedraaid en is in 2006 gestopt."

Muizenfort, Pampus, biljart, u bent er maar druk mee?
"Met de Stichting Muider Muizenfort Museum doende om de toekomst veilig te stellen. Met Pampus was ik als medeoprichter dik 25 jaar geleden. Het is echt een publiekstrekker geworden waarvan wij toen droomden. Biljarten doe ik ook al 35 jaar bij Biljartvereniging Muiderberg."

Als u moest kiezen, Pampus of Muizenfort?
"Het Muizenfort. Het unieke fort. We zijn nu al enkele jaren bezig de gemeente te overtuigen van onze mogelijkheden."

Wat houdt u verder bezig?
"Nog steeds belangstelling in de plaatselijke politiek. "

Wat weet bijna niemand over u?
"Dat ik lid ben van de gemeentelijke monumentencommissie."

Wat weet bijna niemand over Muiderberg?
Dat daar in het kader van de Stelling van Amsterdam in 1914 het fort Coehoorn aanbesteed en gebouwd zou gaan worden maar het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog stak daar een stokje voor. Locatie: het huidige van der Helstpark en omgeving."

Welk boek ligt er op dit moment op uw nachtkastje?
"Inferno van Dan Brown"

Favoriete plek in Muiderberg?
"Moeilijk. Ons dorp heeft zoveel mooie plekken, maar de Brink is wel een kanjer…"

Als u een dagje burgemeester van Muiden was, dan…
"... zoals de fusiezaken er nu voorliggen zou ik die dag benutten om als de bliksem uit te zien naar een andere baan."

Verder nog iets leuks…?
"Ik doe met mijn echtgenote nu zo'n 10 jaar aan recreatief beeldhouwen en ik fotografeer graag mensen, gebouwen en natuur."

Bijna bij benodigde 100.000 euro voor dementia-App

Nog tot zondag de tijd voor resterende 6000 euro

Broers Pieter en Harm Hasenaar dicht bij financiering app. Foto: Gerke van de Hoef

door Christian Pfeiffer

MUIDEN - Wie nog wil investeren in de dementia-App van Pieter en Harm Hasenaar kan nog tot zondag investeren. De Muider broers hebben het benodigde geld bijna bij elkaar.

Met een de app hopen zij adviezen uit de gezondheidszorg te combineren met de modernste technieken. Een idee wat is ontstaan toen bij hun moeder Alzheimer werd geconstateerd. De app is voor mensen die in de beginfase zitten van dementie. Voor de ziekte is nog geen medicijn en de app moet ook niet zo gezien worden. De functies van de app bestonden eigenlijk allemaal al (Spotify, Skype, elektronische fotolijstjes) maar het combineren hiervan maakt dat de dementia-App een uniek en nieuw idee is. De app bevat een agendafunctie waarin de mantelzorger kan bijhouden welke afspraken er zijn. Deze functies moeten het leven makkelijker maken. Investering van de app gebeurt met crowdfundig. 94.000 euro is al rond. Voor zondag moeten er investeerders voor de resterende 6000 euro worden gevonden. Iedereen kan investeren via Dementia-app.nl.

Over de kop in de bocht van de A6

Auto raakte zwaar beschadigd. Foto: Henri de Gooijer

MUIDERBERG - Een automobilist is vorige week dinsdag tijdens de avondspits in de slip geraakt in de bocht van de A6 richting Almere.

De auto botste tegen de vangrail van de buitenbocht en sloeg daardoor over de kop en kwam in de binnenbocht op z'n zijkant terrecht. De bestuurster die in de gekantelde auto zat kon niet zelfstandig uit de auto komen. De gealarmeerde brandweer van Muiden heeft haar bevrijd. Zij raakte niet gewond. Het ongeluk zorgde voor een lange file.

Muider fietsendief gepakt

MUIDEN - Een 42-jarige man uit Muiden is maandag opgepakt omdat hij een fiets had gestolen.

Rond 19.10 uur kreeg de politie melding dat een fiets werd gestolen op de Bussummergrindweg. Agenten zochten in de omgeving en zagen een man op de fiets rijden op de Parallelweg. De Muider werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Muzikaal talent op Muiderslot

MUIDEN - Ook dit jaar treden er in de zomermaanden weer jonge internationale musici op in de ridderzaal
van het Muiderslot.

The International Holland Music Sessions verzorgt deze concerten, die -gecombineerd met masterclasses- voor de musici vaak een beslissende stap voorwaarts zijn in het opbouwen van een internationale carrière. Het Muiderslot biedt hen graag een podium.
Op het eerste concert op woensdag 16 juli speelt Ellisiv Tandberg uit Noorwegen op de piano werken van J.S. Bach, Beethoven en Liszt en brengen de Hongaarse Celliste Krisztina Baksa en pianist Márton Takáts werken van Beethoven, Prokofjev en Ligeti ten gehore.De overige vier concerten vinden eveneens plaats op de woensdagavond. De data zijn 23 en 30 juli, 6 en 13 augustus. Het programma is te vinden op www.muiderslot.nl.

Keuring

MUIDERBERG - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en anderen die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht op het spreekuur van 22 juli in De Rijver.

Tarief: Senioren 35 euro en 52,50 euro voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E. Tarief: Senioren € 35,00 en € 52,50 voor chauffeurs met rijbewijs C/D/E.

Bot in Board

MUIDEN - Economic Board Gooi & Vechtstreek is gelanceerd, een groep ondernemers en bestuurders die de regionale wethouders Economische Zaken adviseert met als doel de regio economisch te versterken. In de Board heeft onder meer de Muider ondernemer Ron Bot zitting genomen.

De Board zorgt voor een optimale verbinding tussen ondernemers, onderwijs en overheid.

Arjan van Huissteden aan kop

In de top 3 van de etappes van afgelopen week (zie lijstjes hiernaast) komt hij niet voor, toch gaat Arjan van Huissteden uit Nederhorst met 418 punten aan kop in de Pool de France van het WeesperNieuws. De meeste punten heeft hij verdiend met het kiezen voor de renners Peter Sagan en Vincenzo Nibali.

In totaal hebben 642 lezers de Pool de France ingevuld. Zij dingen mee naar mooie prijzen:
- 1e prijs een fiets ter waarde van € 650,- van Van der Linden Tweewielers;
- 2e prijs een barbeque ter waarde van € 300,- van Karwei Weesp;
- Pool de France-pakketten;
- en voor de dagwinnaars een heerlijke fles wijn.

De deelnemers hebben een wielerploeg samengesteld. Elke keer dat een gekozen renner in de top tien van het dagklassement eindigt, dan levert dat punten op.

4e etappe dinsdag 8 juli
1 Annet Veldhuisen Weesp 80
1 Cynthia Frankvoort Nederhorst 80
3 Bart IJkhout Nederhorst 79
3 Erik Benschop Weesp 79
3 Meta Oudshoorn Weesp 79
3 Noa Foppen Weesp 79

5e etappe woensdag 9 juli
?1 Jan Veerman Weesp 54
2 Joke Hijzelendoorn Weesp 52
3 Leo Timmermans Weesp 51

6e etappe donderdag 10 juli
1 Noa Foppen Weesp 74
2 Cynthia Frankvoort Nederhorst 69
2 Theo Voskuil Weesp 69
2 Tom Zijlemaker Weesp 69

7e etappe vrijdag 11 juli
1 Jolande Ebing Weesp 39
2 Benine van Huisstede Nederhorst 37
3 Joop Kardijk Weesp 36

8e etappe zaterdag 12 juli
1 Gerald de Blok Weesp 60
2 Klaas Gijzen Weesp 54
2 Marianne van Huisstede Nederhorst 54
2 Nelly van der Horst Weesp 54
2 Rick van Vliet Driemond 54

9e etappe zondag 13 juli
1 Hitty Krancher Weesp 51
1 Rob Hensbergen Weesp 51
3 Bertus Makkinje Weesp 49
3 Sonja Makkinje-Swankhuizen Weesp 49

10e etappe maandag 14 juli
1 Robert Vermeulen Weesp 74
2 Lobke de Hollander Nederhorst 66
3 Els Schluter Weesp 65
?Algemeen klassement t/m 15 juli
1 Arjan van Huissteden Nederhorst 418
2 Miranda Krijtenberg Weesp 413
3 Thierry van Huisstede Nederhorst 404
4 Robbert Westland Weesp 401
5 Hitty Krancher Weesp 396
6 Karel Gijzen Weesp 390
6 Remi Lok Weesp 390
8 Johan Callenbach Weesp 389
9 Anke ten Doeschate Weesp 385
9 Jorg Dame Weesp 385
9 Marcel Dik Nederhorst 385
12 Nando Makkinje Weesp 384
13 Nick IJkhout Nederhorst 383
14 Hugo de Munnik Weesp 381
14 Jimmy Stol Weesp 381
14 Stefan Wolffenbuttel Nigtevecht 381
17 Rick Holtmanns Nigtevecht 380
18 Ger Kuyt Weesp 378
18 Kees van Ommeren Weesp 378
20 Jacques van Aelst Weesp 377
20 Michel Leijenaar Weesp 377
20 Peter Oudshoorn Weesp 377
23 Jaap Jaarsma Weesp 376
24 Dineke Smit Weesp 375
24 Donald Pimble Muiderberg 375
24 Frank Lekkerkerker Weesp 375
24 Gijs Nagel Nederhorst den Berg 375
24 Henk Leurs Weesp 375
24 Peter Snoek Weesp 375
24 Sander Gijzen Weesp 375
31 Chantal de Jonge Weesp 374
?31 Rob Gouwswaard Weesp 374
31 Tom Bakker Weesp 374
34 Bjorn van der Neut Weesp 373
34 Rie van Gemert Weesp 373
34 Rinse Leurs Weesp 373
37 René van Veen Weesp 372


Protestantse Gemeente
Muiden

Zondag 20 juli 10.00 uur
Grote Kerk
J.M.F. Bellwinkel

Parochie van Levend Water Muiden
Zondag 20 juli 10.00 uur
Nicolaaskerk
Woord & Communieviering
Liturgiegroep

Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB Weesp
Deze week geen dienst

Evangelische Gemeente Weesp
Zondag 20 juli 10.00 uur
OAZ-gebouw
Th. Meij

doorlopend

Tekenen in Weesp

Atelier de Ontdekking houdt tijdens de zomermaanden elke maandag en woensdagochtend een inloop-atelier. Aanmelden kan via 06 - 12 964344.

Zomeropening Don Bosco

Don Bosco is tijdens de zomervakantie dagelijks geopend van 12.30 -17.00 uur. Alleen 's zaterdags is de speeltuin dicht.

Expositie Jan Haen

Priester/kunstenaar Jan Haen exposeert in de voormalige Laurentiuskerk aan de Herengracht. Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Voorlezers gezocht

Bibliotheek Weesp zoekt vrijwilligers die ouderen willen voorlezen. De vrijwilligers krijgen een training. Aanmelden kan via De Bibliotheek aan de Oudegracht.

Automatenkabinet dicht

Het Automatenkabinet in de Middenstraat is dicht tot eind augustus. Vanaf zaterdag 30 augustus is het museum weer open.

Buitenyoga

In de maanden juli en augustus geeft YogaToday buitenyoga. Beginners en niet-leden zijn ook welkom. Kijk voor lestijden en buitenlocaties op www.yogatoday.nl.

LICHT in de Synagoge

Eric Hage exposeert tot half augustus in de synagoge aan de Nieuwstraat. Zie pagina 5.

Zomer bij Vivium

De Hogeweyk en Oversingel vieren de zomer. Tussen maandag 21 juli en vrijdag 22 augustus is er vrijwel iedere dag iets leuks te doen. Denk aan voorstellingen, bingo's, workshops en bbq's. Bij het Uitbureau op beide locaties zijn programma's en deelnamekaarten te krijgen.

woensdag 16 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Het mamacafé is bedoeld om ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

vrijdag 18 juli

Stadswandeling

Ontdek Weesp samen met de Historische Kring. In de zomer vertrekt er elke vrijdag om 19.00 uur vanaf de Grote Kerk een stadsgids. Aanmelden niet nodig. Deelname: € 3,50. De wandeling duurt 1,5 uur.

Orgelconcert

Christine Kamp bespeelt vrijdag 18 juli het orgel van de Grote Kerk. Op het programma staan werken van Buxtehude, Bach, Bartmuss en Rheinberger. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,- inclusief een drankje.

zaterdag 19 juli

Openstelling Grote Kerk

De Grote Kerk is deze zomer elke zaterdag geopend voor publiek. Van 13.00 tot 16.00 uur kan het gebouw worden bezichtigd.

zondag 20 juli

Fietstocht

Toerfietsclub Weesp houdt op zondag 20 juli drie fietstochten rondom het Markermeer. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden. Starten kan tussen 8.30 en 9.30 uur bij TFC aan de Papelaan. Na afloop is er een gezellige nazit in het clubhuis van TFC.

dinsdag 22 juli

Mamacafé

Moeders, vaders en hun jonge kinderen kunnen elkaar ontmoeten in De Bibliotheek. Van 10.00 tot 11.30 uur. Gratis entree.

Zomeravonddrive

De Weesper Bridge Club houdt elke dinsdag een zomeravonddrive. Aanvang 19.45 uur. Adres: Papelaan 99, ingang Boternessestraat. Deelname kost € 2,- per persoon.

woensdag 23 juli

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor koffie, een praatje en een spelletje. De entree bedraagt € 2,- per persoon.

Orgelconcert

Christine Kamp bespeelt woensdag 23 juli het orgel van de Grote Kerk. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,- inclusief een drankje.

Weesp, een schatje van een stadje

WEESP – De vakantietijd is aangebroken. Veel Weespers keren Weesp in deze periode wekenlang de rug toe. Om deze leegloop een beetje te compenseren, vragen we een aantal inwoners om 'hun Weesp' in kaart te brengen. Week 2: Ilona Woltring. Zij is kunstenares en onder veel meer de initiatiefneemster van 'Kunst in de gracht'.

Vaarrondje
"Met mooi weer roei ik met mijn bootje zo vanuit mijn huis aan de Oudegracht de brug onderdoor, de Kom door en als ik op de Vecht ben beslis ik of ik links- of rechtsom de Ossenmarkt om vaar. Op dit hele kleine vaarrondje is veel leuks te beleven: spelen bij Don Bosco, terrasjes, zwemmen, molens, de jachthavens en het leuke is: je kunt overal uitstappen."

Winkel
"Ik ben gek op onze bakkers. In alle vroegte ruikt het in het centrum al zo heerlijk! Daarbij zijn het ook nog eens hele leuke mensen en verkopen ze allemaal Weespermoppen."
Gebouw
"Absoluut de Grote Kerk met haar carillon. De toren is mijn favoriet: al die deurtjes, waar weer van alles achter zit, de raampjes met het fantastische uitzicht over het centrum. En wist je dat je tussen het plafond en het dak kunt lopen? De kerk is oeroud en totaal niet recht, bere-interessant."

Terras
"Het terras bij Cafe de Oorbel aan de Stationsweg: je kunt daar heerlijk aan de Vecht zitten."

De toren van De Grote Kerk biedt een machtig uitzicht.
De Weespermop op de brug.
Ilona geniet altijd van het Weesper Watersportfestival.
Het Weesper Automatenkabinet.

Groen
"De Theetuin, met de zeven schapen op de dijk. Er is daar altijd levendigheid. De geheime hut, nee, ik zeg niet waar, heeft een grote aantrekkingskracht op mijn kleinkind."

Kunstwerk
"De Weespermop op de brug, die staat daar zo gezellig. Van de Kunst in de Gracht ben ik vooral van de stroboscoop van het Casparus College onder de indruk."

Restaurant
"Alles wat vis verkoopt, van viskraam tot viswinkel."

Man/vrouw
"Olivier Zondergeld, een 11-jarig jongetje dat regelmatig bij mij op bezoek komt. Het is de zoon van Doortje, mijn eigen hondje en als hij er is maken we er een gezellig hondendagje van."

Straat
"Natuurlijk de Oudegracht met zicht op de Nieuwstad. Het is echt prachtig geworden. Dat de gemeente het zo groots heeft aangepakt, getuigt van visie."

Club
De club die al sinds 1982 hoog kwalitatieve Stadhuisconcerten organiseert op de vrijdagavonden tijdens het theaterseizoen.

Evenement
"Het Watersportfestival in mei: met weinig middelen wordt Weesp als waterstad vriendelijk in beeld gebracht. Mijn manier."

Familie-uitje
"Meteen naar het Automatenkabinet! Uniek in haar soort en voor elke leeftijd de moeite waard."
Positief
"Al die nieuwe Weespers die hier neerstrijken, brengen veel initiatieven mee. Hier wordt Weesp nog veelzijdiger en alleen maar leuker van."

.

Koen
"Ik heb het niet bijgehouden, maar dit zal mijn 20e triatlon zijn. Ik kan me nog herinneren dat we driehoekjes zwommen in de haven van Aquamarin. Die allereerste triatlon ging ik heel onbevangen in. Veel verschillende kleding, dus lang wisselen, het was allemaal nog niet zo professioneel toen. Het kwam zo: ik speelde basketbal bij WVGV en kende daar Koen Spoorenberg. Koen ging triatlonnen en toen dacht ik: wat jij kan, kan ik ook. Nou dat klopte wel, alleen was ik niet zo snel. Zwemmen en fietsen lukt wel, maar met lopen zak ik terug. Ik krijg dat maar niet beter."

Reacties
"Hé, ik heb je gezien! Doe je dit jaar weer mee? Ik krijg eigenlijk het hele jaar door wel reacties op die triatlon. Leuk. Ik heb het zien veranderen van een klein wedstrijdje tot een groot en gezellig evenement. Daarom 'moet' je er aan meedoen, toch? Ja, vind ik wel. Je doet het ook voor al die bekenden die langs de kant staan."

Paula
"Vorig jaar haalde Paula van der Pouw mij net in. Helaas. Dus ik had gedacht haar als richtpunt te nemen. Maar ik heb met fietsen een blessure opgelopen aan mijn hamstring. Dus ik ga het proberen en zie wel of het lukt. Natuurlijk doe ik mee, ik wil erbij zijn. Ik zal tevreden zijn als ik de finish haal."

Zij zien Weesp zoals weinigen zien

Piloot Jurrien Wouterse en fotograaf John Gundlach: 'We voelen elkaar feilloos aan.' Foto: Marjoleine van Verseveld

door Christian Pfeiffer

WEESP - Weet u het nog: die luchtfoto die het WeesperNieuws twee weken geleden plaatste van de grote bouwput van het aquaduct van de nieuwe A1 in de Bloemendalerpolder? Die foto was gemaakt door het bedrijf Flying Holland. Een bijzondere samenwerking van een piloot en een fotograaf. En die piloot bleek ook nog eens uit Weesp te komen.

Jurrien Wouterse woont sinds ruim een jaar in Leeuwenveld 2. Hij kwam uit Amsterdam en week zoals zovelen uit naar de nieuwbouwwijk in de Bloemendalerpolder. Ideaal wonen, zo zegt hij zelf. Het station op enkele meters afstand. Samen met fotograaf John Gundlach maakt hij vanuit de lucht de prachtigste foto's. Want er was iets aan die foto van de bouwput in de Bloemendalerpolder waar de Weesper redactie naar bleef kijken. De lijnen, de kleuren: bijna kunst. Geen toeval blijkt nu.

Het abstracte gevangen in een luchtfoto: Leeuwenveld 2 van bovenaf Foto: Flying Holland/ John Gundlach

Iets wordt gefotografeerd op een moment zoals dat misschien wel nooit meer te fotograferen is.

De plantenkas
John en Jurrien leunen ontspannen achterover in de plantenkas achter zijn huis in IJburg. Achter hem groeien de zelfverbouwde tomaten van zijn vriendin. Fotograaf John Gundlach steekt enthousiast van wal. "Wij werken pas een jaar samen in Flying Holland, maar we kennen elkaar al veel langer. Jurrien en ik heb elkaar ontmoet begin jaren '90 op de Kunstacademie. We zijn samen de wereld over getrokken: foto's maken, het avontuur tegemoet." Twee vrienden in de grote wereld.

Droom achterna
Waar John in de fotografiewereld bleef, ging Jurrien zijn droom in de luchtvaart waarmaken. "Jurrien stond vroeger als spotter bij het vliegveld!", roept John enthousiast. "Och", geeft Jurrien aan de andere kant van de schoorvoetend toe. Vliegtuigen hebben altijd zijn interesse gehad, zo zou je het ook kunnen omschrijven. Hij haalde de afgelopen jaren ongeveer alles wat er op vlieggebied te halen valt. Jurrien: "Ik zou zo in Amerika een vliegtuig kunnen huren en gaan rondtrekken."

Het is een stel, die twee. Ze kennen elkaar al jaren en dat merk je. De zinnen worden nog net niet door elkaar aanngevuld, maar ze hebben aan weinig woorden genoeg. John: "Dat is precies wat onze samenwerking denk ik zo uniek maakt. Jurrien weet precies wat voor foto ik wil maken en voelt mij feilloos aan. Dat heb je gewoon niet als je steeds met een andere piloot vliegt. Geweldig!" Flying Holland zag ongeveer een jaar geleden het levenslicht. Niet op een speciaal moment bedacht, maar geboren uit de vriendschap van de twee. Een logische vervolgstap op de avonturen. En eerlijk is eerlijk, de fotografiewereld staat onder druk, dus wie de niche opzoekt kan daar vaak weer genoeg opdrachten uithalen. Er zijn wel al veel luchtfotografen, daarom leggen John en Jurrien de lat hoog. Kritisch en lerend van hun eigen werk.

Het land door
Ze trekken met zijn tweeën het hele land door. Jurrien: "We fotograferen alles vanuit de lucht op het gebied van bouwen, landschap, architectuur van Zeeland tot Noord-Holland." Veel luchtfotografen werken met een eigen vliegtuig, John en Jurrien niet: zij huren ter plaatse een vliegtuig. "Dat maakt ons flexibeler, en we hoeven het onderhoud en andere kosten aan de vliegtuigen niet zelf te betalen. Dat is tegenwoordig ook bijna onmogelijk, zo duur is dat."

Goede foto
Wie denkt dat een goede luchtfoto zo gemaakt is, komt bedrogen uit. Aan elke foto gaat veel tijd van planning vooraf. "Eerst zoeken we contact met onze opdrachtgever: gaan we om tafel zitten om te bepalen wat voor foto ze precies zoeken. Dan leggen Jurrien en ik onze agenda's naast elkaar om te kijken wanneer we zouden kunnen. Vervolgens zijn er tal van variabelen die goed moeten zijn. Ik fotografeer alleen met zon. Ik heb speciale informatie waarop ik per plaats in Nederland kan zien wat de zonverwachtingen zijn.Het weer moet perfect zijn." Als alle puzzelstukjes samenvallen dan wordt er groen licht gegeven. "Alles wat ik moet huren heb ik onder optie staan en die ga ik dan ook halen. "

Nederland van boven
De lucht in: Nederland van boven. Dat is waar beide heren toch wel het gelukkigst van worden. "Het is nog net niet dat ik in de lucht zou willen wonen, maar het liefst zou ik elke dag vliegen", zo vertelt John. Jurrien valt hem hartstochtelijk bij. De lucht is het mooist. "We zien Nederland op een manier die niet iedereen ziet. We zien Nederland veranderen. En Nederland verandert hard. Daarom vind ik bouwprojecten ook zo interessant, je ziet het steeds weer anders."

John en Jurrien werken met opdrachtgevers. Zij moeten de lucht in voor architectenbureaus, grote aannemers, bedrijven en zelfs particulieren die iets van bovenaf op de foto willen hebben. Maar de echte liefde voor het werk zit voor Jurrien in het vliegen: hij kan zijn uren maken en ronddwalen boven Nederland.
Bijvangst
Voor John zit de spanning in iets wat hij 'de bijvangst' noemt: foto's, op het artiristieke af, die maakt tijdens zijn opdrachten. "Dan zie ik ineens iets geks en dan wil ik daar een foto van maken. Meestal iets abstracts. Dan schreeuw ik tegen Jurrien wat ik heb gezien en dan weet hij precoes wat ik bedoel. Dan gaan we terug om dat plaatje te maken. Zo zag ik vorige week in Rotterdam ineens van boven een blauw dak. Nog nooit eerder gezien, maar daar moet ik dan een foto van hebben." Die foto's, anders dan andere luchtfoto's, dat vindt John geweldig. Meestal een detail van iets bijzonders gevangen in een foto van bovenaf. "Hij zoekt dat stukje rust in de chaos", zo valt Jurrien bij. "Schrijf maar op, dat is een mooie quote."

Soms kan een foto ook niet. John: "Als fotograaf wil ik wel eens dingen die niet kunnen. En dat is meteen ook het fijne aan een piloot die je blindelings vertrouwt. Ik weet dat Jurrien naast mij tot het uiterste gaat. Het is een soort gezonde spanning. Als fotograaf wil je bijvoorbeeld het liefste zo langzaam mogelijk vliegen, maar er is ook gewoon een grens aan hoe langzaam je kan. Als je elkaar vertrouwt in een vliegtuig dan kan je samen dingen doen die anders niet zouden kunnen. Maar als de grens is bereikt, dan is Jurrien daar ook heel eerlijk in en dat respecteer ik."

Afrika
Het is een open deur, maar wat zou voor John en Jurrien nou de ultieme foto zijn die ze zouden willen maken? Jurrien: "Ik zou heel graag in Afrika willen vliegen, boven de safanne. De giraffen zien. De wildernis. Dat lijkt me geweldig. Ik heb wel eens gekeken en ik zou zo in Kenia een vliegtuig kunnen huren. Dat lijkt me echt gaaf."

John zou het liefst eens een keer boven New York luchtfoto's maken. "Die gebouwen, die skyline. Die zou ik heel graag eens van boven willen vastleggen." Jurrien kijkt vanaf de andere kant van de tafel met een glimlach naar zijn vriend. "En dat gaan we doen. Ik mag daar vliegen, dus waarom niet?"

Tijdsbeeld
Het klinkt misschien wat zwaar, maar luchtfoto's leggen ook iets vast. Een tijdsbeeld. Iets wordt gefotografeerd op een moment zoals dat misschien wel nooit meer te fotograferen is. "Daar zijn we ons ook van bewust. We leggen dingen vast. Die beelden blijven bewaard. Misschien dat bouwprojecten daarom ook wel zo'n aantrekkingskracht hebben: het is work in progress." John mijmert door: "Het geldt ook voor Nederland in het algeheel. Een van de mooiste vluchten die hebben gemaakt was in de herfst boven de Veluwe. Die kleuren. Waanzinnig gewoon. We kennen allemaal die foto's van een mooie roodbruine Indian Summer in Amerika. Nou dan moet je eens met een vliegtuig in de herfst boven de bossen op de Veluwe gaan hangen." Dat heeft misschien ook wel een dieperliggende boodschap. Met mooie foto's laten zien hoe mooi Nederland is en de natuur. "Zodat we daar ons van bewust zijn", zo sluit John af.

Vrouw zoekt werk in de huishouding met strijkwerk, 8 jaar ervaring en met goede ref.
9 euro p/u. Tel.: 06-49769446

Voor baby & peuter
LANNEKE

kraamcadeaus/verzorging
speelgoed/kleding
Nieuwstraat 39 Weesp
naast het gemeentehuis

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

EEN MOOIE TUIN! Tuinonderhoud, advies, bestrating
Info 035-622 36 76
www.edregelthet.nl

SCOOTERS Nieuw & gebr. scooterdumper.nl. Vespa en Piaggio met hoge korting uit voorraad ! Reparatie / onderhoud / verzekeringen / scooterlease / accessoires. Bloemendalerweg 41a Weesp 0294-414108 / 06-12868539 info@scooterdumper.nl

Gedipl. pedicure ook
diabetes/reuma patiënten.
Jan Tooropstraat 3.
Tel.: 06-54 74 08 47.

TE KOOP: GARAGEBOX DIEMEN ZUID INFO: 06-15401572

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

TANDPROTHETISCHE
PRAKTIJK WEESP

Kunstgebitten en reparaties
klaar terwijl u wacht
(ind. mogelijk)
E. du Perronstraat 38
1382 SZ Weesp
Tel.: 0294-418722

TE HUUR in Muiden
(nabij het Muiderslot)
Diverse kantoor unit's v.a. 40 m² op unieke locatie
aan de haven info 06-47357916 / 06-55165751

Te huur: Kantoorruimtes in kleinschalig verzamelgebouw. Units van 18 en 24,5 m2. Prijs vanaf € 350 excl. BTW. COMPLICITY - Weesp - 0294 484 620
www.complicity.nl

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?
Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Gevraagd (defecte) vaat/wasmachine, droger, fornuis, cv ketel, radiator gratis opgehaald. Tel.: 06-34606808

Van harte Ina van Lambalgen!

De peuters van 'Onder Moeders Paraplu' hebben Oranje naar brons gejuicht. Foto: Mirjam Nijsen

Ina van Lambalgen uit Weesp wist het zeker: de finale van het WK Voetbal 2014 gaat tussen Duitsland en Argentinië. En dan wint Duitsland, zo voorspelde ze ook nog. Ze kreeg zondagavond helemaal gelijk. Ook de doelpuntrijke kant van het toernooi heeft de Weespse goed ingeschat. Zij vulde in dat er 175 keer zou worden gescoord. Met de 171 daadwerkelijke goals zat zij er heel dichtbij. Ina's overwinning levert haar een fraaie, luxe loungeset op, beschikbaar gesteld door Karwei Weesp.

Dewi Aaftink uit Weesp is op de tweede plaats van de WeesperNieuws WK Pool geëindigd en wint daarmee een Samsung Galaxy mini van GSM365.nl. Ook zij voorspelde een finale tussen Duitsland en Argentinië en wees Duitsland correct aan als Weltmeister 2014. Beide dames krijgen nog persoonlijk bericht over de prijsuitreiking.

Het WeesperNieuws bedankt de ruim elfhonderd deelnemers van de WK Pool voor hun deelname aan het spel. Een nieuwe poging wagen kan pas weer in de zomer van 2016. Dan wordt in Frankrijk vanaf half juni tot half juli het Europees Kampioenschap Voetbal gehouden.

1 Ina van Lambalgen, Weesp 522
2 Dewi Aaftink, Weesp 504
3 Mike Jansen, Weesp 499
4 Ronald van Lambalgen, Weesp 491
5 Anouk de Graaf, Weesp 489
5 Floor van Wees, Weesp 489
7 Michel Langenberg, Weesp 488
8 Elwin de Jong, Weesp 484
9 Dominic O'brien, Weesp 483
10 Esther Tijna, Weesp 480
11 Chris Bavinck, Weesp 476
11 Jorg Dame, Weesp 476
13 Vincent Klick, Weesp 475
13 Sander Voskuil, Weesp 475
15 Jim van 't Root, Weesp 474
15 Angelique Schluter, Weesp 474
17 Jan-Marten Otterman, Weesp 472
18 Ron Andriessen, Weesp 471
19 Said el Idrissi, Weesp 470
20 Bob Gorter, Weesp 469
21 Peter Kouffeld, Driemond 468
22 Yannick Bergsma, Weesp 466
22 Mark van der Meulen, Weesp 466
24 Bjorn Hansen, Weesp 465
24 Bryan de Vos, Driemond 465
26 Thomas Dijkman, Weesp 464
26 Ingrid Nauta, Muiden 464
26 Wim Tap, Weesp 464
29 Milan Geertsma, Weesp 460
29 Ruud Koops, Weesp 460
29 Stan van Manen, Weesp 460
29 Dyonne van Mer, Nederhorst 460
29 Marcel van Vliet, Nigtevecht 460
34 Femke van den Bos, Weesp 459
34 Joeri Nanov, Weesp 459
34 Co Portengen, Nederhorst 459
34 Marinka Sprenger De Rover, Weesp 459
38 Marjo de Graaf, Nederhorst 458
39 Jolande Ebing, Weesp 457
40 Wouter Brul, Weesp 456
41 Youp Janssen, Weesp 455
41 Albert Oosterveld, Weesp 455
41 Thomas Warga, Weesp 455
44 Truus Leijenaar, Weesp 453
45 Ashley Meijer, Weesp 452
45 Herman Popp, Nederhorst 452
45 Thom Stork, Weesp 452
45 Lidy Streefkerk, Muiden 452
49 Henk Ebing, Weesp 451
49 Kimi de Jager, Driemond 451
51 Raymond de Bruijn, Nigtevecht 450
51 Miranda Krijtenberg, Weesp 450
51 Dennis Pikee, Weesp 450
51 Mark van der Werff, Weesp 450
55 Robert Vermeulen, Weesp 449
55 Folkert van der Weert, Weesp 449
57 Erwin de Boer, Nigtevecht 448
57 Gerrit Oosterbroek, Muiden 448
59 Bryce Brunekreef, Weesp 447
59 Theo Scheltinga, Driemond 447
61 Cindy Oosting, Driemond 446
61 Theo Out, Weesp 446
61 Hugo Riksen, Weesp 446
61 Marcel van Wees, Weesp 446
65 Bart Vrijhoef, Nederhorst 445
66 Ronald Bergsma, Weesp 444
66 Matthijs van Dijk, Weesp 444
66 Dirk Streefkerk, Muiden 444
69 Helen van Heiningen, Weesp 443
69 Matija Hutters, Weesp 443
69 Marcin Kmiecik, Weesp 443
69 Dick Winkel, Weesp 443
73 Jos van Amerom, Weesp 442
74 Lars Boom, Weesp 441
74 Maarten Koops, Nederhorst 441
74 Terry Lazonder, Weesp 441
74 Denise Schellingerhout, Weesp 441
74 Jessica Schuiteman, Weesp 441
79 Gonne Schras, Weesp 440
80 Daan Boekhoorn, Weesp 439
80 Mike Ottenhoff, Weesp 439
80 Sinan Soner, Weesp 439
80 René de Veer, Weesp 439
84 Marco Nauta, Muiden 438
84 Ellen Van Der Vliet, Weesp 438
86 Cees Verkerk, Weesp 437
87 Jasper Koole, Weesp 436
87 Jan Stok, Weesp 436
87 Patrick Vossepoel, Weesp 436
90 Maarten van den Born, Weesp 435
90 Matthew Hagen, Driemond 435
90 Michel le Maitre, Weesp 435
90 Marijn Olden, Weesp 435
90 Chaib el Otmani, Weesp 435
90 Bianca Schuhmacher, Driemond 435
90 Hans Wierper, Weesp 435
97 Fred Krouwel, Weesp 434
97 Corrie Soede, Weesp 434
97 Ruben Voskuil, Weesp 434
100 Buddie Buddenberg, Weesp 433
100 Mitchell Koopmans, Weesp 433
100 Jesse Lamme, Nederhorst den Berg 433
100 Han van Sterkenburg, Weesp 433
100 Bobby Zamaray, Weesp 433
105 Ronald Bunnig, Muiderberg 432
105 Joanne Dikke, Weesp 432
105 Remco van der Horst, Weesp 432
108 Jordy de Boer, Weesp 431
108 Magnus magnus Hazenberg, Weesp 431
108 Stefan Wolffenbuttel, Nigtevecht 431
111 Stefan Hols, Weesp 430
111 Roos Kemmink, Driemond 430
111 Iris Seinen, Weesp 430
111 Willy Verweij, Weesp 430
111 Nol van Wees, Weesp 430
116 Benjamin van der Brug, Weesp 429
116 Hans Burggraaff, Weesp 429
116 Bernd De Groot, Weesp 429
116 Michael Weszberge, Weesp 429
120 Heidi Detering, Weesp 428
120 Robert Heeren, Nigtevecht 428
120 Noël Tiggelovend, Weesp 428
123 Erik Benschop, Weesp 427
123 Ton Ebbing, Weesp 427
123 Ralf Harskamp, Weesp 427
123 Senne van der Vliet, Nederhorst 427
127 Dennis Hijzelendoorn, Weesp 426
127 Johan Klercq, Weesp 426
127 Channa Overbeek, Weesp 426
130 Yvon Kuiper, Muiden 425
130 Henk Leurs, Weesp 425
130 Erik Rengelink, Weesp 425
130 Pieter Tiddens, Weesp 425
134 Hans Helder, Weesp 424
134 Helma van Mer, Nederhorst 424
134 Nico Pover, Weesp 424
134 Kelly Voogd, Weesp 424
138 Johan Boor, Weesp 423
138 Wouter van der Linden, Weesp 423
138 Samantha Meijer, Weesp 423
138 Sarah Rezk, Driemond 423
138 Danny Simons, Weesp 423
138 Frank Visser, Weesp 423
144 Rob van Beek, Weesp 422
144 Malika Bejja, Weesp 422
144 Stefan van Galen Last, Weesp 422
144 Sander Gijzen, Weesp 422
144 Kees Hagen, Driemond 422
144 Nico van Lambalgen, Weesp 422
144 Ron Neysen, Nederhorst 422