MuiderNieuws

7 september 2016

MuiderNieuws 7 september 2016


Beste 'Swing' tot nu toe

De eettafels van het evenement zaten tot de laatste stoel toe vol. Foto: Swing op de Brink

MUIDERBERG - Met een lekker weertje, vele leuke optredens en daarnaast nog eens vele hapjes en drankjes mocht Swing op de Brink zaterdag tot een succes gerekend worden. "Sterker nog, het was wat ons betreft de beste tot nu toe", zegt Eric Mackay.

Het bekende evenement kon net als alle afgelopen jaren weer rekenen op vele bezoekers. Tot 's avonds laat werd er een feestje van gemaakt.

Dat het evenement een succes was mocht ook wel, want er werd het afgelopen jaar heel hard aan gewerkt. "De afgelopen jaren hadden we elke keer wel wat dat volgens ons beter kon. We hebben het de laatste keer goed geëvalueerd. Wat we veel hoorden was dat het feest erg leuk was, maar dat het een beetje ontbrak aan lekker eten. Daar hebben we nu dus extra aandacht aan besteed. Er stonden lange tafels vol met lekker eten klaar. Het was helemaal volgeboekt. Dat was echt helemaal top. En dan met alle optredens en de leuke sfeer, alles klopte gewoon. We hebben de afgelopen dagen dan ook van veel mensen gehoord dat ze het erg geslaagd vonden. Daar doen we het tenslotte voor."

Het feestje van afgelopen zaterdag smaakt nu al weer naar meer. "Wat ons betreft gaan we het volgend jaar exact zo doen als we het nu gedaan hebben. Het wordt een hele klus om deze keer volgend jaar te overtreffen."

Komende week meer bekend over huur-woningen

GOOISE MEREN - Er wordt deze maand meer bekend over of de gemeente extra huurwoningen gaat bouwen.

De plannen moeten ervoor zorgen dat lokale woningzoekenden sneller aan een sociale huurwoningen kunnen komen, maar bovenal ook dat de woningmarkt niet verder vastloopt door de opvang van ex-asielzoekers.

De gemeente denkt aan het versneld bouwen van woningen, maar ook aan het ombouwen van 'leeg vastgoed', zoals kantoorpanden, tot appartementen.

Tevens heeft de gemeente het plan ervoor te zorgen dat meer bestaande sociale huurwoningen leeg komen te staan. Dat kan gedaan worden door te zorgen voor meer middeldure huurwoningen (tussen de 700 en 850 euro) en betaalbare koopwoningen (tot 200.000 euro). Huurders stromen dan sneller door, zo hoopt de gemeente, en dat heeft weer voordelen voor starters.

De gemeenteraad praat volgende week over de plannen.

Reizen met bus lastiger door verplaatsen P+R-terrein

Reizigers wisten het niet, trekken nu aan de bel

MUIDEN - De P+R bij Muiden komt als gevolg van de grootscheepse aanpassing aan de A1 1,4 kilometer verderop te liggen. Wat er met de haltes van een aantal buslijnen die daar stoppen gaat gebeuren is voor veel inwoners van Muiden onduidelijk. Nu al zorgt de tijdelijke aanpassing van de routes voor veel problemen.

Na 25 september is het volgens Magda Fokker nog maar de vraag of ze nog wel zo makkelijk richting Amsterdam, Almere of Hilversum kunnen komen. "De tijdelijke situatie is al een drama", vertelt ze.

"Je kunt nu nog wel richting Amsterdam met de 320, maar terug moet je al met een pendelbus." En wat er gebeurt na 25 september, als de A1 helemaal klaar is? Ze weet het niet.

Lees het hele verhaal op pagina 3.

1086

Gooise Meerders hebben afgelopen jaar een boete gehad voor 'huftergedrag'

Veel ontevreden reacties op verplaatsen P+R-terrein

Aanpassingen routes zorgen nu al voor problemen

Magda Fokker vreest hoe het moet na 25 september. Foto: Bob Awick

Vervolg van de voorpagina

Fokker, die haar hele leven al in Muiden woont maakt zich grote zorgen. Niet alleen om haar eigen mobiliteit maar ook om de gevolgen voor de schooljeugd en ouderen. Die zijn na 25 september, de datum waarop de P+R verplaatst wordt, aangewezen op een alternatief. Dat alternatief is bus 110 en voor Fokker is het onduidelijk of die ook op de nieuwe P+R stopt. Zoals het er nu uitziet betekent het volgens haar ieder geval meer reistijd en extra kosten. Nu kost een enkele reis naar IJburg 2,10 euro en dat wordt met de veronderstelde nieuwe route 6.20 euro. En dat terwijl veel ouders juist voor een school op IJburg hebben gekozen vanwege de goede bereikbaarheid.

Fokker rekent voor wat het de schooljeugd aan extra reistijd gaat kosten. "Ze zijn nu 19 minuten onderweg en na 25 september wordt dat met bus 110 ruim een uur." De schooljeugd kan dat extra stukje naar de nieuwe P+R natuurlijk wel fietsen, hoewel het volgens Fokker erg donker is daar, maar voor ouderen is het niet te doen vindt ze.

'Scholieren zijn drie keer zo lang onderweg naar hun school op IJburg'

Contact
Ze heeft nadat ze terugkwam van de zomervakantie met verschillende partijen contact opgenomen omdat toen pas voor haar duidelijk werd wat er stond te gebeuren. Van Connexxion en Rijkswaterstaat heeft ze nog geen reactie gehad. Provincie Noord-Holland reageerde wel op haar klacht. Als ze de mail van de provincie voorleest komt het stoom weer uit haar oren. "Ze gaven aan dat er overleg is geweest met de gemeente Muiden. Omdat het om een P+R-terrein gaat, gaan ze ervan uit dat het door automobilisten gebruikt wordt. Ze wijzen daarbij naar de gemeente Muiden. Die zou nooit hebben benadrukt dat het ook door niet-automobilisten gebruikt wordt." Fokker is van mening dat ze in Muiden slecht geïnformeerd zijn over de veranderingen. Een flyer - die ze nooit heeft ontvangen - en informatie op een website is wat haar betreft onvoldoende.

De enige bus die na 25 september nog wel Muiden aandoet is bus 110. "Die rijdt van Weesp naar Naarden-Bussum en stopt op een paar plekken in Muiden." Maar ook die vervoersmogelijkheid hangt aan een zijden draadje. Fokker: "Ik heb van een ambtenaar van de gemeente gehoord dat Connexxion de dienst misschien wil gaan stoppen omdat die onrendabel zou zijn. En volgens diezelfde ambtenaar hadden de Muidenaren tot nu toe mazzel gehad dat ze van de P+R gebruik konden maken. Fokker verwacht dat veel mensen als alternatief de auto zullen pakken en als Connexxion dan gaat kijken naar de rentabiliteit van bus 110, kun je volgens haar op je vingers natellen wat dan de conclusie is."
Volgens Fokker wordt uitgaan in Amsterdam voor de jeugd van Muiden ook bijna onmogelijk. "Als ze naar de bioscoop willen bij de Arena gaat de laatste bus om 22.00 uur terug." Maar het meest verbolgen is ze nog over de gevolgen voor de ouderen en de schooljeugd. De ouderen kunnen die 1,4 kilometer naar de P+R echt niet lopen.

'Ziekenhuis in Blaricum was goed bereikbaar, maar straks niet meer'

"En," vervolgt ze, "het ziekenhuis in Blaricum was tot nu toe goed te bereiken, maar na 25 september niet meer. Bus 110 stopt daar niet." Ze vervolgt haar betoog: "Veel kinderen zitten op IJburg op school. Ze pakken bus 320 op het P+R-terrein en stappen bij de Diemerknoop over op de stadsbus naar IJburg. Na 25 september moeten ze eerst met bus 110 richting Weesp, daar overstappen naar Amsterdam-Centraal en dan met de tram naar IJburg."

Stijging kosten
Haar dorpsgenoot Astrid Praag valt haar bij. "Ik heb twee zoons. Bij de schoolkeuze hebben we, net als veel andere ouders, rekening gehouden met de bereikbaarheid en kozen we voor IJburg." Toch ziet Praag niet zozeer de extra reistijd als een probleem. "Het grootste probleem is de stijging van de kosten en de veiligheid." Nu kost een abonnement voor haar kinderen nog 53 euro per maand, dat wordt straks 187 euro. Het alternatief, fietsen, is volgens haar zeker in de wintermaanden niet verantwoord. "Ze verzamelen op het Kruitpad en dan fietsen ze via de Maxis naar IJburg. Vanaf het Kruitpad tot aan IJburg is er geen lantaarnpaal te vinden." Als laatste voegt ze er nog aan toe dat veel mensen in Muiden en omgeving bij de Maxis werken. Vanaf 25 september is het ook voor hen zoeken naar alternatief vervoer.

De gemeente Gooise Meren laat in een reactie weten dat ze op de hoogte was van de verplaatsing van de P+R. "Dit was inherent aan de verplaatsing van de A1. Hiertoe is enkele jaren geleden besloten. Destijds bestond er geen mogelijkheid om bezwaar te maken." De gemeente Muiden heeft destijds wel bedongen dat er een fietspad/voetpad komt van de plek waar de P+R voorheen zat naar de nieuwe locatie." Volgens de berekeningen van de gemeente scheelt het één kilometer.
"We spannen ons echt in om de nadelige gevolgen voor Muiden onder de aandacht te brengen en te houden bij beide partijen." Hij voegt daar wel aan toe dat de busroutes in Noord-Holland een zaak zijn van de provincie en vervoerder. Fokker heeft er niet veel vertrouwen in dat er een oplossing komt. "De gemeente praat over buurtbusjes, maar die mogen volgens de provincie niet parallel rijden aan het openbaar vervoer. En zolang bus 110 nog rijdt, is dat geen optie." Fokker verwacht dat er tot 1 januari 2019, als er een nieuw tracébesluit genomen wordt, niets gebeurt.

Nog veel vragen over toekomst azc

GOOISE MEREN - Er leven nog veel vragen over wat er gaat gebeuren met het asielzoekerscentrum op Crailo. Dat laat burgemeester Albertine van Vliet weten na vragen van de raadsleden van D66.

Afgelopen week werd bekend dat het nog maar de vraag is of er straks echt asielzoekers gehuisvest gaan worden op het aan Bussum grenzende complex. Dat heeft te maken met de afnemende toestroom van asielzoekers: er worden vooralsnog geen nieuwe vluchtelingen meer gehuisvest op Crailo.

De burgemeesters van de regio hopen dat hun vragen over de toekomst van het azc komende maand worden beantwoord als men om tafel gaat met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Volgens burgemeester Van Vliet moet er worden gekeken naar wat er nu gaat gebeuren, maar vooral ook naar wat er de komende jaren nog zou kunnen gebeuren. "Want wat als de vluchtelingenstroom weer aantrekt? Is dan Crailo opnieuw in beeld? En hoe is het dan gesteld met het draagvlak daarvoor?", zo laat ze weten. Er moet snel meer bekend worden.

Burgemeester van Vliet reageert verder teleurgesteld dat de opvang van vluchtelingen op Crailo niet door dreigt te gaan. "Vanuit de regio, maar ook door andere partijen is er enorm hard gewerkt om van Crailo opnieuw een plek te maken waar asielzoekers opgevangen kunnen worden. We zijn er binnen Gooise Meren op tal van terreinen heel druk mee geweest", zo zegt ze. "Gezien de inzet van velen en vanuit de overtuiging dat mensen die huis en haard hebben verlaten elders een veilig onderdak moeten krijgen, is het teleurstellend om te moeten constateren dat het COA de zaak nu afblaast. Niet alleen voor ons, maar ook voor al die vrijwilligers in Gooise Meren en de regio die zich met hart en ziel hebben ingezet."

Molen de Onrust open

MUIDERBERG - Molen de Onrust, gelegen in het Naardermeer, is open tijdens Monumentendag op zowel 10 als 11 september.

De molen is gratis te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Deze molen regelt het waterpeil van het gehele Naardermeer, zonder ondersteuning van een ander gemaal. Vrijwillige molenaars houden de molen draaiende en vertellen hier graag meer over. De Onrust stamt uit 1809 en moest oorspronkelijk met nog twee andere molens het Naardermeer droogmalen.

Huisje aan Papelaan brandt af

Foto: Christian Pfeiffer

WEESP - De brandweer heeft maandag de grootste moeite gehad om een brand in een huisje aan de Papelaan te bestrijden. Het gebied in de Bloemendalerpolder was moeilijk doordringbaar. Het huisje stond op een bebost eilandje in de polder. Daardoor moesten er meters en meters slang worden afgerold om water bij de brand te krijgen. Dat kostte veel tijd en moeite. Een politiehelikopter hielp bij het overzichtelijk maken. Het bouwsel kon niet gered worden. Waardoor het huisje in brand vloog is niet bekend.

Ymere mag project Weespersluis niet zomaar verlaten

Uitstap van woningcorporatie geblokkeerd

Wachten tot er meer bekend wordt. Foto: André Verheul

WEESP - Het college van burgemeester en wethouders van Weesp blokkeert de uitstap van woningcorporatie Ymere uit het woningbouwproject Weespersluis in de Bloemendalerpolder. Eerst moeten er keiharde afspraken over sociale woningbouw komen.

Ymere wil het aandeel dat zij hebben in het bouwproject overdragen aan een commerciële projectontwikkelaar. Dit heeft te maken met de nieuwe Woningwet waarin nieuwe regels staan voor woningcorporaties die nieuwbouw ontwikkelen.

De gemeente Weesp gaat er alleen voorlopig nog niet mee akkoord. Het college van B en W wil dat er eerst goede afspraken komen over de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. Een eis die de gemeenteraad van Weesp onlangs nog vastlegde in de nieuwe Woonvisie. De politieke partijen willen het liefst dat er 400 sociale huizen in de polder gebouwd gaan worden, boven op de 2750 huizen die al gepland staan. Hoe dat geregeld moet worden, zal nog blijken. Het moet de komende maanden onderdeel worden van overleg.

Ondanks de aanstaande uitstap van Ymere is vorige week het oprijden van bouwzand voor het project over het bedrijventerrein hervat. Dat werk lag tijdens de bouwvak stil. De verwachting is dat de eerste huizen aan het eind van dit jaar te koop aangeboden zullen worden. De bouw kan dan volgend jaar beginnen.

Gemeente kan golfers niet echt helpen

WEESP - Hoe het nu verder moet met de golfbaan is onduidelijk. De gemeente ziet op dit moment weinig mogelijkheden om de golfers van de golfvereniging te helpen. Dat blijkt na vragen van de WSP.

Het Golfcentrum Weesp is nog steeds gesloten. De golfers van de Golfvereniging hebben de baan op dit moment in beheer, als noodoplossing. Maar er is nog geen formeel faillissement of anderszins voor het Golfcentrum. Dat staat formele beslissingen in de weg.

De gemeente is eigenaar van de grond, maar heeft het in een erfpachtconstructie ondergebracht bij het Golfcentrum. Per jaar levert dat de gemeente ruim 6800 euro op. Maar er kan weinig worden gedaan.

"Wij zijn geen partij in de overeenkomst tussen het Golfcentrum en de vereniging. Als er sprake is van een faillissement van het Golfcentrum en wij als eigenaar in gesprek komen met de curator kan dat anders worden, in die zin dat dan een moment ontstaat voor overleg met alle partijen (schuldeisers, grondeigenaar en gebruikers)", aldus het college van B en W.

Tweede ronde schapen minder rigoureus

WEESP - En weer arriveerden er maandagmiddag vijftig schapen op de schans De Nieuwe Achtkant. De dieren gingen meteen met het malse groen aan de haal.

Met hun begrazing zorgen de dieren voor lucht en licht in het groen, waardoor de diversiteit aan planten op de schansen zal toenemen. Deze ronde wordt minder rigoureus dan de eerste, zo vertelden de schaapherders.

Bij de eerste ronde in juli kregen de schapen een hoop verhout en oud groen voor hun kiezen. De schaapherder is blij verrast hoe de natuur zich hersteld heeft: "Deze ronde wordt de begrazing minder intensief en leid ik de schapen langs de stukken die we de vorige keer hebben overgeslagen. Per dag bekijken we of we meer of minder schapen inzetten en ook met welk tempo we over de schansen gaan." Geschat wordt dat de schapen tien dagen in Weesp blijven.

Het begrazen door schapen in plaats van maaien is een proef die de gemeente dit jaar uitprobeert. De vorige keer werden de schapen met veel enthousiasme door Weespers ontvangen.

Aandacht voor foutparkeren

WEESP - Foutparkeren op de Nieuwstad heeft de volle aandacht van de gemeente. Er is een extra waarschuwingsbord geplaatst langs de weg en foutparkeerders gaan nu echt op de bon, zo laat de gemeente Weesp weten.

Al sinds de herinrichting van de Nieuwstad is het raak met foutparkeren. Met regelmaat wordt er geparkeerd op plekken waar dat niet mag.

Onlangs liet de gemeente nog voor tienduizenden euro's de parkeervakken aanpakken om duidelijker te maken waar wel geparkeerd mag worden. Dat was daarvoor nog een probleem.

Blaffende hond verjaagt verdachte man

MUIDEN - Een blaffende hond heeft afgelopen donderdagnacht kunnen voorkomen dat een schuur aan de Noordpolderweg werd opengebroken. Dat meldt de politie.

De verdachte probeerde de schuur open te breken, maar werd opgemerkt door een hond van de boer. De hond maakte de boer wakker en de verdachte sloeg op de vlucht. Er werd nog wel een wegrijdende auto opgemerkt.

Er wordt nog onderzoek gedaan naar de zaak. De politie hoopt dat er mensen zijn die meer weten van het voorval. Bellen met de politie kan op 0900-8844.

Weggestuurd van bouwgrond

MUIDERBERG - Agenten hebben afgelopen weekend een groepje jongeren weggestuurd van een stuk bouwgrond aan het Kocherplantsoen. Dat meldt de politie.

De jongeren betraden de grond zonder dat dat mocht; er staan hekken omheen. Agenten hebben de namen van de jongeren genoteerd en ze daarna weggestuurd.

Een paar dagen eerder werd de politie ook al gebeld dat er jongeren op de bouwgrond waren. Ze waren echter al gevlogen toen de agenten ter plaatse kwamen.

Motoren gestolen

MUIDERBERG - Vooralsnog onbekende daders hebben meerdere buitenboordmotoren gestolen van boten aan de Zeeweg. De motoren werden gestolen tussen 24 en 27 augustus.

Het gaat om een buitenboordmotor van Suzuki en twee stuks van het merk Mercury.

Er wordt nog onderzoek gedaan. Bellen met de politie kan op 0900-8844.

Huis overhoop

MUIDERBERG - Inbrekers hebben afgelopen week vrijdag ingebroken in een huis aan het Van der Helstpark.

De daders konden het huis in door aan de achterkant een deur open te breken. Ze haalden vervolgens het hele huis overhoop. Wat er is gestolen is nog onbekend.

Wereldmuziekfestival komt eraan

Bussumer en Naarder van het jaar slaan handen ineen

Wie komt er nog optreden op het wereldmuziek festival? Foto: Bob Awick

BUSSUM - Een gezellige avond vol wereldmuziek, hapjes, drankjes en dansen onder de boom op het schoolplein van de Michiel de Ruijterschool. Dat is in het kort het nieuwste evenement in Bussum, genaamd het Wereldmuziekfestival. Dit moet allemaal plaatsvinden op 17 september en de organisatie is nog op zoek naar mensen die een optreden willen verzorgen.

Het idee is ontstaan tijdens de wereldbarbecue, vertelt organisator Jochum Jarigsma. "Heel veel mensen vonden de barbecue gezellig, maar zeiden dat er muziek miste. Ons uitgangspunt daar was het gesprek met elkaar aan te gaan en verbinding te zoeken. En dus wilden we niet dat er harde muziek was. Hooguit een akoestische gitaar zodat je elkaar nog wel kunt verstaan." Na de wereldbarbecue is nu het wereldmuziekfestival in het leven geroepen. De avond waarop internationale muziek wordt gedraaid en live gespeeld zodat er volop gedanst kan worden. "We beginnen met wat hapjes en easylisteningmuziek. Daarna wordt er meer dansbare muziek gespeeld van over de hele wereld."
De organisatie van de wereldbarbecue heeft bij de organisatie de samenwerking gezocht met de mensen achter het initiatief Nieuw in het Gooi. Deze club heette voorheen Elk Gooisch Matras Komt Van Pas en zetelde in Naarden. Vorig jaar kregen ze voor het goede werk dat ze verrichten vanuit deze krant de award Naarder van het Jaar 2015. Jochum Jarigsma, onder andere betrokken bij de wereldbarbecue, was de winnaar van de award Bussumer van het Jaar. Kortom: de Bussumer en de Naarder van het Jaar hebben nu de handen ineengeslagen. Hoofdredacteur André Verheul van deze krant vindt dat extra leuk om te zien. "De awards van onze kranten zijn naar hele betrokken inwoners gegaan. Geweldig dat ze nog steeds van alles organiseren om de sociale cohesie te bevorderen."
Een kaartje voor het feest kost 5 euro. Het festival wordt gehouden op het schoolplein van de Michiel de Ruijterschool aan de Ruijterlaan. Daar zetelt ook Nieuw in het Gooi. De optredens zullen erg uiteenlopend zijn, met muziek uit Wit-Rusland en Iran. Wie ook nog wil komen optreden, dat mag ook Hollandse muziek zijn, kan zich nog aanmelden via de Facebookpagina van de wereldbarbecue.

Maak van je huiskamer een poppodium

'Gluren bij de Buren' zoekt artiesten en woonkamers

Knusse optredens in de woonkamer.

GOOISE MEREN - Lokale artiesten die gewoon in een woonkamer optreden: dat is in het kort het nieuwe huiskamerfestival genaamd 'Gluren bij de Buren' dat nu ook naar Gooise Meren komt. De organisatie is in handen van Silvia van Beusekom en Sylvia van Stuijvenberg.

Hoe komen jullie op dit idee?
"Het huiskamerfestival kent al edities in andere steden. Wij zingen samen in een koor waarmee we al meededen aan dit festival. Wij vonden dat zó leuk om te doen, dat we het ook naar Gooise Meren wilden brengen."

We hebben toch al zoiets in Naarden. Is er samenwerking gezocht met Theater binnen de Wallen?
"Nog niet. We zijn ook nog maar net van start gegaan. Wel hebben we al de gemeente en de buurtplatforms benaderd."

We willen 50 acts van 30 minuten. We zoeken zangers, bandjes'

Stel dat ik mijn woonkamer ter beschikking wil stellen. Wat is dan precies de bedoeling?
"Je geeft je op en zegt hoeveel zitplekken je hebt. Je kunt ook meedoen als je een kleine woonkamer hebt. Even de tafel aan de kant, de mensen kunnen ook op een kleed zitten. Een act komt dan drie keer een half uur optreden. Wij zoeken welke act er in jouw woonkamer past. De optredens en locaties komen dan in een programmakrant zodat bezoekers een route kunnen uitstippelen. Hierbij willen we wel vijf woonkamers in Muiden omdat het anders te ver wordt voor mensen op de fiets. Je kunt als aanbieder van een ruimte ook aangeven als je liever iets niet hebt, zoals hardrock. Ook krijg je van de organisatie koffie, thee en koekjes om uit te delen."

Weet je ook wie je in huis haalt?
"De act wel, het publiek niet. We hebben van de organisatie in andere steden gehoord dat er eigenlijk nog nooit vervelende dingen zijn gebeurd."

Hebben jullie al artiesten?
"Nog niet, maar wel veel enthousiaste reacties. We willen 50 acts van 30 minuten. We zoeken zangers, bandjes, dichters, dansers, cabaret, muzikanten, noem maar op. Iedereen die wil optreden, van smartlap tot kindertheater, is welkom."

Wat kost dat allemaal?
"De toegang is gratis. We krijgen wat sponsoring en zijn hiervoor ook nog op zoek naar bedrijven die wat willen bijdragen."

Wanneer is het?
"Zondag 12 februari 2017 van 13.00 tot 18.00 uur."

Waar moet je je aanmelden?
"Via glurenbijdeburen.nl tot uiterlijk 10 november of kom dit weekend voor meer informatie langs bij onze stand op Bussum Cultureel."

WeesperNieuws Triatlon: een feest van sportiviteit, solidariteit en emotie

Start van de tweede groep in de Kom. Foto's Ruth van Kessel en Christian Pfeiffer

WEESP - De 27ste editie van de WeesperNieuws Triatlon zit erop. Ondanks de onheilspellende buienradar bleef het (bijna) helemaal droog. De straffe wind dwong de triatleten diep te gaan en dat kwam er bij de finish allemaal uit. Helaas waren er valpartijen van Martijn Boot en Paula van der Pouw, die voor hen de kans op een plaats op het erepodium dwarsboomden, maar vooral stond deze dag weer in het teken van sportiviteit, persoonlijke overwinningen en met al die toeschouwers die de triatleten over de streep juichten was de sfeer geweldig. Alle uitslagen op www.weespertriatlon.nl.

Renske Harte spreekt haar krachten aan voor de strijd tegen ALS.
Daan Jacobs kan drinken en hardlopen tegelijk. Broer Tim loopt iets voor hem.
Machiel Ittmann in de wisselzone.
Jong en oud leeft mee.
Barry Dooper feliciteert snelste dame Deborah Schouten.
Yes! Ricardo Scholten eindigt als tweede en mag zich de snelste Weesper noemen.

Fort Uitermeer wordt stapsgewijs de gedroomde pleisterplaats

Hoe een vriendengroep zich belangeloos inzet voor het behoud van Fort Uitermeer

Plankaart augustus 2016.

WEESP - Het zou het begin van een spannend jongensboek kunnen zijn: elf bevriende sloeproeiers in een boot passeren een verlaten fort en besluiten het te redden van de vergetelheid. Zo is de herontwikkeling van Fort Uitermeer, gelegen aan de rand van Weesp, daadwerkelijk begonnen. De vrienden maakten in 2006 een plan en mochten het uitvoeren. Nu, na tien jaar lange adem, is een belangrijke fase van de reddingsoperatie voltooid: een sloepenhaven en een parkeerplaats.

De sloepenhaven en de parkeerplaats van Fort Uitermeer worden op 9 september voor genodigden officieel geopend door burgemeester Bas Jan van Bochove en gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Joke Geldhof. Weespers zijn komend Open Monumentenweekend zowel op zaterdag als zondag uitgenodigd om tussen 10.00 en 17.00 uur zelf met een schriftelijke rondleiding een wandeling over het terrein te maken. Daarnaast is er een foto-expositie van Bob Karman en een kunstexpositie van José Wasser.

Het terrein van Fort Uitermeer ligt aan de zuidgrens van Weesp, tussen de Vecht en het Naardermeer, vlak bij de N236 naar 't Gooi. Wie met zijn bootje over de Vecht aan komt varen, kan niet alleen terecht aan de al eerder aangelegde sloepensteiger, maar kan ook een plaatsje claimen in de nieuwe sloepenhaven. Verborgen achter het riet biedt een steiger plaats aan een achttal bootjes.

De vriendengroep al twintig jaar samen in de boot.
Fort Uitermeer ontsloten voor liefhebbers van cultuurhistorie en natuur. Foto's: Brian Elings

'Voor we het wisten zaten we gebogen over de tekeningen'

André Roosken, Lieuwe Veerman en Niek Roozen van de Stichting Uiteraard Uitermeer leggen met enthousiasme uit wat een bezoeker kan beleven op het fort. In de nieuwe haven is een oplaadpaal voor het opladen van elektrische sloepjes en intussen kan er genoten worden op het terras van Paviljoen Uit&Meer. Om het terrein niet onwenselijk te belasten met auto's is er nu een parkeerterrein aan de overkant van de 's-Gravelandseweg gerealiseerd. Met een plezierig wandelingetje kunnen bezoekers hun weg vinden naar het al vijf jaar eerder gerealiseerde Paviljoen Uit&Meer of naar plofhuisje nummer 5 - voorheen de huisvesting van de muskusrattenbestrijding - waar een informatiecentrum en een werkplaats zijn ingericht. De vriendengroep die dat allemaal tot stand heeft gebracht werd in 2008 geformaliseerd tot de Stichting Uiteraard Uitermeer.

Samen in de boot
Zet elf geëngageerde mannen bij elkaar in een sloep en meningen – over de wereld, over Nederland en vanzelfsprekend ook over de gedeelde woonplaats Weesp – passeren met veel plezier onder het roeien de revue. Dus toen vriend Frans Cladder als lid van de Vechtplassencommissie in 2006 vertelde dat de provincie Noord-Holland middels een prijsvraag het onderhoud en dus het behoud van Fort Uitermeer aan een ontwikkelaar wilde overdoen, vlogen in de boot de ideeën over en weer. Dit brok geschiedenis en de door de provincie ingezette consolidatie was ze tijdens de wekelijkse roeitochten niet ontgaan. Dat de mannen met elkaar tot veel in staat waren hadden ze al eerder laten zien, toen ze als betrokken ouders een uitbreiding en renovatie van het schoolplein van de Van der Muelen-Vastwijkschool realiseerden. Maar dit was andere koek. Zouden ze dit ook van de grond kunnen krijgen? Voor ze het wisten zaten ze gebogen over de tekeningen van Fort Uitermeer en de lijst met voorwaarden voor herontwikkeling die de provincie had opgesteld. De tot voorzitter gebombardeerde Lieuwe Veerman legt uit: "De provincie had tussen 2003 en 2006 bijna 1 miljoen euro geïnvesteerd in de consolidatie van het torenfort en de kanonremise. De provincie zocht een manier om dit cultuurhistorische terrein te behouden door het met oog voor de natuurwaarde te laten ontwikkelen door een derde partij. Ze gaven de voorkeur aan een toeristische en recreatieve herontwikkeling. Met een programma van eisen daagden ze projectontwikkelaars uit: wel toegestaan een hotel of restaurant, niet toegestaan een casino; wel toegestaan een museum of archeologische attractie, niet een midgetgolfbaan. Een stuurgroep met daarin vertegenwoordigers van de provincie, de gemeente en andere partijen selecteerde ons uit de ingestuurde voorstellen als voorkeurskandidaat. Heel bijzonder eigenlijk, want onze initiatiefgroep was de enige kandidaat die geen vermogen meebracht. Als wij onze plannen niet financieel haalbaar konden maken, dan was de plek aan een ontwikkelaar gegund die 2 miljoen meebracht voor een wellnescentrum. Wij brachten alleen onze deskundigheid, ervaring en vooral ons netwerk mee." In 2009 was de officiële overdracht van Fort Uitermeer door de provincie aan de Stichting Uiteraard

Vriendschap: 'Als iemand persoonlijk belang gaat krijgen, stoppen we'

deze tekst gaat verder op pg 13

Burgerinitiatief

De initiatiefgroep werd in 2008 Stichting Uiteraard Uitermeer met: Lieuwe Veerman, Niek Roozen, Steven de Nie, Steven Winkel, Ruud van Zonneveld, Theo Verbruggen, Yvo Becker, Wim Kapteijn, Gerhard Mulder, Hans van Oostveen, Dick Baart, André Roosken, Joop van Wijngaarden, Frida Dasselaar en Pim Boin.
Fort Uitermeer maakt sinds 2016 officieel deel uit van het Sloepennetwerk en de Kanoroute en biedt onderdak aan Sloeproeivereniging De Spiering.

Uitermeer. Veerman: "Ik hoor ons nog zeggen tegen elkaar: 'Als ook maar iemand voor ons een persoonlijk financieel belang bij dit project krijgt, dan stoppen we ermee. Onze vriendschap staat voorop.' Deze afspraak heeft ervoor gezorgd dat we er al tien jaar zuiver en belangeloos in staan."

Vuurlinie
Fort Uitermeer, knooppunt in de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nu als pleisterplaats. Met een restaurant om te genieten van dit mooie stukje natuur aan de Vecht, militaire plofhuisjes als educatiecentrum om de cultuurhistorische waarde van het fort uit te dragen, een versterkte natuurwaarde voor de aanwezige flora en fauna en kleinschalige recreatie door het fort een overstapplaats te laten zijn voor boottoeristen, fietsers en wandelaars. Niek Roozen: "Dat was ons oorspronkelijke plan, waarin al die jaren weinig aan is veranderd. Alles wat we hier doen is met liefde voor deze plek. Uitgangspunt was ook om het fort meer te betrekken bij Weesp. Dat nu Weesper promotieboot De Vuurlinie een aantal malen per week tussen het centrum en Fort Uitermeer heen en weer vaart, heeft de betrokkenheid van Weesp met het fort alleen maar vergroot.

De financiering was nog een hels karwei. Essentieel was de opening van Paviljoen Uit&Meer in 2011, met een dienstweg en een klein parkeerterrein. De huurinkomsten van het restaurant werden ingezet als vliegwiel om de andere onderdelen van het project te realiseren. André Roosken benadrukt dat het allemaal niet van een leien dakje ging: "Tussen 2008 en 2010 gebeurde er eigenlijk helemaal niets. Niemand die in die crisisjaren durfde te investeren. We zagen geen uitweg meer en gooiden bijna de handdoek in de ring. Wat is het dan fijn dat je wekelijks samen in de boot zit en elkaar moed inpraat. Na veel gesprekken vonden we Rabobank Amstel en Vecht bereid om ons als groep een ton te lenen. Daarnaast hebben we als groep eenzelfde bedrag op tafel gelegd. Ieder naar rato, omdat we geloven in dit project. Samen met een subsidie van het VSB voor culturele projecten hadden we toen de vereiste drie ton bij elkaar om de noodzakelijke horecavoorziening te bouwen."

Voor Weespers door Weespers en met Weespers: ook na tien jaar lijkt dit nog te lukken. Dat de stichting geen commercieel belang heeft leidt tot een grote gunfactor. Het enthousiasme van de club werkt aanstekelijk. Zo beweegt Weesper aannemer Griffioen geduldig mee in het wisselende tempo van de deelprojecten. Notaris Elten - van de Griend verzorgde de notariële akten en Weesper architect Wentink maakte de tekeningen voor de herontwikkeling van de plofhuisjes. Wegbouwer Boskalis nam de restauratie van het manschappenhuis voor haar rekening. Een grote groep vrijwilligers onder aanvoering van vroegere schoolmeester Joop van Wijngaarden pleegt elke dinsdag onderhoud aan het fort en het terrein. Roosken: "Zeker nu het steeds zichtbaarder wordt wat we hier doen merken we dat het project door steeds meer mensen gedragen wordt. Hoe leuk is het dat theatergroep De City Speelt onderzoekt of ze hier locatietheater kunnen doen. Wij zoeken heel bewust de samenwerking met Weesper verenigingen op. Intussen gaan wij als groep gestaag door. Wat de volgende fase zal zijn is van veel factoren afhankelijk. Met een subsidie van de Rabobank komt de herinrichting van plofhuisje 7 tot educatiecentrum en theaterzaaltje dit jaar nog aan de beurt. En dan willen we nog graag door met het vleermuizenverblijf." Roozen: "En hoe mooi zou het zijn als we een investeerder kunnen vinden om de draaikom uit 1673 in ere te herstellen? Wat we aan kunnen pakken is afhankelijk van de exploitatie van de onderdelen van de vorige fasen, investeerders, subsidieverstrekkers en sponsors. Wij benaderen deze plek met het grootste respect en acteren volledig in de aard van de eisen die de provincie aan de herontwikkeling stelden. Misschien is het goed om te blijven realiseren dat zonder herontwikkeling dit hele gebied ten onder zou zijn gegaan."

13 / 28

Karakteristieke aanblik op het torenfort en de in ere herstelde sluis.

Uitermeer. Veerman: "Ik hoor ons nog zeggen tegen elkaar: 'Als ook maar iemand voor ons een persoonlijk financieel belang bij dit project krijgt, dan stoppen we ermee. Onze vriendschap staat voorop.' Deze afspraak heeft ervoor gezorgd dat we er al tien jaar zuiver en belangeloos in staan."

Vuurlinie
Fort Uitermeer, knooppunt in de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, nu als pleisterplaats. Met een restaurant om te genieten van dit mooie stukje natuur aan de Vecht, militaire plofhuisjes als educatiecentrum om de cultuurhistorische waarde van het fort uit te dragen, een versterkte natuurwaarde voor de aanwezige flora en fauna en kleinschalige recreatie door het fort een overstapplaats te laten zijn voor boottoeristen, fietsers en wandelaars. Niek Roozen: "Dat was ons oorspronkelijke plan, waarin al die jaren weinig aan is veranderd. Alles wat we hier doen is met liefde voor deze plek. Uitgangspunt was ook om het fort meer te betrekken bij Weesp. Dat nu Weesper promotieboot De Vuurlinie een aantal malen per week tussen het centrum en Fort Uitermeer heen en weer vaart, heeft de betrokkenheid van Weesp met het fort alleen maar vergroot."

De financiering was nog een hels karwei. Essentieel was de opening van Paviljoen Uit&Meer in 2011, met een dienstweg en een klein parkeerterrein. De huurinkomsten van het restaurant werden ingezet als vliegwiel om de andere onderdelen van het project te realiseren. André Roosken benadrukt dat het allemaal niet van een leien dakje ging: "Tussen 2008 en 2010 gebeurde er eigenlijk helemaal niets. Niemand die in die crisisjaren durfde te investeren. We zagen geen uitweg meer en gooiden bijna de handdoek in de ring. Wat is het dan fijn dat je wekelijks samen in de boot zit en elkaar moed inpraat. Na veel gesprekken vonden we Rabobank Amstel en Vecht bereid om ons als groep een ton te lenen. Daarnaast hebben we als groep eenzelfde bedrag op tafel gelegd. Ieder naar rato, omdat we geloven in dit project. Samen met een subsidie van het VSB voor culturele projecten hadden we toen de vereiste drie ton bij elkaar om de noodzakelijke horecavoorziening te bouwen."

Paviljoen Uit&Meer dient als vliegwiel voor verdere ontwikkeling van het terrein.
De nieuwe sloepenhaven: door het riet niet zichtbaar vanaf de Vecht
Het nieuwe parkeerterrein ontlast het fort van auto's.
Vrijwilligers plegen week in week uit onderhoud aan het torenfort en het terrein.
Plofhuisje 7 wacht op haar nieuwe bestemming als educatiecentrum en theaterzaaltje.

Voor Weespers door Weespers en met Weespers. Ook na tien jaar lijkt dit nog te lukken. Dat de stichting geen commercieel belang heeft leidt tot een grote gunfactor. Het enthousiasme van de club werkt aanstekelijk. Zo beweegt Weesper aannemer Griffioen geduldig mee in het wisselende tempo van de deelprojecten. Notaris Elten - van de Griend verzorgde de notariële akten en Weesper architect Wentink maakte de tekeningen voor de herontwikkeling van de plofhuisjes. Wegbouwer Boskalis restaureerde het manschappenhuis. Een grote groep vrijwilligers onder aanvoering van vroegere schoolmeester Joop van Wijngaarden pleegt elke dinsdag onderhoud aan het fort en het terrein. Roosken: "Zeker nu het steeds zichtbaarder wordt wat we hier doen, merken we dat het project door steeds meer mensen gedragen wordt. Hoe leuk is het dat theatergroep De City Speelt onderzoekt of ze hier locatietheater kunnen doen. Wij zoeken heel bewust de samenwerking met Weesper verenigingen op. Intussen gaan wij als groep gestaag door. Wat de volgende fase zal zijn is van veel factoren afhankelijk. Met een subsidie van de Rabobank komt de herinrichting van plofhuisje 7 tot educatiecentrum en theaterzaaltje dit jaar nog aan de beurt. En dan willen we nog graag door met het vleermuizenverblijf." Roozen: "En hoe mooi zou het zijn als we een investeerder kunnen vinden om de draaikom uit 1673 in ere te herstellen? Wat we aan kunnen pakken is afhankelijk van de exploitatie van de onderdelen van de vorige fasen, investeerders, subsidieverstrekkers en sponsors. Wij benaderen deze plek met het grootste respect en acteren volledig in de aard van de eisen die de provincie aan de herontwikkeling stelde. Misschien is het goed om ons te blijven realiseren dat zonder herontwikkeling dit hele gebied ten onder zou zijn gegaan."

Zaterdag in de City: seizoensopening met psychiater Bram Bakker en cabaretier Marjolijn van Kooten.

woensdag 7 september

Vrouwen van Weesp

Gebouw Papelaan 99 | 19.00 uur

Lekker lachen om poep met Meneer Monster, een voorstelling voor 2+.

Thema-avond: Respectvol en begripvol omgaan met mensen die problemen hebben.

Meezingen

't Hart van Weesp | 20.00 uur

Gezellig het Hollandse lied meezingen onder leiding van twee accordeonisten.

Biodanza met Marlie

Synagoge | 20.00 uur

Kom vrijblijvend kennismaken met Biodanza, een combinatie van beweging-dans, contact en muziek. Info: 06-24617030 / info@biodanzametmarlie.nl.

donderdag 8 september

Workshop LinkedIn

Bibliotheek Weesp | 19.30 uur

De Bibliotheek Voor Ondernemers opent het seizoen met de workshop 'Meer omzet via LinkedIn' door Judith den Dunnen. Aanmelden: bvo@biblitoheekgooienmeer.nl of 0294-412704. Leden gratis, niet-leden €10,-.

Film: 'Race'

Binnenstad Weesp | 20.00 uur

Film over de iconische Afro-Amerikaanse atleet Jesse Owens die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Entree € 8,-.

vrijdag 9 september en zaterdag 10 september

Ophalen oud papier

Weesp | vanaf 8.00 uur

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald. De andere wijken zijn zaterdag aan de beurt. Het papier graag buiten zetten voor 08.00 uur.

zaterdag 10 september

Voedingsadvies

Fysio Aetsveld | 10.00 - 11.00 uur

Gratis inloopspreekuur van Kersvers Voedingsadvies. Meer info via info@kersversvoedingsadvies.nl of 06-40476254.

Vertellersparade

Theetuin | 13.30 - 16.30 uur

Overal op het terrein dragen diverse schrijvers en dichters tussen 13.30 en 16.30 uur voor uit eigen werk. Met onder meer Pauline Broekema, Lars Boom, Jan Jutte en Rindert Kromhout. De theewinkel en de Theetuin zijn ook open.

Open dag Computer Club

Fort Ossenmarkt | 10.00

In nis 23 zijn tot 15.00 uur de computers van CCW te bekijken en uit te proberen. Kom kennismaken en ontdekken wat CCW te bieden heeft. Voor meer informatie: www.ccw-weesp.nl.

Open Monumentendag

Centrum Weesp | 10.00 - 17.00 uur

De Weesper monumenten zijn geopend voor publiek. Zie pagina 7.

Open dag Kreatieve Groep

Fort Ossemarkt | 11.00 uur

Belangstellenden zijn tot 16.00 uur welkom om kennis te komen maken met de activiteiten voor het nieuwe seizoen. Het aanbod varieert van kunst en nijverheid tot koken en muziek.

Preview seizoen 2016-2017

City of Wesopa | 20.00 uur

Een exclusief voorproefje van de voorstellingen die komend theaterseizoen in de City te zien zijn. Korte optredens van bekende cabaretiers en van verrassende nieuwkomers als Nathalie Baartman, Marjolijn van Kooten, Kirsten van Teijn en Anne Neuteboom. Daarnaast worden er filmtrailers getoond en informatie gegeven over het jeugd- en muziekprogramma van het theater. De presentatie is in handen van Ben Goes. Entree € 10,-.

zaterdag 10 september en zondag 11 september

Stadhuis vol symbolen

Museum Weesp | 14.00 uur

Het thema van Open Monumentendag is 'Iconen en symbolen' en daar zit het stadhuis van Weesp vol mee. Beide dagen is er om 14.00 een rondleiding langs deze verborgen verhalen. Het museum is zaterdag en zondag open van 10.00 tot 17.00 uur.

zondag 11 september

Fietstoertocht

TFC Weesp | 9.00 - 11.00 uur

TFC Weesp houdt de Beemster- en Waterlandtocht. Voor zowel de prestatieve als recreatieve fietser zijn er aantrekkelijke routes. Die zijn volledig gepijld en beschikbaar op gps en papier. Bij de finish is er voor elke deelnemer een gratis pannenkoek. Deelname € 4,-, TFC-leden en kinderen gratis.

Uitloop Monumentendag

Diverse locaties 10.00 uur

Enkele monumenten zijn ook zondag open. In het stadhuis/gemeentemuseum worden tussen 10.00 en 17.00 uur de vele symbolen in dit gebouw uitgelicht en om 14.00 uur is er een rondleiding. Op het terrein van Fort Uitermeer is van 10.00 tot 17.00 uur kunst te zien en men kan aan de hand van een route op papier zelf een rondwandeling maken. Muziekschool Globe verzorgt bovendien op beide locaties muziekoptredens.

Meneer Monster: 'POEP'

City | 14.00 én 16.00 uur

'POEP!' (2+) is een vrolijke voorstelling vol dieren en dierenpoep, gebaseerd op het bekende prentenboek 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft'. Entree € 10,-.

Jazzconcert

Van Houtenkerk | 14.00 uur

Op initiatief van Thomas Posthuma is er jazz in de Van Houtenkerk. Met Diana Burta (zang), Michiel Buursen (piano), Marco van Os (bas) en Martijn Klaver (drums). Entree: 10 euro.

maandag 12 september

Seniorweb

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Inloop voor informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Koffiemiddag De Zonnebloem

Wintertuin | 14.00 - 16.00 uur

Iedereen is welkom om onder het genot van koffie, thee of fris, een spelletje te komen doen of aan te schuiven aan de kletstafel. Entree: 2 euro.

dinsdag 13 september

DigiTaalhuis Gooi

Bibliotheek | 11.00 - 13.00 uur

Inloopspreekuur voor mensen die beter willen leren lezen en schrijven of anderen daarbij willen helpen. Voor meer info: digitaalhuisgooi@gooisebibliotheken.nl of 035- 6973000.

Rechtswinkel

Papelaan 99 | 19.30 uur

De Rechtswinkel is open voor juridische advies. Er wordt een bijdrage gevraagd van € 2,-.

Breicafé

OAZ-gebouw | 13.00 - 16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht stelt haar buurthuis OAZ gratis open voor het breicafé. Biljarten kan ook, maar uitsluitend op afspraak.

woensdag 14 september

Administratie

Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met vragen op administratief gebied, zoals hulp bij het invullen van formulieren.

Mamacafé Weesp

Bibliotheek | 10.00 - 11.30 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Dit keer met 'Muziek op schoot' door Ida Toering.

Open repetitie City Singers

City of Wesopa | 19.30 uur

The City Singers houden hun jaarlijkse open repetitie. Iedereen is welkom om te komen luisteren en/of mee te zingen.

Protestantse Gemeente Zondag 11 september 10.00 uur Grote Kerk ds. M.C. Hage

Zondag 11 september 19.00 uur
Grote Kerk
Gereformeerde Bond
ds. J. den Dikken

Parochie van Levend Water
Zondag 11 september 10.00 uur
H.H. Laurentius en Maria
Magdalenakerk
Eucharistieviering
G. Rizzo

Dinsdag 13 september 10.00 uur
Kapel
Woord & Communieviering
J. van Meeteren

NPB
Zondag 11 september 10.30 uur
Van Houtenkerk
H. Schram

Evangelische Gemeente
Zondag 11 september 10.00 uur
OAZ-gebouw
R. Westerveld

Spreekuur vrijwilligers

WEESP - De Vrijwilligerscentrale van Versa Welzijn houdt elke dinsdag inloopspreekuur van 13.30 tot 14.30 uur.

Mensen die op zoek zijn naar een leuke en/of zinvolle vrijetijdsbesteding kunnen binnenstappen voor een kennismakingsgesprek en informatie over de beschikbare vacatures.

Vacatures
Op dit moment wordt er uitgekeken naar vrouwen die taallessen willen geven aan allochtone vrouwen. Voor Museum Weesp wordt er een interieurverzorger gezocht die het museum netjes en schoon houdt. En de VoorleesExpress heeft behoefte aan nieuwe voorlezers die kinderen met een taalachterstand willen helpen. Dat voorlezen gebeurt bij de kinderen thuis.

De Vrijwilligerscentrale is gevestigd in Gebouw Papelaan 99. Bellen of mailen voor een afspraak op een andere dag kan ook: 0294-410578 / vcweesp@versawelzijn.nl. Of neem eens een kijkje op de website www.versavrijwilligerscentrale.nl.

Brons voor boogschietende Casper

WEESP - De 14-jarige Casper Warnars heeft zondag de bronzen medaille gewonnen bij het NK handboogschieten outdoor voor de jeugd in de klasse Compound. Na twee voorrondes stond hij nog zesde. Hij vocht overtuigend en mocht zich vervolgens opmaken voor de halve finale. Deze tegenstander was echter, letterlijk en figuurlijk, een maatje te groot. Uiteindelijk mocht Casper om de derde en vierde plek schieten tegen een clubgenoot. Na vijf sets won Casper deze partij met zeven punten voorsprong en mocht hij zijn eerste medaille in ontvangst nemen.

Theetuin bomvol verhalen tijdens Vertellersparade

Met onder meer Lars Boom en Rindert Kromhout

Lars Boom vertelt aan de vijver. Foto: Ruth van Kessel

WEESP - Voor de tweede keer wordt in de Theetuin de Grote Vertellersparade gehouden. Schrijvers vertellen aanstaande zaterdag op de mooiste plekjes prachtige verhalen.

Onder meer Pauline Broekema vertelt uit haar roman 'Het Boschhuis', Josha Zwaan vertelt delen uit haar aangrijpende boeken zoals 'Parnassia' of 'Zeevonk', Esther Werneke draagt voor uit haar dichtbundel en Lars Boom is een rasverteller die zal putten uit zijn vele scenario's.

Voorjaarsbollen
Merijn de Boer citeert uit zijn boek ''t Jagthuys' en Jan Jutte komt met sprookjes en vertellingen van Andersen, Hans Hagen leest voor uit zijn kinderboeken en Rindert Kromhout gaat vertellen over de Bloomsbury-trilogie en het in november te verschijnen 'Een Mann'. Ook is er een kraam met voorjaarsbollen. Met een beetje geluk laat de herfsttijloos zich ook al zien.
Tevens is er een kraam met de boeken van de auteurs die ter plekke gesigneerd kunnen worden. De Grote Vertellersparade start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

Politiehond Chuck vindt Weesper kratjesdieven

WEESP - Drie Weespers zijn zondagavond aangehouden in Zaandam op verdenking van het stelen van kratten. Politiehond Chuck wist de dieven snel op te sporen.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding dat er twee verdachte auto's zouden staan op een doodlopend stukje weg aan de Sluispolderweg in Zaandam. Bij controle van de kentekens bleken de eigenaren bekenden te zijn van de politie in verband met drugs en vermogensdelicten. Omdat er bij de auto's niemand aanwezig was, zette de politie diensthond Chuck in om de verdachten op te sporen.

Sloot
Een van hen werd teruggevonden bij een sloot, waar hij zich in de berm probeerde te verschuilen. Korte tijd later werden ook de anderen op het terrein aangetroffen. Bij controle bleken op het terrein een aantal kratten verplaatst te zijn. Deze stonden nu dicht bij de geparkeerde auto's, vermoedelijk om ingeladen te worden. Al enkele malen eerder werden vanaf het terrein kratten gestolen. Ook vond de politie een betonschaar bij een van de verdachten.

Het gaat om Weespers van 42, 24 en 21 jaar oud.

De schapen zijn er weer

WEESP - En weer arriveerden er maandagmiddag vijftig schapen op de schans De Nieuwe Achtkant. De dieren gingen meteen met het malse groen aan de haal. Met hun begrazing zorgen de dieren voor lucht en licht in het groen, waardoor de diversiteit aan planten op de schansen zal toenemen.

Deze ronde wordt minder rigoureus dan de eerste, vertellen de schaapherders. Bij de eerste ronde in juli kregen de schapen een hoop verhout en oud groen voor hun kiezen. De schaapherder is blij verrast hoe de natuur zich hersteld heeft.

"Deze ronde wordt de begrazing minder intensief en leid ik de schapen langs de stukken die we de vorige keer hebben overgeslagen. Per dag bekijken we of we meer of minder schapen inzetten en ook met welk tempo we over de schansen gaan." Geschat wordt dat de schapen tien dagen in Weesp blijven.

Binnenkijken bij Kreatieve Groep Weesp

WEESP - Wie dit weekend een kijkje neemt in Fort Ossenmarkt tijdens Open Monumentendag, kanmeteen ook even binnenlopen bij de Kreatieve Groep Weesp. Die houden in het fort hun jaarlijkse open dag.

"Dit jaar bruisen we opnieuw van de activiteiten. Een nieuwe wekelijkse les is het zilver/goudsmeden en we zijn ook weer gestart met gitaarspelen voor beginners", aldus voorzitter Paul Blonk.

De Kreatieve Groep Weesp huist in het fort aan de Ossenmarkt. Omdat het fort tijdens Open Monumentendag sowieso al te bezoeken is, zwaaien de creatievelingen ook de deuren open. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen belangstellenden binnenlopen.

Oranjedames strijken in Weesp neer

Dinsdag 13 september bij FC Weesp.

WEESP - Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal onder de 19 jaar speelt volgende week in Weesp de interland tegen Italië. Zo maakt FC Weesp bekend.

De oefenwedstrijd wordt op het complex van de Weesper club gehouden aan de Papelaan. Het Nederlandse damesteam biedt plek aan speelsters jonger dan 19 jaar. In 2014 werden de dames nog Europees Kampioen. Iedereen is dinsdag 13 september welkom om te komen kijken, de aftrap is om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Voorproeven van nieuw City-seizoen

WEESP - Het seizoen in een notendop: dat is het idee achter de preview-avond die de City of Wesopa aanstaande zaterdag houdt.

De bezoekers krijgen een exclusief voorproefje van de voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen voorgeschoteld met korte optredens van bekende cabaretiers tot verrassende nieuwkomers. Daarnaast worden er filmtrailers getoond en informatie gegeven over het jeugd- en muziekprogramma van het theater. De presentatie is in handen van Ben Goes. Aanvang 20.00 uur | entree € 10,-.

Meezingen met City Singers

WEESP - The City Singers houden woensdag 14 september een open repetitie. Iedereen is welkom om te komen luisteren en/of mee te zingen.

Aanvang: 19.30 uur. Wie die dag verhinderd is, mag ook een andere keer langskomen. Het koor repeteert elke woensdag vanaf 20.00 uur in de City of Wesopa aan de Herengracht.

Blij met tablets

WEESP - Twee tablets van de huurdersverenigingen De Vechtstroom, Wonen met Maatwerk en Ymere moeten het werk voor de vrijwilligers van Administratie voor Elkaar makkelijker maken.

De tablets werden vorige week cadeau gedaan aan de vrijwilligers van het Versa-spreekuur. Die zijn er erg blij mee. Iedere woensdagochtend zijn inwoners van Weesp tussen 09.30 en 11.00 uur van harte welkom voor vragen en hulp op administratief gebied in het kantoor van Versa Welzijn op de Papelaan 99. De tablets komen hierbij goed van pas.

The Big Event bij de Opel dealer

Extra inruilwaarde en accessoires

De aanschaf van een Opel is extra interessant tijdens The Big Event.

Opel-dealer Van Kouwen in Amsterdam geeft tijdens The Big Event, van 12 tot en met 17 september, € 2000 euro extra inruilwaarde op alles wat rolt of rijdt: van driewielers tot biljartballen.

Naast de extra inruilwaarde zit er tijdens deze actieperiode voor € 500,- gratis brandstof in een nieuwe Opel en mag de nieuwe eigenaar voor € 250,- aan Opel-accessoires uitkiezen. "Ook wij doen mee aan deze grootscheepse voordeelshow. Het zal een drukte van belang worden bij ons in de showroom, daarom plakken wij er in onze showroom in Amsterdam-Zuidoost een extra dag aan vast: namelijk zondag 18 september", vertelt Van Kouwen. Via www.vankouwen.nl is een inruil-waardecheque aan te vragen. Die kunnen kopers van een nieuwe Opel tijdens de actieperiode verzilveren wanneer ze hun eigen auto bij Van Kouwen inruilen. Voor de € 500,- brandstof verstrekt Van Kouwen aan de koper van een nieuwe Opel een tankpas. Deze pas is tot een jaar na de aankoopdatum geldig.

Kans op mooie prijzen
Sander Bikkers van Van Kouwen Amsterdam: "Mensen die met de inruil-waardecheque bij ons komen, krijgen bovendien de mogelijkheid om deel te nemen aan onze The Big Event Roulette. Daarmee zijn mooie prijzen te winnen, zoals een accessoire-cheque ter waarde van € 500,-, een set winterbanden, een jaarabonnement op AutoWeek en een culinaire avond voor twee personen."

Jaguar XE en XF als Corporate Edition

De Jaguar XF Corporate Edition Prestige is er vanaf 53.300.

Jaguar levert de XE en de XF als aantrekkelijke Corporate Edition.

Deze uitvoeringen zijn bedoeld voor zakelijk rijders, zijn zeer compleet uitgerust en komen bij aanschaf in 2016 nog gedurende vijf jaar in aanmerking voor 21% bijtelling (vanwege 104 gram CO2/km). Die bijtelling wordt bovendien berekend over catalogusprijzen waarin een klantvoordeel oplopend tot € 4.246,- is verwerkt. De prijzen van de Jaguar XF Corporate Edition lopen uiteen van € 48.950,- tot € 58.600,-.
Ook de Jaguar XF Prestige, die focust op luxe, en de sportief getinte XF R-Sport met de 2.0 D E-Performance (120 kW/163 pk) zijn er als Corporate Edition. Ze worden standaard geleverd met een handgeschakelde versnellingsbak. De geavanceerde achttraps automaat is optioneel. De Jaguar XF Corporate Edition Prestige is er vanaf € 53.300 en de XF Corporate Edition R-Sport vanaf € 55.900.

Leasetarief Volvo S90 aangescherpt

De nieuwe S90 staat bij de Volvo-dealer.

De nieuwe Volvo S90 is bij de Nederlandse Volvo-dealers gearriveerd.

Volvo's nieuwe troef in het premium sedansegment biedt een rijke uitrusting en ongeëvenaarde veiligheidsvoorzieningen voor scherpe prijzen. De S90 is leverbaar vanaf 42.995 euro. Bovendien is de D3-dieselversie nu te leasen voor het tarief vanaf 699 euro per maand. Een van de sterkste eigenschappen van de nieuwe Volvo S90 is het uitzonderlijk hoge veiligheidsniveau. IntelliSafe Assist is standaard en omvat Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de semi-autonome rijmodus Pilot Assist. De S90 herbergt ook twee wereldprimeurs. De veiligheidsvoorziening City Safety kan met behulp van Large Animal Detection nu ook grote dieren herkennen. Run-off Road Mitigation herkent wegsituaties en zorgt met behulp van automatische stuurcorrecties dat de auto niet van de weg raakt als de auto over de zijbelijning van de weg rijdt.

Het debuut van de Volvo S90 wordt opgeluisterd met een aanscherping van de leasetarieven. De D3-dieselversie is nu al te leasen vanaf 699 euro per maand (15.000 km/60 maanden), waarmee de S90 zichzelf sterk in de markt zet.

Volbloed sportwagen van Toyota

Groen licht voor de nieuwe Toyota GT86. De sportcoupé is per direct te bestellen voor prijzen die beginnen bij 45.495 euro. De koper krijgt een volbloed sportwagen met achterwielaandrijving, een zeer laag zwaartepunt en een optimale gewichtsverdeling. De bestuurder zit slechts 40 centimeter boven het wegdek en maakt als het ware deel uit van de auto. Ook werd het design krachtiger. De nieuwe Toyota GT86 staat vanaf oktober bij de Toyota-dealer.

Camera standaard in je spiegel

De nieuwe Citroën C3, die in november op de Nederlandse markt komt, kan worden voorzien van een wel heel opmerkelijke optie: een full HD-camera in de binnenspiegel. De camera registreert automatisch wat de bestuurder door de voorruit ziet. Er kunnen foto's en video's mee worden gemaakt. De met de ConnectCAM Citroën genomen foto's en video's kunnen worden gedeeld op sociale netwerken. Bij een aanrijding kunnen de opgeslagen beelden mede als bewijslast dienen, daar na impact de beelden van 30 sec. voor de impact en 60 sec. na de impact worden opgeslagen. De vanafprijs van de C3 is 13.9000 euro. De camera is beschikbaar vanaf uitrustingsniveau Feel.

Zo veel mooie huizen te koop in de regio!

De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is op zaterdag 1 oktober 2016.

Zaterdag 1 oktober is de Open Huizen Dag weer. Of je nu je huis te koop hebt staan, op zoek bent naar een nieuwe woning of gewoon nieuwsgierig bent, blok je agenda tussen 11.00 en 15.00 uur.

Te koop in de regio

Tijdens NVM Open Huizen Dag kun je vrijblijvend alle deelnemende huizen zonder afspraak bezoeken. Hou goed www.gooiswoonnieuws.nl in de gaten voor de huizen die meedoen in de Gooi & Vechtstreek. Bij het bezoek aan het huis is de eigenaar van het huis aanwezig, zodat je zelf naar de ervaringen van de bewoner kunt vragen.

Checklist

Misschien heb je één bepaald huis op het oog, maar het kan ook zijn dat er meerdere huizen op de planning staan om te bezichtigen. NVM biedt hiervoor een handige checklist aan die het gemakkelijker maakt om de details van verschillende woningen te onthouden. Met stellingen als: 'Er is: wel / geen bouwkundig rapport aanwezig' onthoud je niet alleen belangrijke eigenschappen van de woning, je bereid je ook beter voor op aandachtspuntjes.

Voorbereiding

Er zijn meer dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op de Open Huizen Dag. Controleer wat jouw financiële mogelijkheden zijn, zodat je weet waar je aan toe bent. Stel een wensenlijstje op en stippel een handige route uit. Zorg dat er niet te veel huizen op je route liggen. Blijf ook niet te lang in elk huis kijken, luister naar je eerste gevoel.

Jouw huis in de verkoop

Mocht je meedoen met de Open Huizen Dag met jouw eigen huis dat te koop staat, dan kun je natuurlijk ook het nodige doen ter voorbereiding. Hoe meer mensen jouw huis zien, hoe meer potentiële kopers er bij jou op bezoek zullen komen 1 oktober.

28 september zullen een aantal huizen die te bezichtigen zijn tijdens Open Huizen Dag in GooisWoonNieuws gepubliceerd worden. Deze huizen zullen ook uitgelicht worden op

gooiswoonnieuws.nl.


Wil jij dat jouw huis hier ook bij komt te staan? Laat dit dan aan jouw makelaar weten!

Dé plant voor je winterterras

Een groene vakjury boog zich over de vraag welke plant zeker niet mag ontbreken op het terras van 2016. De winnaar? Hibiscus!

De jury: "Hibiscus is een relatief onbekende terrasplant en dat is onterecht. De prachtige en exotische bloemen in meerdere kleuren doen denken aan Hawaii en maken de plant tot een eyecatcher op elk terras. De Hibiscus zorgt voor een instant zomergevoel, zelfs als het weer een beetje tegenzit. De Terrasplant van het Jaar is bovendien geschikt voor zowel beginnende als gevorderde tuiniers." Als terrasplant is Hibiscus verkrijgbaar in struikvorm, op een stammetje en als 'miniplant'.

Starterslening verder in aangepaste vorm

De starterslening voor starters op de koopwoningmarkt blijft in aangepaste vorm bestaan. Dat meldt het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Met de starterslening kunnen starters het verschil overbruggen tussen de prijs van hun eerste koophuis en het bedrag dat ze bij de bank kunnen lenen. In de nieuwe vorm blijft de kern van de lening, die dus boven op de normale hypotheek komt, hetzelfde. De lening is de eerste drie jaar maandlastenvrij, fiscaal aftrekbaar en geborgd door Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), dat verantwoordelijk is voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

TUIN


Als het gaat om veranderingen aan woningen zou 33% van de Nederlanders iets willen veranderen aan hun tuin, erf of patio.

30% zou meer opbergruimte willen hebben en 24% wil iets veranderen aan het meubilair en het gemak waarmee het huis schoongemaakt kan worden.


Op de volgende pagina van GooisWoonNieuws is de nieuwe column van Bertram Terpstra te vinden. Hierin geeft hij aan waar je rekening mee moet houden als je zelf een woning wilt laten bouwen.

Ondertussen hebben de eerste bewoners van de nieuwbouwwijk NederVecht hun intrek genomen. Lees in GooisWoonNieuws over de eerste kennismaking tussen de buurtbewoners die plaatsvond tijdens een gezellige buurtbarbecue.

INTERIEUR


Ook in het najaar brengen pasteltinten warmte, licht en vooral rust in elk interieur. Ze zijn fris en creëren ruimtelijkheid. Het opbergsysteem van Cubit® is nu ook in zeven pasteltinten verkrijgbaar. Een boekenkast in zachtroze of opbergkast in hemelsblauw: één pastelkleurig meubelstuk kan al het verschil maken.

NIEUWS


Wie een huis wil kopen, kan sinds donderdag voor een hypotheek terecht bij een nieuwe hypotheekverstrekker. Merius Hypotheken richt zich op starters, doorstromers en oversluiters op de woningmarkt. Huizenkopers krijgen hier de laagste rente die geldt op het moment dat de hypotheekakte bij de notaris passeert.

Eerste bewoners nemen hun intrek in NederVecht

Nieuwe bewoners maken kennis tijdens Buurt BBQ.

Het eerste gedeelte van de nieuwe woonwijk NederVecht is gereed en de bewoners hebben hun intrek genomen in hun nieuwe woningen. De laatste hand wordt gelegd aan de woonstraten. Nog een enkele woning wordt afgebouwd en in de komende weken opgeleverd aan de trotse eigenaren.

Hapje en drankje

Vind je droomhuis in de nieuwbouwwijk NederVecht.

Voor Lithos bouw & ontwikkeling reden om dit te vieren met alle (toekomstige) bewoners van een 'Lithoswoning' tijdens een goed bezochte Buurt BBQ.

Huurders en eigenaren maakten kennis met elkaar onder het genot van een drankje en een lekker stukje vlees gebraden door het team van Marianne Oud (Culinair aan Huis).

Lokale politiek

Naast uiteraard de bekende gespreksonderwerpen als de bouw en de verhuizing kwam ook de lokale politiek ter sprake met wethouder Betske van Henten.
Benieuwd hoe deze woonwijk eruitziet? Kijk op de projectwebsite www.nedervecht.nl of kom naar het open huis op vrijdag 23 september aanstaande tussen 16.00 en 18.00 uur in de modelwoning aan de Cederlaan 7 in Nederhorst den Berg.


In Nederhorst den Berg, achter de dijk langs de Vecht, ligt het woningbouwproject NederVecht. De eerste twee bouwfasen zijn inmiddels opgeleverd: een mix van koopwoningen, huurwoningen en appartementen.

Column

Zelf bouwen

Eigen woning bouwen. Waar moet je rekening mee houden?

Een eigen woning laten bouwen heeft voordelen. Je kunt zelf de architectuur bepalen, de ruimten naar eigen inzicht indelen, duurzaam of niet duurzaam bouwen, etc. Over alles heb je dan een eigen vrije keuze. Echter, bij iedere keuze heb je voor- en nadelen. Het nadeel bij zelfstandig bouwen is dat je vaak langer moet wachten voordat de woning wordt opgeleverd. Mocht je toch voor zelfstandig bouwen kiezen dan is het van belang om bepaalde spelregels in het bouwproces te kennen. De architect kent die spelregels en zal er in de praktijk dus ook voor zorgen dat de spelregels nageleefd worden. Hiermee wordt de opdrachtgever ontzorgd.

Het is belangrijk dat je tijdens de bouw regelmatig op de bouw aanwezig bent. Enerzijds om tussentijds vragen te beantwoorden, anderzijds om afspraken en tijdsplanning zelf te bewaken. Maak foto's tijdens het bouwproces om bij eventuele discussies te gebruiken. Voer regelmatig overleg: zo kunnen verschillen tussen verwachtingen en uitvoering in de kiem gesmoord worden. Het is ook van belang om de kwaliteit van de werkzaamheden, zoals stuc- en schilderwerk, tegel- en voegwerk, fundering, elektra-installatie et cetera, binnen het hele bouwproces actief te volgen. Als jij zelf het een en ander niet goed kunt beoordelen huur dan een architect, bouwkundige of de Vereniging Eigen Huis in om de woninginspectie bij oplevering te begeleiden.

Veel kennen de
'5%-regeling' niet

De oplevering is het moment waarop alle gebreken worden geïnventariseerd en in een proces-verbaal van oplevering worden vermeld. Deze wordt na de schouw door aannemer en koper ondertekend. De aannemer dient te allen tijde alle potentiële discussiepunten in het rapport op te nemen. De aannemer krijgt vervolgens na ondertekening van het opleveringsrapport drie maanden de tijd om de gebreken te verhelpen. Indien de werkzaamheden na drie maanden nog niet naar behoren zijn uitgevoerd, volgt een officiële 'ingebrekestelling' waarbij een redelijke termijn moet worden afgesproken om alsnog de herstelwerkzaamheden uit te voeren.

De volgende tip is ook van belang. De meeste mensen die zelf bouwen kennen de '5%-regeling' niet: betaal 95% van de koop / aanneemsom en stort 5% in depot bij de notaris; deze wordt pas vrijgegeven als alle werkzaamheden conform afspraak zijn uitgevoerd. Het is raadzaam om alle werkzaamheden in een bestek of technische omschrijving en ruimte-afwerking-staat vast te leggen. Deze dient voor aanvang van de werkzaamheden geoffreerd en goedgekeurd te zijn. Eventuele werkzaamheden en de daarbijbehorende meerwerkkosten kunnen dan besproken worden. Het is natuurlijk altijd de vraag wat u met eventueel minderwerk terugontvangt. Dat kan nog wel eens een discussie opleveren.

Zelf bouwen? Laat u goed adviseren!

Subsidie voor woningisolatie

Woningbezitters kunnen vanaf half september subsidie aanvragen voor de isolatie van hun huis. Dat maakte de Rijksoverheid donderdag bekend.

De subsidie bedraagt 20% van de isolatiekosten. Wie voor de subsidie in aanmerking wil komen, moet minstens twee delen van het huis isoleren, bijvoorbeeld het dak en de spouwmuur. Huiseigenaren die dat doen, kunnen vervolgens subsidie aanvragen voor andere energiebesparende maatregelen, zoals isolerende deuren en energiezuinige kozijnen. Wanneer een woningbezitter zijn hele huis energiezuinig maakt, krijgt hij € 4.000 subsidie extra. De Rijksoverheid stelt hiervoor dit jaar € 20,5 miljoen beschikbaar.

Eerder kon er ook subsidie aangevraagd worden voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel en pelletkachel.

Persoonlijkheid laten gelden

In het kleinste kamertje van het huis leer je iemand vaak pas echt kennen. Hier gaan we los met kleur, foto's, teksten, accessoires en soms een heel thema.

Met de Sigma50 kun je de bedieningsplaat van je toilet helemaal zelf bepalen. De ontwerper van de plaat realiseerde zich dat zijn design pas echt tot zijn recht komt als deze in volledige harmonie is met de toiletinrichting. Daarom heeft hij een bedieningsplaat ontworpen die door de klant zelf bepaald kan worden.

De bedieningsplaat van Geberit kan geheel naar wens worden ingelegd met materialen als hout, glas, steen of ander gewenst materiaal naar keuze. Wil je het helemaal persoonlijk maken dan is een fotoprint ideaal.

4x woontrends

FourFabrics lanceert vier nieuwe collecties, perfect passend bij de huidige trends op mode- en woongebied.

Of je nu houdt van een Oosterse inrichting of het juist leuk vindt om te werken met dierenprints, pastel- of aardetinten in je interieur. De collecties bestaan uit kussens, plaids, krukjes en andere decoratieve items.

Zeiltocht met tjalk Jacobsschelp (Weespers in het nieuws Gerrit Portengen en Bertie Geurts) 6-12 pers. vanaf Ossenmarkt in Weesp of Muiden op Vecht/ IJsselmeer. Tevens B&B ook kamer in huis. www.jacobsschelp.nl/06-53837929

Cursus ZWEEDS voor beginners A1+ en gevorderden A2-B1, start 13 sept, olv erv. ZW/NL docent, in Weesp, GRATIS PROEFLES, ensabel@telfort.nl, 06-51322253

TANDPROTHETISCHE
PRAKTIJK WEESP

Theo Nuyens
Kunstgebitten en reparaties
klaar terwijl u wacht
(ind. mogelijk)
Bent u slecht ter been,
wij komen ook aan huis
E. du Perronstraat 38
1382 SZ Weesp
Tel.: 0294-418722

Te koop gevraagd tegen prima prijs: oud goud, gouden tientjes, Krugerranden e.a. gouden en zilv munten, baartjes goud en zilver, muntverzamelingen etc. Kevelam Garderen 0577-461955 lid NVMH

Gezocht met spoed tijdelijke woonruimte (liefst gemeubileerd) voor 1 persoon in Weesp of omgeving (max 15 km ). Bij voorkeur verhuur ivm buitenlandse reis, antikraak oid tel 06-20162143.

Apotheek Veldsema is op zoek naar een bezorger (m/v) voor 1-2 middagen in de week met uitbreidingsmogelijkheden. Bij interesse motivatiebrief en cv mailen naar joostpessers@ezorg.nl

Hulp bij rekenen, spelling of andere vakken: www.rtbijinge.nl 06-48776043

Syl's Sport Studio Weesp. Groepsgevoel, Kleinschaligheid, Aandacht. Bodypump-Indoorcycling-FitCircuit-Body&Mind-Pilates. Sylsportstudio@gmail.com/06-11711568

MEDITATIEWORKSHOP 'Gewoon Zijn' bij YogaToday. Iedere laatste vrijdag van de maand, start proefles vrijdag 23 september van 19.30-21.30. Voor info en aanmelden zie www.yogatoday.nl/activiteiten of bel 06-38104942.

Synergie zoekt CHAUFFEURS BESTELWAGEN (rijbewijs B). Vervoer automaterialen in rolboxen. Leuke bijbaan voor 65+ers. Meer informatie? Bel Synergie Amsterdam, tel. 020-7870170. www.synergiejobs.nl

Wegens succes herhaald! Cursus Gezonde Voeding én Bewegen,10 wkn bij FysioTrainingscentrum Weesp. Start 20 sept. Inschr: KersversVoedingsadvies

Vrouw heeft 12 jaar ervaring zoekt werk in de huishouding met strijkwerk etc. Met goede ref. Mevr. Bianca 10 euro p/u. Tel.: 06-15540579

Gevraagd: defecte vaat/wasmachine, droger, fornuis, radiator - gratis opgehaald, 06-34606808

Een winkel vol!
Kleding en speelgoed

Topmerken / lage prijzen
LANNEKE
Nieuwstraat 39 Weesp
0294-416464 / lanneke.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766