MuiderNieuws

18 mei 2016

MuiderNieuws 18 mei 2016


Werk gaat laatste fase in

Luchtfoto van de enorme bouwput bij de Vecht. Foto: GJ Schultz

MUIDEN - Het is nog even doorbijten voor de Muiders, maar het werk aan het aquaduct gaat langzaam maar zeker de laatste fase in. Deze zomer wordt de laatste hand gelegd aan het enorme project. In augustus rijden de eerste auto's onder de Vecht door.

Op deze recente luchtfoto is goed te zien hoe de nieuwe snelweg al bijna helemaal klaarligt om onder de rivier door te steken. Het grootste deel is al geasfalteerd. Dit weekend wordt de lus uit de Weesperweg gehaald zodat het verkeer over het aquaduct naar Weesp kan rijden. Als de bypass uit de weg is gehaald, kan de aansluiting van de nieuwe snelweg op aquaduct 'Vechtzicht' beginnen. In augustus moet het werk grotendeels af zijn en kan Muiden gaan bijkomen van jaren van grote werkzaamheden naast de deur. De duizenden heipalen die voor het enorme betonnen gevaarte de grond in moesten staan immers nog vers in het geheugen.
Iets moois komt er voor terug. Als het aquaduct straks volledig operationeel is, kan de slopershamer in de enorme betonnen A1-brug over de Vecht. Die brug bepaalt al decennia het aangezicht van Muiden. Als de brug straks is verdwenen krijgt Muiden het oude aangezicht vanaf de Vecht weer terug. En is de file op de A1 verleden tijd waarmee Muiden zo vaak het landelijke nieuws haalde als de brug weer eens stuk was.
Lees verder op pagina 3.

Onfrisse figuren met gestolen kenteken

MUIDEN - Een bijzondere ontdekking op weg naar zijn werk voor wijkagent Efred Kool: onder de Spieringbrug bleek gisterochtend rond negen uur helemaal uit het zicht een auto te zijn geparkeerd met daarin drie vage figuren.

Het duurde niet lang voordat Kool zich realiseerde dat de drie waarschijnlijk onder invloed van iets waren. De auto stond zodanig onder de brug geparkeerd dat ze bijna niet te zien waren. Op de auto zaten Poolse kentekenplaten, maar die bleken gestolen. Ze zaten slecht over de originele Nederlandse kentekenplaten geschroefd. De drie bleken ook gewoon Nederlanders.

In de auto zat ook de rechtmatige eigenaar. Hij is aangehouden vanwege het voeren van de valse platen, het is een 31-jarige man uit Helmond. De politie onderzoekt de zaak verder.

83,3

jaar is de gemiddelde levensverwachting van een Muider

Langs het aquaduct, rechtdoor naar Weesp

Volgende oplevering in megaproject A1

De Weesperweg (Korte Muiderweg) gaat naast het aquaduct over de nieuwe snelweg heen. Foto's: André Verheul

MUIDEN - De nieuwe A1 vordert gestaag. Komend weekeinde is er een volgende oplevering in het megaproject. De Weesperweg wordt aangesloten op de nieuwe kruising voor de eveneens nieuwe Spieringbrug.

Dat betekent dat de slinger door de polder verleden tijd is en dat het verkeer tussen Muiden en Weesp weer rechtdoor kan rijden. De slinger was nodig om het aquaduct te bouwen. Naast het aquaduct ligt een viaduct over de nieuwe snelweg waar de Weesperweg overheen gaat. Meteen daarna (vanuit Weesp gezien) kom je op de kruising met stoplichten. Die kruising ligt er al enige tijd, net als de groene Spieringbrug over de Vecht. Op deze kruising kan (nog steeds vanuit Weesp gezien) gekozen worden voor rechtdoor naar Muiden, linksaf de snelweg op of rechtsaf de Spieringbrug over.
Als u daar straks rijdt, moet u zich voorstellen dat de huidige A1, met zijn grote lelijke brug over de Vecht, gaat verdwijnen. Er ontstaat dan vanuit Weesp weer vrij zicht op het mooie Muiden: de kerk aan de Herengracht, de masten van de bruine vloot en in de verte het Muiderslot. Een schitterende bijvangst van het aquaduct. In het verlengde van de 'Spieringkruising', aan de kant van de Weesperweg, komen een nieuw busstation en een nieuw P&R-terrein. Die gaan de huidige voorzieningen bij de huidige Vechtbrug vervangen.

Asfalt
Volgens planning gaan vanaf augustus de auto's door het aquaduct rijden. En niet alleen daar: ook een deel van de nieuwe snelweg én de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal worden dan in gebruik genomen. De brede plak asfalt, breed genoeg voor liefst twaalf rijstroken, ligt er al.

De plak asfalt, breed genoeg voor twaalf rijstroken, ligt er al.

Straks vanuit Weesp vrij zicht op het mooie Muiden

Gaasperdammerweg
Ook de werkzaamheden aan de Gaasperdammerweg maken deel uit van het megaproject. Daar wordt een landtunnel aangelegd. Sinds kort zijn de rijbanen tussen knooppunt Diemen en Holendrecht gesplitst. Dat blijft zo tot de tunnel in 2020 klaar is. Nu er een nieuwe brug over de Gaasp ligt, wordt de oude weggehaald. In de zomer moet de Provincialeweg hierom enkele keren dicht. Op 4 juni is er een open dag op de bouwplaats bij de Kromwijkdreef met leuke activiteiten, maar ook met informatie over de nieuwe, ondertunnelde Gaasperdammerweg, inclusief de gevolgen voor het lokale verkeer van en naar Weesp.

Floris V moet ontruimd worden

MUIDEN - Restaurant Floris V moet ontruimd worden. Dat heeft de rechter besloten.

De huurder en uitbater heeft al maanden de huur niet meer betaald aan eigenaar Heineken Nederland. Die heeft de voorzieningenrechter in Almere verzocht eetcafé Graaf Floris V van Muyden in Muiden te ontruimen. Tijdens het kort geding stelde Heineken dat de huurder en uitbater van het eetcafé al geruime tijd de huur niet meer betaalt. De bierbrouwer wil dat het eetcafé zo snel mogelijk na het vonnis van de voorzieningenrechter wordt ontruimd.

Alcomobilist

MUIDEN – Een 37-jarige man uit Naarden heeft een rits forse boetes gekregen na het doorrijden na een aanrijding op de snelweg A1. Hij bleek flink te hebben gedronken, zo vertelt de politie.

De politie kreeg woensdagavond de melding van een aanrijding in een kleine file op de snelweg A1. Dat was om elf uur 's avonds. De veroorzaker reed in een Audi A4 en reed door na het ongeval. Via het genoteerde kenteken konden de agenten echter al vrij snel het adres van de bestuurder achterhalen.

Bij zijn huisadres werd de man aangehouden. Hij verzette zich flink tegen die aanhouding. Na een blaastest op het bureau bleek hij flink gedronken te hebben: er werd na correctie 710 ug/l gemeten, 220 is toegestaan. Daarnaast heeft de man een boete voor belediging gekregen vanwege zijn verzet bij de arrestatie en voor het doorrijden na een aanrijding. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Concert

MUIDEN – Donderdag 26 mei geven de Meiden van de Kade hun tweejaarlijkse ThuishavenConcert.

Na het daverende succes van het vorige concert zingen ook dit jaar de Meiden in hun thuishaven achter restaurant Stadscafé Gieling in Muiden. Het optreden start om 20.30 uur, de zaal is om 20.00 uur open. Kaartverkoop: www.demeidenvandekade.nl.

Bewoner veroorzaakt gaslek aan Karbouwstraat

Foto: Bob Awick

BUSSUM - Een bewoner van de Karbouwstraat heeft zaterdag per ongeluk met een schep een gaslek veroorzaakt. De brandweer moest er aan te pas komen om de problemen te verhelpen. Het lek ontstond rond half één en er werd al snel gas geroken, waarop het alarmnummer werd gebeld. De brandweer was snel ter plaatse en kon het lek vlot repareren. Een medewerker van netwerkbeheerder Liander kon de klus later afmaken. Daarmee waren de problemen met het gaslek snel verholpen. De schade bleef beperkt.

Streep door zandtransport langs Leeuwenveld

Bouwers houden zandauto's langer langs de kant

WEESP - Bewoners van het Leeuwenveld kunnen opgelucht ademhalen. Het grote zandtransport langs hun wijk is van de baan. De bouwers van de wijk Weespersluis meldden dat ze de Leeuwenveldroute, die tijdelijk zou zijn, niet zullen gebruiken. Er is te veel weerstand bij de bewoners en de gemeente.

De aangekondigde informatieavond op 18 mei over de Leeuwenveldroute gaat daarom niet door.

De Leeuwenveldroute had een tijdelijk alternatief moeten zijn. Liever willen de ontwikkelaars namelijk over het bedrijventerrein rijden, maar een aantal bedrijven heeft daar bezwaar tegen en stapte naar de rechter. Totdat er een uitspraak is van de rechter kan de bedrijventerreinroute niet gebruikt worden. De rechter doet naar verwachting op uiterlijk 2 juni uitspraak. Vorige week kwamen de projectontwikkelaars na overleg met de gemeenten Weesp en Gooise Meren tot het besluit om de uitspraak van de rechter af te wachten - en dus niet in de tussentijd langs Leeuwenveld te rijden. Concreet betekent het dat er geen zandauto's rijden tot begin juni. "De gemeente Weesp en de ontwikkelaars hebben er vertrouwen in dat de route over industrieterrein Noord alsnog in gebruik kan worden genomen", zo meldden ze.

Bedrijven pleiten voor directe route via toekomstige weg

Toekomstige weg
Het zandtransport is nodig bij de voorbereiding van de bouw van 2.750 woningen in de nieuwbouwwijk Weespersluis. Het gaat in de eerste bouwfase om 280 ritjes per dag, 125 dagen lang. Er zijn diverse mogelijkheden bekeken om het zand in de polder te krijgen, maar overal lagen bezwaren. Aanvoeren via een tijdelijke weg over het bedrijventerrein leek de oplossing, maar dat was buiten het bezwaar van de bedrijven gerekend. De bedrijven pleiten voor een directe route van de losplaats bij Maxis via de noordkant van de polder, via de weg die daar toch moet worden aangelegd voor de nieuwe ontsluitingsroute.

Pinautomaat opgeblazen met explosieven

WEESP - "De bank wordt opgeblazen!" Mevrouw De Vries wist meteen wat er aan de hand was toen ze donderdag in alle vroegte een enorme knal hoorde en zelfs een steekvlam zag.

Meneer en mevrouw De Vries wonen tegenover het 'pinhokje' aan de Amstellandlaan. Ze lagen nog in bed toen de geldautomaat van de Rabobank met een of ander zwaar explosief te grazen werd genomen. De complete voorgevel vloog eruit, de schade was enorm. Ook aangrenzende winkels en het dak van winkelcentrum Hogeweij liepen schade op. "Het was een enorme knal", zo vertelt de heer De Vries. "We zaten te rillen op de rand van het bed. Ik belde meteen 112, maar het duurde wel een kwartier voor ik werd doorverbonden. Logisch, de hele flat bleek met 112 te bellen. Ik ben meteen gaan kijken. Het hele kozijn lag eruit. Overal op straat lagen brokstukken."

Brokstuk
Zelfs op de galerij van de tweede etage van het appartementencomplex Tuin van Houten vond de Weesper de volgende dag nog een brokstuk. "Toch maar weer even de recherche gebeld", zo was hij van dienst bij het sporenonderzoek. "Ja, het was hier in de buurt meteen het gesprek van de dag. Nu niet meer hoor, de rust is weergekeerd." De Vries is wel vaker wakker geworden van gespuis. "Laatst stond er iemand met een moker op het raam van de opticien te beuken. Maar nee, onveilig voelen we ons niet hier. Waarom zouden we? Slapen doen we weer prima."

Lücke
Rabobank-directeur Eric Lücke was al wat gewend, maar zo'n ravage als deze keer had hij nog niet eerder gezien. Hij noemt het 'heftig' dat kluiskrakers kennelijk zijn overgestapt van gas naar zware explosieven.

Mijnhelmen
Overigens lukte het de daders, die gezien werden met 'mijnhelmen' op, niet om de kluis te kraken en geld buit te maken. Lücke laat weten dat de geldautomaat waarschijnlijk wordt vervangen door een moderne gevelvariant, zodat het pinhokje tot het verleden behoort. Dat gebeurt op korte termijn, als onderdeel van de grootscheepse verbouwing van het winkelcentrum, die vorige week start is gegaan. De vestiging van de Etos liep door de klap zo veel schade op dat de winkel de volgende dag niet open kon gaan.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van de kraak in Weesp en hoopt dat iedereen die iets verdachts heeft gezien of gehoord zich meldt. Dat kan via 0900-8844.

'Het nieuwe fitness' in CrossFit 0294

Ralph, Daan en Stella laten zien hoe het moet. Foto André Verheul

WEESP - Het nieuwe fitness. Zo noemen de Weespers Daan Bogaert, Stella de Keijzer en Ralph Aalten het concept van CrossFit 0294, hun trainingscentrum dat onlangs de deuren opende.

CrossFit 0294 zit aan de Pampuslaan 188. Hier geen traditionele fitnessapparaten en loopbanden, maar halterstangen, medicineballs, kettlebells en oprekstangen. "CrossFit maakt je fit en in elke sport beter. Er is persoonlijke begeleiding en iedereen motiveert elkaar."

Voor de hockeyclub gaat CrossFit een krachtprogramma opzetten.

Brutale inbrekers betrapt

MUIDEN - Tot twee keer toe zag de bewoner van een huis aan de Lange Gangh inbrekers rond zijn huis. De inbraak mislukte.

Vrijdag rond 13.00 uur zat de bewoner televisie te kijken toen hij ineens twee mannen in zijn voortuin zag. Hij liep naar voren en de mannen vertrokken. De bewoner ging vervolgens naar boven en zag vanaf daar de twee ineens in zijn tuin staan. Hij schreeuwde naar de twee, die meteen over de schutting verdwenen. Bij aankomst beneden trof de man moeten in zijn kozijn aan.

De twee werden niet meer gevonden. Er is wel een signalement. Het gaat om twee mannen van rond de 20 jaar met zwarte kleding en een capuchon op. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Heeren XIV op het podium

MUIDEN - De vrijdag na Hemelvaart staat elk jaar weer in het teken van de Koninginnentocht onder de sloepraces: de Harlingen-Terschelling Roeirace.

Dit jaar hebben drie teams van Sloeproeivereniging Heeren XIV meegedaan met de 34 kilometer lange wedstrijd over het wad. Het team in De Orkaan is met 2 uur en 47 minuten op de tweede plek geëindigd.

Nog 100 vluchtelingen

GOOISE MEREN - De gemeente moet de rest van het jaar nog zeker honderd ex-asielzoekers aan onderdak helpen. Dat zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De gemeente moest de eerste helft van het jaar 65 ex-asielzoekers, zogenoemde statushouders, aan onderdak helpen. Daarvan heeft de gemeente nu nog 24 mannen en vrouwen over. Het halfjaar loopt nog anderhalve maand door. Deze week werd bekend dat de gemeente het volgende halfjaar nog eens 77 ex-asielzoekers aan woonruimte moet helpen. Dat zet het totaal van op te vangen ex-asielzoekers de rest van het jaar op 101 personen. Alle Nederlandse gemeenten moeten een aantal statushouders opvangen. Het worden er steeds meer. Het aantal hangt over het algemeen af van de grootte van de gemeente. Het zou zomaar kunnen dat er volgend jaar nog meer ex-asielzoekers opgevangen moeten worden, zo laat het ministerie eveneens weten.

6 / 20

Het Koor van Vergeten Liedjes: contact maken door zingen

Judith Kamerman (r) geeft door het hele land workshops aan zorgverleners en mantelzorgers.

door Yvette de Vries

De nieuwe gemeente zit vol inspirerende inwoners. Lokale helden en bruggenbouwers. Solisten die veel voor buurt en medemens betekenen, teamplayers die anderen motiveren, nieuwkomers met frisse plannen en mensen of clubs die al jaren actief zijn. Wie zijn deze Gooise Meerders? De komende tijd stellen wij er een paar aan u voor. Deze week: zangeres, zangdocente, zorgverlener, coach en oprichter van het Koor van Vergeten Liedjes: Judith Kamerman.

BUSSUM - Op haar zestiende verkondigde ze dat ze operazangeres wilde worden, maar de Bussumse Judith Kamerman wist al veel eerder dat zingen het enige was dat ze wilde doen. Ze was namelijk altijd al serieus met zingen bezig. Op haar twaalfde kreeg ze haar eerste gitaar, waarmee ze zichzelf begeleidde. Na twintig jaar optredens in opera, liedprogramma's, musical, cabaret met o.a. Hans Liberg en kindertheater kwam ze tenslotte terecht bij haar 'roeping': contact maken met mensen met dementie door zingen.

'Ik maakte mooie dingen mee, maar ik miste de bevlogenheid'

Ze zet haar zangtalent nu in voor zorgverleners en mensen met dementie. "Omdat je met zingen contact kunt maken met mensen waarmee dat op een andere manier niet meer lukt. Het Koor van Vergeten Liedjes is een middel om tot iets te komen", legt ze uit. Het koor, dat inmiddels 25 leden telt, repeteert elke maand twee keer, onder meer in verzorgingstehuis en revalidatiecentrum Naarderheem. Verzorgers, vrijwilligers, mantelzorgers en de dementerende zorgvragers: het is Kamermans' bedoeling dat iedereen meedoet.

Droom
Haar droom? Elk tehuis een eigen koor, minstens honderd. Ze reist daarvoor door het land om haar expertise met zorgverleners, vrijwilligers en mantelzorgers te delen. Want er komt heel wat kijken bij het oprichten en leiden van een dergelijk koor.

'Mensen voelen zich op deze manier weer gezien en gehoord'

Bevlogenheid
Dat ze in de zorg terecht is gekomen is eigenlijk geen toeval, maar het heeft wel even geduurd voordat het kwartje bij de 50-jarige talentvolle zangeres viel. Ze heeft in haar lange carrière van alles gedaan. Van musicals, solopartijen in twee opera's en een samenwerking met Hans Liberg en Dirk Scheele tot optredens in grote en kleine theaters, in Carré en in de Stopera. Maar er leek altijd iets te ontbreken. Als Kamerman terugkijkt weet ze wel wat het was. "Ik maakte mooie dingen mee en van theater maken werd ik echt blij, maar ik miste de bevlogenheid. Als ik zong was ik blij, maar daarna was ik dat gevoel snel weer kwijt."

Switch naar de zorg
Pas toen ze zich aansloot bij Theater Veder voelde ze bij zichzelf de drive en passie die ze nog niet eerder zo had gevoeld. "Theater Veder richt zich door middel van theater en zingen op contact maken met mensen met geheugenverlies", verduidelijkt Kamerman.

Met Veder sloeg Kamerman dus aan het acteren en zingen in tehuizen waar mensen met dementie woonden of bij elkaar kwamen. Het bleek een schot in de roos, hoewel ze vooraf wel enige aarzeling moest overwinnen. "Ik durfde eerst die enorme verantwoordelijkheid niet aan, ik was bang om fouten te maken en vroeg mezelf serieus af of ik hiervoor wel geschikt was."

Contact
Al na het eerste optreden was het raak. "Dit is misschien wel waarom ik zangeres ben. Ik maakte door te zingen contact met mensen waar je anders geen of nauwelijks contact mee kunt maken", vertelt ze duidelijk gepassioneerd. Het viel niet alleen haar op, ook bij de verpleging kwam het binnen.

Liedjes van vroeger
Dementerenden die opeens gaan glimlachen en dat door liedjes uit hun jeugd. Want juist die liedjes uit hun jeugd zijn herkenbaar voor ze en roepen herinneringen op. Mensen beginnen weer te praten. Kamerman: "Mensen voelen zich gezien en gehoord, herinneringen worden opgehaald, hun ademhaling wordt rustiger, maar bovenal, er ontstaat weer contact.

Kamerman zag daar duidelijk een kans. Niet zozeer voor haarzelf, maar vooral voor de zorgverleners om mensen met dementie te bereiken.

Ze sloeg haar vleugels uit en ging op zoek naar een manier om mensen die in de zorgverlening werken te leren zingen. Want wat ze wil bereiken is dat zorgverleners zelf gaan zingen. "Wat is er nou mooier dan zingend bij iemand de kamer binnen te komen en zien dat je contact krijgt? Een stressvol zorgmoment als douchen wordt een stuk aangenamer als je je zangstem in kunt zetten als hulpmiddel."

Workshops

Het hele leven van Judith Kamerman staat in het teken van zingen. Naast het Koor van Vergeten Liedjes geeft ze ook nog zangles en diverse workshops. Ook schrijft ze een blog over wat ze allemaal meemaakt en over haar passie voor zingen in de zorg. Meer informatie over het koor en Kamerman is te vinden op www.dezooz.nl.

Ze zocht naar een manier om dat te bereiken en de zorgverleners een bruikbaar repertoire te leren en dat resulteerde in het Koor van Vergeten Liedjes. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen en ook de dagelijkse praktijk wijst uit dat zingen zorgt voor meer en beter onderling contact, plezier en stressreductie. Bij beide partijen.

Leren zingen
"Iedereen kan zingen" is een veelgehoorde uitspraak en ook Kamerman is ervan overtuigd dat je zingen kunt leren. Daarom vindt ze ook dat zingen net als Nederlands in het pakket moet zitten bij een zorgopleiding. Zangles die toegespitst is op zorgverleners in opleiding, op het ROC dus.

"Je moet in het hart beginnen", is haar stelling. Zover is het nog niet. Judith en haar samenwerkingspartner, operazangeres Maartje de Lint, geven nu zangworkshops aan instellingen en individuele zorgverleners die hun zorgverlening willen verbeteren en verlichten.

Honderd koren
Haar droom van honderd koren is misschien wel dichterbij dan ze zelf vermoedt. In de media is er veel aandacht voor wat muziek kan betekenen in de zorg voor mensen met dementie. Kamerman en De Lint richten zich daarbij vooral op de zangstem als middel en instrument. Zij zijn hierover al in gesprek geweest met een hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het LUMC. Hij is net zo enthousiast als zij en een onderzoek kan dan ook niet uitblijven.

Naarden Uit De Kunst pakt twee dagen uit met Annie MG

Festival met veel variatie rondom thema

Foto: Naarden uit de Kunst

NAARDEN - Annie MG Schmidt staat centraal op het tweedaagse festival Naarden uit de Kunst. Een vrouw met zo veel stoffelijke bewijzen van haar veelzijdigheid op het terrein van kinderboeken, films, musicals, toneelstukken en televisieseries. Het belooft een bijzonder festival te worden.

Het festival is geschikt voor jong en oud. Annie mag dan wel ogenblikkelijk gelinkt worden aan kinderen, voor volwassenen is zij decennialang ook zeker een ongekende bron van lees-, luister- en kijkplezier geweest.

Twee dagen lang wordt een programma geboden waarin alle facetten van haar meesterschap in de spotlights staan. Denk aan lezingen, workshops, livemuziek, een gedichtenwinkel. Maar ook een kinderexpositie: het resultaat van een Annie-project dat in de aanloop naar dit festival plaatsvond op de Naardense Reobothschool.

Foto: Naarden uit de Kunst

VOF de Kunst
De Grote Kerk is op zaterdag omgetoverd tot het Annie MG theater waar om 17.00 uur door VOF de Kunst het geweldige concert 'Dag Giraf' gespeeld wordt. Gratis. In diezelfde Grote Kerk is ook de vertoning van de film 'Ja zuster, Nee zuster', voorafgegaan door een vrolijke, massale sing-a-long onder leiding van cabaretier Johan Hoogeboom. Aanvang 20.30 uur. De kaartjes (5 euro) zijn, zolang de voorraad strekt, nog bij het Filmhuis en wie weet bij het 'theater' zelf te bemachtigen. Een unieke gelegenheid voor ouders om samen met hun kinderen twee dagen lang met Annie MG Schmidt aan hun trekken te komen in de Vesting Naarden.

Running Dinner wederom mateloos populaire festivalafsluiting

Bij de vorige editie van het Festival Uit De Kunst viel de afsluiting bij de bezoekers bijzonder in de smaak. Voor het Running Dinner van dit evenement (met muzikale verrassing) openen maar liefst negen restaurants om 18.00 uur de deuren. Kaarten daarvoor, à 25 euro (exclusief drankjes), zijn vooraf te koop in de deelnemende restaurants.

Op zondag kunnen de deelnemers die in het bezit van zo'n reservering zijn tussen 16.00 en 16.45 uur de route ophalen in de kaartenkraam op de Marktstraat tegenover de AH. Om 18.00 uur wordt men verwacht in het eerste restaurant voor het voorgerecht. Voor het hoofdgerecht verkast iedereen naar het tweede restaurant (19.15 uur), waarna iedereen om ca. 21.00 uur weer van stoel wisselt voor het dessert in locatie nummer drie. Drankjes worden per locatie afgerekend.

Het festivalteam
Het UDK festivalteam (voor al het promotiemateriaal, folders, posters en de website tekende Chantal Creemers) onder de bezielende leiding van ideeënmaker en duizendpoot Aya de Lange is er na een jaar van voorbereiding van overtuigd dat met dit uiterst gevarieerde programma rond de Koningin van de Kinderliteratuur de deelnemers ruimschoots aan hun trekken komen.

Programma van uur tot uur

Zaterdag
21 mei

Stadhuis

12.00 uur
Opening door Flip van Duijn, (inderdaad, de zoon van...)
Quiz Annie-kenner door Jelmer Steenhuis

15.00 uur
Lezing Joke Linders. Het ABC van Annie MG
Met aansluitend signeersessie in de Grote Kerk

16.00 uur
Lezing Mark Mieras: De spelende mens, op zoek naar creativiteit en vernieuwing

Het Ruijsdaelplein

12.30 uur
Verzamelen voor wandeling Takkiepad

De Gele Loods

13.00 - 17.00 uur (zaterdag en zondag)
Kinderexpositie Rehobothschool


De Grote Kerk

14.00 uur (Ingang Marktstraat)
Verrassende lancering boek 'Abeltje' door illustrator Philip Hopman. Met aansluitend signeersessie en tentoonstelling van zijn werk

Rariteitenkabinet

Filmattributen van o.a. Abeltje en Minoes (Noordertransept)

Korte presentatie van Het Annie MG Schmidt huis (Noordertransept)

17.00 uur
Concert VOF de Kunst Dag Giraf

20.30 uur (Ingang Torenplein)
Sing-a-long olv Johan Hoogeboom
Aansluitend de film 'Ja zuster, Nee zuster' i.s.m. het Filmhuis Bussum (entree € 5,- mits niet uitverkocht)

Zondag 22 mei

(tegelijk met de Vestingzondag van de Ondernemersvereniging)

Marktstraat 40

13.00 uur
Opening Vestingzondag door Johan Hoogeboom

De Gedichtenwinkel - Gaston Bannier
13.00 - 18.00 uur (zaterdag en zondag)

Vanaf 16.00 uur
Ophalen restaurantroute voor het Running Dinner

Vanaf 15.00 uur
Livemuziek bij Restaurant Limes
(Cattenhagestraat 9)

18.00 uur
Running Dinner in negen restaurants

Diverse kramen o.a.

Poffertjeskraam
Cathrien Sturm - Vilt en breien
Het Schaap Veronica
Thijs Cobben - Leest voor

14.00 - 16.00 uur
Natuurlijk! - Annie's tassen kopen & Etalage puzzeltocht - Raad het Anniewoord
Met Langhors op de foto gaan
Rode laarsjes parcours door Koningskinderen 13.00 - 17.00 uur (voor de Grote Kerk)
Vestingvaart: Heen-en-weer bootje varen (rondvaart van een half uur)
Rijmprent-uitreiking van Marcel Raadgeep De koning gaat verhuizen

Workshops (zaterdag en zondag 13.00 - 17.00 uur)

Workshops voor kinderen

Foto: Naarden uit de Kunst

Op zaterdag én zondag kan de jongste generatie terecht bij een aantal workshops.

*Galerie Pouloeuff: Zaza de kakkerlak Inloopworkshop. (kosten 5 euro).
*Gele Loods: Annie's cupcakes maken. Inloopworkshop (kosten 1,50 per cup).
*De Hoed: Annie-maties maken. Filmworkshop onder leiding van experts. € 10,-, duur 2 uur 13.00 - 15.00 uur en 15.00 - 17.00 uur.
*Naast de Grote Kerk: De Gedichtenboom. Inloopworkshop. Gratis.

Vestingvaart

Foto: Naarden uit de Kunst

Heen-en-weer bootje varen (rondvaart van een half uur). Voor wie de Vesting nog nooit vanaf het water gezien heeft een unieke ervaring.

Diversen

Boekverkoop door boekhandel Los uit Bussum
Diverse kramen o.a. Poffertjeskraam Cathrien Sturm - Vilt en breien Het Schaap Veronica
Natuurlijk! - Annie's tassen kopen & Etalage puzzeltocht - Raad het Anniewoord
Rode laarsjes parcours door Koningskinderen 13.00 - 17.00 uur (voor de Grote Kerk)
Takkiepad-wandeling

Gelezen en aanbevolen

Misschien een beetje kort dag om vooraf nog wat huiswerk te doen. Met boeken over Annie MG valt een aardig plankje te vullen. Van Joke Linders (die om 15.00 uur daarover in het Stadhuis een lezing verzorgt) is 'Het ABC van Annie MG'. Joke Linders (1943) – biograaf, criticus, docent en consulent jeugdliteratuur, promoveerde in 1999 op het schrijverschap van Annie M.G. Schmidt. Langs de letters van het alfabet – van de A van Abeltje tot de Z van Ziezo – wordt de lezer ingewijd in het leven en werk van deze tegendraadse taalkoningin. Haar taalgebruik, de beestenboel, de helden en heldinnen uit haar werk, de bibliothecaresse, Het Parool, de plaatsen waar zij woonde en haar recalcitrantie – het wordt allemaal op speelse, vrolijk stemmende en soms onthullende wijze in dit ABC uit de doeken gedaan. 'Het ABC van Annie MG' is een kleurrijk boek dat tot ieders verbeelding spreekt.

Annejet van der Zijl beschrijft in haar biografie 'Anna' Annie M.G. Schmidt als een product van haar tijd. Feit en interpretatie vlecht zij daartoe zodanig ineen dat 'Anna' zich laat lezen als een roman.

Aan de Nacht van Weesp doen altijd veel oldtimers mee. Foto: André Verheul

donderdag 19 mei

Koffie om de hoek

Papelaan 99 | 9.30 - 12.30 uur

'The Prosecutor' draait donderdag 26 mei in de City. Foto: Marieke van Veen

Koffie-inloop voor mensen met een GGZ-achtergrond. De sfeer is gemoedelijk en gastvrij, iedereen is welkom. Meer info via 0294-41 05 78.

Sociaal Wijkteam

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Bram Eindhoven geeft namens het Sociaal Wijkteam uitleg over de laatste ontwikkelingen en veranderingen. Het Sociaal Wijkteam biedt zorg en ondersteuning dichtbij op maat, uitgaand van de eigen mogelijkheden van inwoners. Toegang gratis.

Film: 'The Big Short'

City of Wesopa | 20.00 uur

'The Big Short' draait rond een aantal slimmeriken dat als eersten doorheeft dat de huizenmarkt gaat instorten. In plaats van de banken te waarschuwen, bedenken ze een manier om er zelf beter van te worden. Entree: 8 euro.

Bingo Aetsveld

Bar Olympus | 20.00 uur

Met mooie prijzen. Voor halen en brengen kan worden gebeld met 0294-410362.

Healing-inloopavond

Zwave Spoorstraat 4 | 20.00 uur

Gratis healing-inloopavond voor mensen die een energieboost kunnen gebruiken. Iedereen is welkom tussen 20.00 en 21.30 uur, elke healing duurt ongeveer 15 minuten.

zaterdag 21 mei

Kangoeroe Klup

Argus Papelaan |10.00 uur

Voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en meer.

Fortenvaarexcursie

Fort Ossenmarkt | 11.00 uur

Eerst een rondleiding in en om het fort. Daarna een vaartocht over de Vecht langs de bastions van de Vesting Weesp en kringenwethuizen naar Fort Uitermeer. Hier is gelegenheid voor een hapje en drankje in restaurant Uit & Meer. Na een rondwandeling op het fortterrein vaart de boot terug naar Weesp. Deelname kost € 19,50. Reserveren via 06-27498352.

Kitchen Roulette

Weesp | 18.00 uur

Duo's verzorgen een gang bij hun thuis. Voor de overige twee gangen zijn ze bij andere Weespers te gast. Opgeven kan via www.kitchenroulette.nl.

Nacht van Weesp

Grote Plein | 17.30 uur

Navigatiewedstrijd. Onder de deelnemende auto's bevinden zich vele mooie oldtimers. Dit maakt van de start ook een hele belevenis voor het publiek.

zondag 22 mei

Fortenvaarexcursie

Fort Ossenmarkt | 10.30 uur

Van Fort Ossenmarkt naar Fort Diemerdiem. Eerst een rondleiding in en om Fort Ossenmarkt. Daarna volgt een vaartocht naar Fort Diemerdam. Hier is gelegenheid voor een hapje en een drankje in Paviljoen Puur. Na een rondleiding vaart de boot terug naar Weesp. Deelname kost € 24,50. Reserveren via 06-27498352.

Open Tuinendag

Centrum Weesp | 13.00 uur

De Rotaryclub heeft bezitters van fraaie tuinen in het centrum bereid gevonden hun tuin open te stellen voor publiek. Bezichtigen kan tussen 13.00 en 17.00 uur. Het startpunt is bij restaurant Aaltje, waar deelnemers een plattegrondje, een consumptie en een flesje water krijgen. Deelname kost 7,50 euro / kinderen gratis. Van de opbrengst worden watertanks gebouwd in Kenia.

maandag 23 mei

Rijbewijskeuring senioren

Gezondheidsgebouw

Spreekuur op afspraak voor automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs medisch moeten worden gekeurd. Voor informatie of het maken van een afspraak: 088-23 23 300.

Seniorweb

Bibliotheek | 10.00 - 12.00 uur

Inloopochtend voor informatie over cursussen, hulp en ondersteuning bij problemen met pc, tablet, smartphone etc.

Jeu-de-boules

Baan Amstellandlaan | 14.00 uur

Een groepje wat oudere dames en heren (indien het weer het toelaat) speelt jeu-de-boules op de baan op de hoek Amstellandlaan/ Waarschapsstraat. Nieuwe spelers zijn welkom.

dinsdag 24 mei

OAZ-gebouw | 13.00-16.30 uur

Buurtvereniging De Achtergracht opent de deuren voor buurtactiviteiten, zoals een breicafé, spelletjes, een praatje en op afspraak biljarten. Toegang: gratis.

Rechtswinkel

Gebouw Papelaan 99 | 19.30 uur

Inloopspreekuur voor Weespers met juridische problemen. Aan bezoekers wordt een bijdrage van minimaal € 2,- gevraagd.

woensdag 25 mei

Administratie voor Elkaar

Gebouw Papelaan 99 | 9.30 uur

Inloopspreekuur voor vragen op administratief gebied, zoals hulp bij schrijven van brieven aan organisaties en het invullen van allerhande formulieren.

Mamacafé

Bibliotheek Weesp | 10.00 uur

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen. Om elkaar te ontmoeten en ervaringen en en tips uit te wisselen. Brian Elings verzorgt een minifotoworkshop.

Rode Kruis Soos

De Roskam | 13.30 uur

Zin in een spelletje, een praatje of een kopje koffie? Iedereen is welkom. Voor inlichtingen: 06-13 898245.

Hollandse lied

Hart van Weesp | 20.00 uur

De laatste keer van dit seizoen: meezingen met Hollandse liedjes onder begeleiding van twee accordeonisten.

donderdag 26 mei

Film: 'The Prosecutor'

City of Wesopa 20.00 uur

Het Joegoslaviëtribunaal: twee ambitieuze advocaten staan tegenover elkaar in het proces tegen oorlogsmisdadiger Milorad Krstic. Entree € 8,-.

donderdag 26 mei tot en met zaterdag 4 juni

Circus Waltz

Het Domijn | 20.00 uur

Het geloof in het circus bindt de familie Waltz, maar wanneer circusdirecteur Willy ernstig ziek blijkt te zijn, verandert de circusdroom in een nachtmerrie. Voor kaarten en tijden: https://www.ticketkantoor.nl/shop/circuswaltz.

zaterdag 28 mei

Repair Cafe

De Wintertuin | 10.00 uur

Heeft u een kapotte waterkoker of die ene blouse waar een knoop van af is, kom dan naar het Repair Café om het samen met een deskundige te repareren.

Kraammarkt

Van Houten Industriepark 11a

Voor zwangere dames en kersverse mama's. Met kramen, workshops, demonstratie en consulenten. Van 10.00 tot 14.00 uur in de Verloskundige Praktijk Weesp.

City of Wesopa 25 jaar

City of Wesopa 15.00 uur

De City viert het 25-jarig bestaan met een groot feest binnen en buiten met muziek, acts, eten en drinken. Het dagprogramma is gratis. Voor delen van de avond zijn kaarten nodig, zie wesopa.nl.

Protestantse Gemeente
Zondag 22 mei 10.00 uur
Grote Kerk
ds. A. Groeneveld

Zondag 22 mei 19.00 uur
Grote Kerk
Gereformeerde Bond
ds. A.D. Goijert

Parochie van Levend Water
Woensdag 18 mei 19.30 uur
Kapel
Gebedsviering
Liturgiegroep

Vrijdag 20 mei 10.00 uur
H.H. Laurentius en Maria
Magdalenakerk
Woord & Communieviering
J. van Meeteren

Zondag 22 mei 10.00 uur
H.H. Laurentius en Maria
Magdalenakerk
Eucharistieviering
G. Rizzo

Dinsdag 24 mei 10.00 uur
Kapel
Woord & Communieviering
Liturgiegroep

NPB
Zondag 22 mei 10.30 uur
Van Houtenkerk
R. Nepveu

Evangelische Gemeente
Zondag 22 mei 10.00 uur
OAZ-gebouw
H.P. Stolk

Zelfcompassie kun je leren

WEESP - Ronald Aalten gaat in Weesp de training 'Van Zelfkritiek naar zelfcompassie' geven. De startdatum is zaterdag 28 mei.

In deze training van acht zaterdagmiddagen (aanvang steeds om 13.30 uur) werken de deelnemers aan het ombuigen van de gewoonte om hard, streng en kritisch te zijn op zichzelf naar meer vriendelijkheid en zelfcompassie. Het doel: jezelf behandelen als een goede vriend.

Coach en therapeut
Van Aalten voert een praktijk als coach en therapeut en geeft trainingen Zelfcompassie en Zijnsoriëntatie. De training vindt plaats bij YogaToday. Aanmelden kan via de website www.zelfcompassie.nu.

Kunst, shoppen en molens, wat was er dit weekend veel te beleven!

Fort Uitermeer sloot voor het eerst aan met kunst tijdens het kunstweekend in Weesp. Foto's: Marieke van Veen, Ruth van Kessel, Christian Pfeiffer

WEESP - Kunst in alle soorten en maten, kortingshoppen in alle vroegte en zelf voor molenaar spelen: ondanks of misschien juist wel dankzij het koude weer trokken de vele activiteiten dit pinksterweekend in Weesp veel bezoekers.

Weespers zochten echt hun moment dit weekend om op stap te gaan. Wie wilde profiteren van hoge kortingen kwam zaterdag al om zes uur zijn of haar bed uit en werd naast het voordeel ook met een enthousiaste ochtendzon beloond. Omdat de temperatuur echter zo laag bleef, waren de meeste ontbijtjes dit jaar binnen te vinden.

Naast de bekende kunstmanifestatie Weespers aan de Wand in de Van Houtenkerk, synagoge, bibliotheek, stadhuis en verschillende ateliers, hield ook de Theetuin haar jaarlijkse kunstweekend met Kunst op de Stelling. Dit jaar sloot Uitermeer met Proef de Kunst aan bij het Weesper kunstweekend en konden bezoekers zich vanaf de Ossenmarkt laten ophalen met een sloepje. Vooral in de namiddag toen het weer aangenamer werd, nam de drukte toe. Ook de zondag bracht veel Weespers op de been.

Weespers aan de Wand is elk jaar een weer aangename verrassing.
Vroeg op om koopjes te scoren.
Proef de Kunst op Uitermeer.
In de bibliotheek veel bekijks voor bijzonder boek over het 'Rijks'.
En dan was het ook nog eens Molendag: plezier voor jong en oud.
Ook op de Theetuin valt er veel kunst te beleven.

16 / 20

Eén minuut gratis winkelen voor Oversingel

Foto: Andre Krull

WEESP - In de nieuwe Albert Heijn aan de Achtergracht heeft Toon Elst van Zorgcentrum Oversingel vorige week woensdag één minuut gratis mogen winkelen. De supermarkt wilde graag iets terugdoen voor de bewoners van Oversingel in ruil voor de overlast die de nieuwbouw van de winkel met zich mee heeft gebracht. Toon Elst mocht om 10.00 uur zijn slag slaan. Hij scheurde met een karretje door de supermarkt om zo veel mogelijk lekkere hapjes te scoren voor de Rad van fortuin-middag die later die dag in Oversingel werd gehouden.

Windenergie uit gemeentelijk stopcontact

WEESP - Straatlantaarns, verkeerslichten en alle apparaten die zijn aangesloten op een gemeentelijk stopcontact draaien voortaan op elektriciteit die is opgewekt met windmolens. Daarmee wordt niet alleen verduurzaamd, maar bespaart de gemeente Weesp ook nog eens 23.000 euro per jaar.
Alle gemeenten in Gooi en Vechtstreek zijn met het volledige elektriciteitsverbruik overgestapt op de wind. De elektriciteit is opgewekt in windparken die liggen in de Noordzee. Regiobreed levert het een besparing op van € 280.000 per jaar. De vergroening wordt geregeld via de zogeheten 'Garanties van Oorsprong'. Die gaan met terugwerkende kracht per 1 januari 2016 in. Er is een contract voor vier jaar afgesloten. "Het is een uitstekende deal", zegt Herman Tuning, wethouder van Milieu in Weesp. "En het bewijs dat verduurzamen niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee." Bedrijven en inwoners kunnen er een voorbeeld aan nemen, zegt hij.

Organisatie Nacht van Weesp puzzelt met afsluitingen

Korte Muiderweg dicht, wat nu?

Zaterdag om 17.30 uur gaat de Nacht van start. Foto: André Verheul

WEESP - Normaal gesproken is het puzzelen voor de deelnemers van de Nacht van Weesp, maar deze keer is het vooral de organisatie van de autopuzzelrit die aan het puzzelen is. Zaterdag is het evenement weer, maar zijn er ook veel wegwerkzaamheden.

Zaterdagmiddag vanaf half zes starten op het Grote Plein de 135 deelnemers aan de rit, altijd weer een spektakel. Vooral de oldtimers zijn lievelingen bij het publiek. De rit gaat dit jaar naar Almere en via Lelystad over de dijk naar Enkhuizen om daarvandaan over Hoorn terug te gaan naar Weesp. In de rit was opgenomen dat de deelnemers na de start over de Korte Muiderweg naar de snelweg A1 zouden afzakken, maar nu blijkt uitgerekend dit weekend de weg afgesloten. De organisatie is druk bezig om een alternatieve route te zoeken.

Zin in
Daan Pont van de organiserende ASV De Vechtstreek heeft er in ieder geval weer enorm veel zin in: "Het gaat een mooie tocht worden. We verwachten dat de Nacht van Weesp door alle routewijzigingen dit jaar ietsje langer duurt dan anders. De eerste deelnemers verwacht ik pas rond half vijf 's ochtends bij ons aan de Papelaan terug."

Kika
Wie zaterdagmiddag bij de start gaat kijken en van Porsches houdt, kan zijn hart ophalen. Er verschijnen zeker negen Porsches van een liefhebberclub aan de start. De Nacht van Weesp kent dit jaar voor het eerst ook een goed doel: de organisatie ondersteunt KiKa en maakt na de puzzelrit het bedrag bekend waarmee het onderzoek naar kanker bij kinderen wordt gesteund.

Wie alles wil weten over de Nacht van Weesp kan een kijkje nemen op de website: www.nachtvanweesp.nl.

In actie tegen groentepatent

WEESP - Bedrijven claimen steeds vaker patenten op natuurlijke eigenschappen van zaden, vruchten en planten. Eetwinkel Moen op de Nieuwstad en boerderij De Groene Griffioen komen hiertegen in actie en roepen inwoners van Weesp op hetzelfde te doen.

Sinds vorige week hebben deze twee Weesper ondernemingen zich aangesloten bij De Grootste Zaadbank van Nederland. Zij ageren tegen het feit dat multinationals hun veredelde groenten patenteren, zodat andere kwekers die niet meer mogen doorontwikkelen. Hierdoor komt de diversiteit in het gedrang. Moen en Griffioen roepen Weespers op zaadjes van bijzondere groenten in hun vriezer te bewaren of alvast in de grond van hun tuin of balkonbakken te stoppen en zich hiermee aan te sluiten bij De Grootste Zaadbank van Nederland. Met deze publieke actie wordt ingespeeld op de komende internationale conferentie van 18 mei met EU-ministers en experts over deze dreiging van patenten.

Kraammarkt

WEESP - De Verloskundige Praktijk Weesp houdt zaterdag 28 mei een kraammarkt.

Deze dag is bedoeld voor zwangere vrouwen en vrouwen die net moeder zijn geworden. Op het programma onder meer een workshop babygebaren, een demonstratie zwangerschapsmassage, een workshop babymassage, een draagdoekconsulente en webwinkels met leuke aanbiedingen. De kraammarkt is van 10.00 tot 14.00 uur in de Verloskundige Praktijk Weesp op het Van Houtenindustriepark 11a.

Stemmen op Wispe-bier

WEESP - RTV NH houdt een bierverkiezing. Het Weesper Wispe-bier is een van de bieren waarop online gestemd kan worden.

Noord-Holland loopt voorop in het maken van speciaalbier; in geen enkele Nederlandse provincie zijn er zo veel lokale brouwerijen als bij ons. En net zoals Wispe in Weesp zijn ook die andere bieren lokaal bekend en populair.

45 Noord-Hollandse brouwerijen hebben voor de verkiezing een van hun bieren ingezonden. Wispe doet mee met de tripel. Stemmen kan via rtvnh.nl. De uitslag van de verkiezing wordt bekendgemaakt op zondag 5 juni tijdens het Noord-Hollands Bierfestival in de Grote Kerk in Alkmaar.

Algendotjes in de Vecht

WEESP - In de Vecht drijven momenteel vlokkige plukjes algen. Volgens Waternet kan dat geen kwaad.

Het gaat om laagjes algen die in de winter op de bodem zijn gegroeid. Ze produceren zo veel zuurstof dat het bovenste laagje algen samen met wat bagger gaat drijven: "Als het weer een keer goed regent of waait, zakt het geheel weer naar de bodem. Dit komt bijna elk voorjaar voor, ook in de poldersloten."

Kangeroe Klup Argus

WEESP - De Weesper Korfbalvereniging Argus houdt aanstaande zaterdag een Kangeroe Klup.

Deze spelochtend (10.00 tot 11.00 uur) is voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Ook niet-leden zijn welkom om te komen sporten en spelen. Er zijn spelletjes met ballen, pionnen, hoepels en nog veel meer. Korfbalclub Argus zit op de sportvelden aan de Papelaan.

Nummerbord verraadt gestolen auto

WEESP – Dankzij oplettende buurtbewoners is aan de Hoogstraat een gestolen auto teruggevonden. De bewoners vonden de geparkeerde auto verdacht. En terecht, zo bleek.

De grijze Peugeot 407 stond al weken geparkeerd in de straat. Bewoners die de auto maandag beter gingen bekijken, kwamen erachter dat op de voorkant en achterkant verschillende kentekenplaten zaten. De politie werd ingeschakeld. De auto bleek als gestolen te boek te staan en is nu terug bij de rechtmatige eigenaar.

Aan de Sportparklaan werd vorige week dinsdag juist een auto gestolen. Tussen een uur 's middags en iets na elven 's avonds werd daar een witte Opel Corsa met het kenteken 7-TNS-18 meegenomen. De politie hoopt dat iemand iets heeft gezien.

Rioolwerk

WEESP - In de Schildersbuurt begint volgende week de grote vervanging van het riool. Het werk duurt tot in de herfst.

Dinsdag gaan de werklieden aan de slag in de Vincent van Goghstraat, Frans Halsstraat en de Rembrandt van Rijnstraat. Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd. Huizen blijven lopend bereikbaar. Sommige delen van het riool achter de Herensingel worden van binnenuit gerenoveerd vanwege de slechte bereikbaarheid.

Te huur: Een leuk 3-kamerappartementje voor max 2 personen, geen kinderen en huisdieren. 600 euro per maand exclusief.
Voor info tel: 06-14526730

WONINGEN TE HUUR GEVRAAGD! voor expats en organisaties. Interhouse Hilversum 035-303 13 20 www.interhouse.nl

TANDPROTHETISCHE
PRAKTIJK WEESP

Theo Nuyens
Kunstgebitten en reparaties
klaar terwijl u wacht
(ind. mogelijk)
Bent u slecht ter been,
wij komen ook aan huis
E. du Perronstraat 38
1382 SZ Weesp
Tel.: 0294-418722

VACATURE CUSTOMER SUPPORT De supportafdeling van online boekhoud leverancier Asperion is op zoek naar een nieuwe servicegerichte collega met boekhoudkundige ervaring. Zie: www.asperion.nl/vacature

Kennisgeving: Op 22 mei as. zal om 00.15 uur ter afsluiting van een besloten evenement bij de locatie Explore aan de Maxisweg te Muiden vuurwerk worden afgestoken. Dit vuurwerk zal in totaal vier minuten duren.

Oppas gezocht voor onze 4 kinderen (2, 3, 4 en 6 jaar oud) voor 2 dagen per week bij ons thuis in Weesp. Voorkeur voor dinsdag en donderdag van 7.30 tot 17.30 uur. Tel: 06-21581944

Vrouw zoekt werk in de huishouding en strijkwerk etc. 7 jaar ervaring met goed refs. Mevr. Heidi 10 euro p/u.Tel-0646315983

Acupunctuur in Weesp! Bang voor naalden? Geen probleem, ik werk ook met laseracupunctuur. tel: 0294-785331 www.ackrufy.nl

250 m2 vol 2e hands, retro antiek & brocante! Open op vrijd. & zat. 10.00-17.00 uur Koninginneweg 66, K'hoef www.inboedelsenzo.nl

Gevraagd: Woningruil Aangeboden: Appartementje 2 kamers, Klaas Listinghsteeg 38 Weesp 2 hoog. Gevraagd: Appartementje of kleine eengezinswoning in Weesp tel. 06-30177792

Broodbakcursus op korenmolen De Vriendschap. Altijd al beter willen leren brood bakken? Schrijf u dan in voor deze unieke broodbakcursus. Op vrijdag 10 juni wordt de cursus door bakker Teun op de molen gegeven. Hij leert u dan alle fijne kneepjes van het vak. Voor meer informatie kijk op www.weesperwieken.nl. Opgeven: stuur een e-mail naar info@weesperwieken.nl of meld u op zaterdag aan op de molen.

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766

LANNEKE'S Aanbiedingen
op het kraampje voor de
winkel. Nieuwstraat 39
Weesp. Tel.: 0294-416464
Speelgoed en kleding
Kijk ook op lanneke.nl

Gevraagd: defecte vaat/wasmachine, droger, fornuis, radiator - gratis opgehaald, 06-34606808

Pesten een probleem? Kijk eens op www.posicom.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Broeken
Ook in Bandplooi, Omslag
Kapelstr. www.nr14bussum.nl

PASFOTO nodig? Vroom optiek maakt ze! Amstellandlaan 6, tel.: 0294-414100.

Gedipl. Pedicure ook Diabetische/Reumapatiënt. Jan Tooropstraat 3. 06-54740847

Weesp. Diverse ligplaatsen te huur hoofdsteiger van Aquamarin. Huur € 600,- per seizoen. Info: Vuurtoren deMakelaars.nl. 0294-432323. welkom@demakelaars.nl