MuiderNieuws

29 april 2015

MuiderNieuws 29 april 2015


Geen goed woord over voor fout Spieringbrug

Gemeenteraad wil alles weten over vertraging

door Christian Pfeiffer

MUIDEN - Een raadsmeerderheid wil weten wat er precies fout is gegaan bij de vergunningaanvraag rondom de Spieringbrug. Omdat de vergunning voor de ecopassage nog niet is afgegeven, kan de brug pas maanden later open dan gepland.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de brug volgende maand al open zou gaan voor het verkeer, maar dat wordt pas op zijn vroegst eind augustus. En dus zal ook nog deze zomer het lokale verkeer dat over de Vecht wil, nog door het centrum van Muiden rijden. Terwijl de nieuwe brug eigenlijk al bijna helemaal af is.PvdA en D66 hebben een zestal raadsvragen gesteld aan het college van B en W over de kwestie. PvdA'er Jan Hylkema: "Het is natuurlijk een vrij belachelijke zaak dat het in gebruik nemen nu weer vertraging oploopt zonder aan te geven wie daar verantwoordelijk voor is. Eerst wordt iedereen blij gemaakt met de mededeling dat de brug begin mei, voor het vaarseizoen, in gebruik zal worden genomen en dan wordt dat plotseling weer afgeblazen. Het maakt allemaal een weinig professionele indruk." D66'er Rietje Rijnja: "Het is gebeurd, daar veranderen we niks meer aan, maar toch willen we weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wat gaat dit ons kosten?" Ook Sandra Deuling van Ons Muiden Muiderberg is, op zijn zachtst gezegd, verbaasd. "We zijn absoluut niet blij met wat er gebeurd is. We zijn ook erg benieuwd wie er moet gaan betalen voor de vertraging."

Dirk Jan Methorst over de kwestie: 'Ja. Dit is redelijk stupide.'

"Ja. Dit is redelijk stupide", zo laat CDA'er Dirk Jan Methorst weten. "Maar ik vraag me wel af of we nu helemaal moeten gaan uitspitten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wat heeft dat voor zin?", zo vraagt hij zich af. "We hebben al tientallen jaren een verkeersopstopping 's zomers in het centrum, dat extra jaar kunnen we dan ook nog wel aan." Toch beïnvloedt de vertraagde opening ook de discussie rondom de toekomst van het verkeer. Op de agenda van de gemeenteraad staat nog steeds het Verkeersplan voor het centrum waarin komt te staan hoe de sluis straks overgestoken kan worden met de auto. Zo laten zoals het nu is? Of eenrichtingsverkeer maken? Er gaan zelfs stemmen op om het hele centrum meteen autoluw te maken als de brug open is. "Het is vreselijk jammer dat we die discussie nog niet kunnen voeren", aldus Rijnja (D66). Sandra Deuling vertelt: "Ons Muiden Muiderberg betwijfelt sterk of de opening van de nieuwe brug wel zo'n grote invloed heeft op het verkeer door het centrum. Dat wilden we nu laten meten zodat we later met cijfers konden discussiëren over auto's in het centrum. Dat gaat nu niet. "

De gemeente Muiden kon nog niet reageren op de ontstane situatie rondom de Spieringbrug.

Vermaak voor jong en oud op Koningsdag

Toch een nat pak op Koningsdag. Foto: Matthijs Wink

MUIDEN - Wie vooraf de weerberichten hoorde, dacht dat Koningsdag in het water zou vallen. Dat gebeurde ook, maar dan bewust voor de deelnemers van een van de vele spelletjes in het centrum.

Het zonnetje brak 's ochtends door en bleef de hele dag dapper schijnen. En daarmee werd Koningsdag een groot succes in Muiden en Muiderberg. In beide plaatsen trok de organisatie alles uit de kast voor een geslaagd feest. Fotograaf Matthijs Wink liep in Muiden rond en maakte een schitterende fotoserie. Die is te vinden op pagina 5.

Auto-inbreker gepakt door eigenaar

MUIDERBERG - Een auto-inbreker is zaterdag gepakt door de eigenaar van de auto waar hij inbrak. De inbreker kon geen kant meer op, zo vertelt de politie.

Rond tien voor zeven parkeerde de eigenaar voor de deur. Hij pakte binnen een kassa van zijn bedrijf, legde die in de auto en liep terug om nog wat te pakken. Toen hij glasgerinkel hoorde, spoedde hij zich naar buiten en daar zag hij een man die zijn raampje had ingeslagen en met zijn hand in de auto zat. De inbreker rende weg, maar de eigenaar wist de inbreker op de hoek G.A. Heinzelaan en Badlaan te achterhalen. Met behulp van omstanders werd de man overmeesterd en vastgehouden. Hij kon geen kant meer op. De politie werd gebeld, die de man hebben meegenomen.De inbreker spreekt geen woord Nederlands en kan zich niet identificeren. Vermoedelijk is het een 36-jarige Cubaan die illegaal in Nederland verblijft.

Deadline

MUIDEN - Vanwege Bevrijdingsdag, dinsdag, ligt de deadline voor het aanleveren voor kopij voor de volgende krant iets eerder.

Tips, persberichten of foto's moeten nu vóór maandag 4 mei bij de redactie zijn binnengekomen. Dat kan via redactie@muidernieuws.nl.

1343

euro aan koper blijkt er vanaf oktober gestolen bij KPN aan de Zuidpolderweg

Een lintje voor Jaap, Elly en Johan

Gedecoreerden gewaardeerd voor jarenlange maatschappelijke inzet

Lintje voor Elly de Vries uit Muiden. 'Een hart voor de natuur, tuin en vogels.' Foto: Bob Awick

MUIDEN - Een lintje voor Jaap Koster, Elly de Vries en Johan Smit. Vrijdag werden ze in het zonnetje gezet door burgemeester Marleen de Pater in de Kazerne. Het werd een groot feest.

In Muiden werden rond half elf vrijdagochtend de lintjes uitgereikt aan de twee Muiders en de Muiderberger. Overal in het land wordt half elf als tijd aangehouden, daarom wordt ook wel gesproken van de 'lintjesregen'.

Jaap Koster
Lovende woorden voor Jaap Koster. Volgens de aanvragers is hij op vele terreinen actief. Sinds 2001 bekleedt hij vele diverse functies op het terrein van meubels en interieur. Hij ondersteunt onder meer veel jonge ondernemers bij het opstarten van een eigen bedrijf.

De lintjes gaan naar twee Muiders en een Muiderberger

Hij is lid van het Keurmerk Stylisten en was lange tijd als voorzitter verbonden aan de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW). Ook is hij al geruime tijd voorzitter van de Stichting Blijvend Applaus die tot doel heeft het stimuleren van professionele podiumkunsten.
Hij is voorzitter van het Kunstcollectief Muiden/Muiderberg en is actief lid van de Lions Muiden-Weesp.

Jaap Koster (Muiden) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Elly de Vries
Elly de Vries heeft een hart voor de natuur, tuin en vogels, zo zeggen de naasten om haar heen. Al ruim 12 jaar heeft zij de zorg voor de stadsvolière aan de Huygenslaan in Muiden.
Vele mensen in haar wijk en vooral de kinderen brengt zij hiermee veel vreugde. Daarnaast is zij al 17 jaar als vrijwillige 'muze' werkzaam op het Muiderslot.

Volgend jaar waar?

Zijn de lintjes dit jaar voor het laatst in de Kazerne uitgereikt? Het heeft er alle schijn van.

Volgend jaar moet Muiden in de gemeente Gooise Meren vallen en de burgemeester kan maar op een plek tegelijkertijd zijn. Dus als u volgend jaar hoort dat u op de dag voor Koningsdag naar Bussum moet 'voor een afspraak'...

Hier is zij samen met de andere muzen verantwoordelijk voor het maken van bloemversieringen, gebaseerd op de bloemsierkunst uit de 17e eeuw. Elly de Vries toont zich een zeer kundige, loyale en enthousiaste vrijwilliger waar het Muiderslot op kan bouwen en ontzettend trots op is. Ten slotte is zij al 20 jaar een vaste collectant voor het KWF en de Dierenbescherming.

Elly de Vries (Muiden) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Johan Smit uit Muiderberg
Wie kent Johan niet? Hij is sinds 1991 actief op cultureel vlak in Muiderberg. Sinds 1991 is hij actief betrokken bij toneelvereniging Stuk voor Stuk, vanaf 1994 als secretaris. Sinds 1999 tot vorig jaar was hij bestuurslid (programmamanager) bij Swing op de Brink, het jaarlijks terugkerend muziekevenement op de Brink in Muiderberg. Hij bracht daarmee letterlijk de muziek in het jaarlijkse feest in het dorp.

Johan Smit (Muiderberg) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uniek dronefilmpje van bouw brug over kanaal

MUIDEN - Ook al hebben we vorige week de fotodrieluik over de werkzaamheden aan de nieuwe A1 afgesloten, we krijgen er geen genoeg van.

Op MuiderNieuws.nl is een uniek filmpje te zien, opgenomen met een drone die vlak langs het werk aan de nieuwe brug over het Amsterdam-Rijnkanaal vliegt. Goed is vanuit de lucht te zien hoe de verbindingsbrug tussen de A1 en de A9 er uit komt te zien en hoe de weg komt te lopen. Van beneden is dat niet zo duidelijk.

Het filmpje is te zien op onze website www.muidernieuws.nl.

Echomuur beklad

MUIDERBERG - Een gekleurd hartje, een rare driehoek en de letters Yolo zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de Echomuur geklad. Ook werd er fikkie gestookt. De politie zoekt getuigen.

De vernieling van de oude muur werd de volgende dag ontdekt. De politie neemt de zaak hoog op en wijkagent Efred Kool roept iedereen op die ook maar iets gezien of gehoord heeft die nacht in het Echobos, zich te melden. Dat kan via 0900-8844.

A1 drie weekenden dicht

MUIDERBERG - Dit weekend en de twee weekenden daarop wordt de A1 afgesloten voor onderhoud.

De voegen van het viaduct over de Naardertrekvaart worden vervangen. De A1 richting Amersfoort is tijdens drie weekenden helemaal afgesloten vanaf knooppunt Muiderberg tot en met afrit Naarden-Vesting; verkeer wordt omgeleid. In de richting Amsterdam zijn gedurende vier weekenden minder rijstroken beschikbaar.

De A1 richting Amersfoort is de volgende weekenden afgesloten vanaf knooppunt Muiderberg tot en met afrit Naarden-Vesting (afrit 6): Vrijdag 1 mei 22.00 uur tot maandag 4 mei 05.00 uur, vrijdag 8 mei 22.00 uur tot maandag 11 mei 05.00 uur en vrijdag 12 juni 22.00 uur tot maandag 15 juni 05.00 uur.

In juni wordt de andere kant aangepakt, richting Amsterdam.

Orgelconcert

MUIDEN – Organist Koos Damman geeft zaterdag 2 mei een orgelconcert in de Grote of St. Nicolaaskerk.

Hij speelt werken van Böhm, Kerll, Hintz, Bach, Krebs en de Suite Gothique van Boëllmann. De aanvang is om 14.00 uur. De toegang is gratis. Volledig programmaoverzicht en gegevens over het orgel zijn te vinden op www.hetoudsteorgelvanhetgooi.nl.

Tablet Café

MUIDEN - Inloopochtend Tablet Café. Woensdag 6 mei van 10.00-12.00 uur in De Bibliotheek vestiging Muiden

Tablet Café ofwel informeel kennismaken met tablets, e-readers en smartphones. Net als in een café kan iedereen gewoon even binnenlopen. De deelname is kosteloos.

5 / 24

Drukte rond de Sluis. Foto's: Matthijs Wink

MUIDEN - Muiden en Muiderberg kleurden maandag oranje voor Koningsdag. Het werd een geslaagd feest.

Koningsdag in Muiden begon dit jaar traditiegetrouw met de aubade op de Schulpen. Fred Vrolijks – voorzitter van het Comité Openbare Feesten – en burgemeester De Pater spraken de aanwezigen toe, waarna de ballonnen de lucht in gingen. Die waren dit jaar biologisch afbreekbaar.

Het Oranjegebak zou dit jaar in de Amsterdamsestraat geserveerd worden, maar vanwege de lage temperaturen werd toch uitgeweken naar de feesttent.

De zonnebril kan op!
Mooi aangekleed voor het feest.
De traditionele opening door de burgemeester.
Kroontjes mogen op.
Optreden voor de tent.
Spelletjes in de stad.
Ringen werpen.
Kijk daar!
Er werd vooral gelachen.
Feest is voor jong en oud.

Geholpen door het zonnige weer verliep de dag verder voorspoedig. De peuter- en kinderspelen waren dit jaar op de Herengracht en de Amsterdamsestraat. Voor Taveerne de Mol en De Poort van Muiden stonden tafels waar een pastalunch werd verzorgd.

In de middag stonden de puzzeltocht en de vrijmarkt op het programma, evenals diverse oud-Hollandse spellen. Jong en oud vermaakte zich met de vele activiteiten die waren georganiseerd. Mede door het mooie weer waren er veel mensen op de been.

Eind van de middag was Jan Vogel weer present die voor de feesttent zong. De dag werd afgesloten met het Koningsbal. Muiden kijkt terug op een geslaagde Koningsdag.

Muiderberg
Ook in Muiderberg is Koningsdag prima verlopen. Veel Muiderbergers trokken naar de Brink om daar de verjaardag van de koning te vieren. Daar waren onder meer activiteiten voor kinderen en livemuziek De indeling was dit jaar iets anders dan voorgaande jaren; de organisatie roept Muiderbergers op om te laten weten hoe zij dit hebben beleefd.

Dat kan via de nieuwe Facebookpagina van de Stichting Muiderbergse Feesten, waar ook foto's van maandag te vinden zijn.

Onderscheiding voor Alexander, Marijke, Janton en Piek

Vlnr: Janton Stork, Piek Vossen, burgemeester Bas Jan van Bochove, Alexander en Marijke Bauwens Foto: Christian Pfeiffer

WEESP - Alexander en Marijke Bauwens, Janton Stork en Piek Vossen hebben vrijdag op het stadhuis een koninklijke onderscheiding gekregen. De eerste drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, professor Vossen werd Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Gek genoeg was het geen volslagen verrassing voor de gedecoreerden toen zij vrijdagochtend naar het stadhuis werden opgeroepen. De avond daarvoor hadden ze al persoonlijk bezoek gehad van burgemeester Bas Jan van Bochove die ze het heugelijke nieuws had verteld: een keus van de burgemeester. "Zodat de gedecoreerden optimaal kunnen genieten van de dag zelf en van de aanwezigheid van familie en vrienden", zo legde de burgemeester zelf zijn beslissing uit.

Bijzonder is dat het echtpaar Alexander en Marijke Bauwens een lintje kreeg. Zij wist het wel van hem, maar hij niet van haar. Dat maakte het een extra bijzondere onderscheiding.

Lintje aanvragen

Wie voor volgend jaar een lintje wil aanvragen, moet daar nu al over gaan nadenken.

Aan het aanvragen van een lintje voor iemand anders is een hele lijst met eisen verbonden. Zo moet de aanvraag onder meer ondersteund worden door meerdere personen. Ook moet de aanvraag aan het eind van de zomer gedaan zijn. Meer info op www.lintjes.nl.

Wie kent hun poppentheater Fatsnerran niet?

Alexander
Alexander Bauwens (1958) zet zich sinds jaar en dag actief en belangeloos in op sociaal en cultureel vlak. Hij speelt sinds de oprichting van zijn poppentheater Fatsnerran in 1977 zowel nationaal als internationaal voorstellingen. Wie kent Fatsnerran (omgekeerd 'Narrenstaf') niet? Bijna wekelijks treden ze wel ergens op. Zoals vorige week nog bij het eenjarig bestaan van het Mamacafé in De Bibliotheek. Daarnaast heeft Alexander zich ook jarenlang ingezet in de bewonersvereniging voor de huurders van de Kostverlorenflat. En wie Alexander zegt, zegt automatisch ook:

Marijke
Ook zijn vrouw Marijke (1962) werd in het zonnetje gezet. Zij is sinds de oprichting van het poppentheater actief als medespeelster, bedenker en ontwikkelaar van teksten, liedjes en spel. Zij vormt de stuwende en drijvende kracht binnen het theater. Zij is verantwoordelijk voor het maken van de poppen en de aankleding van de voorstellingen. Dat combineert ze allemaal met haar baan als juf, wat haar kostwinner maakt.

Piek Vossen kreeg al eerder de prestigieuze Spinozapremie

Janton
Janton Stork (1958) heeft als architect zijn stempel gedrukt op het Weesper stadsgezicht. Niet alleen zijn ontwerpen zijn waardevol voor Weesp, ook zijn bereidheid om zonder winstoogmerk op creatief én technisch vlak mee te denken. Naast diverse adviseurs- en bestuursfuncties op stedenbouwkundig en zakelijk gebied vervulde hij ook verschillende functies op het gebied van sport, voornamelijk bij hockeyclub MHC Weesp waar hij jarenlang zeer actief was.

Piek
Piek Vossen (1960) onderscheidt zich door de bijzondere prestaties die hij heeft geleverd in zijn werkveld. Sinds 2006 is hij werkzaam als hoogleraar Computationele Lexicologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Zijn belangrijkste verdienste is zijn framework voor het universele begrip van taal door computers. Zijn internationale reputatie en erkenning blijkt uit een imposante lijst publicaties, wereldwijde samenwerking en succesvolle nationale en internationale fondsenwerving voor zijn projecten.
In 2013 heeft hij de prestigieuze Spinozapremie ontvangen. Naast zijn hoogleraarschap geeft hij diverse lezingen, interviews en presentaties en heeft hij talrijke belangeloze wetenschappelijke lidmaatschappen. Tevens is hij lid van (inter)nationale onderzoeks- en adviescomités. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Paul Blonk nieuwe voorzitter Kreatieve Groep Weesp

An Buninga draagt de voorzittershamer over aan Paul Blonk.

door Ruth van Kessel

WEESP - Paul Blonk is sinds deze maand de nieuwe voorzitter van de Kreatieve Groep Weesp. De voormalige directeur van het Casparus College neemt de voorzittershamer over van An Buninga.

Zes jaar had An Buninga zichzelf gegeven, daarna is het goed voor een vereniging om met een nieuwe voorzitter verder te gaan. Ze heeft de voorzittershamer met veel plezier gehanteerd: "Elke voorzitter neemt zijn eigen persoonlijkheid mee. Daarom vind ik het geweldig dat ik Paul bereid heb gevonden om deze functie over te nemen. De Kreatieve Groep Weesp is dan ook een geweldige club mensen en heerlijk om mee te werken. Alle 75 vrijwilligers zijn enthousiast en altijd bereid om wat extra's te doen. En dan heb ik het nog niet eens over de mooie locatie in Fort Ossenmarkt."

Koken voor mannen
Paul Blonk hoefde niet lang na te denken toen hij het verzoek kreeg om voorzitter te worden. De Weesper, die ruim een jaar geleden gedwongen afscheid nam van het Casparus College, noemt het een eer. Hij zegt zijn ruime bestuurservaring in te kunnen zetten. "Ik kom hier al heel wat jaartjes over de vloer. Eerst door mijn vrouw Frida die workshops handwerken geeft, maar de laatste jaren als deelnemer aan de kooklessen voor mannen. Wat is dat leuk!" Ook Buninga blijft actief binnen de KGW, onder meer als barcoördinator en als lid van de activiteitencommissie. Buninga: "En natuurlijk blijf ik de workshop Werken met textiel volgen. Daar beleef ik zo veel plezier aan. Ik loop hier al bijna 25 jaar rond en de KGW voelt dan ook als mijn tweede thuis."

Koningsdag in elf foto's

Met oranje confetti begint Koningsdag.

WEESP - Een prima Koningsdag in Weesp. Het was als vanouds gezellig druk in de stad en het weer zat, boven verwachting, erg mee.

Want wie voor het weekend nog naar de weerberichten keek hield rekening met een natte en druilerige Koningsdag. Maar niets was minder waar. Weesp stond op onder een blauwe hemel en de zon bleef de hele dag schijnen.

Zoals elk jaar was de vrijmarkt een groot succes. Het was dringen op de Aetsveldselaan bij de kinderen die daar vanaf 's ochtends vroeg hun kleedje met koopwaar uitrolden. Naast het verkopen van spullen wisten veel kinderen ook een zakcentje te verdienen door een muziekinstrument te bespelen of drinken en zelfgemaakte baksels te verkopen.

Budoshin Dojo (nieuwe vechtsport) geeft demonstratie.
Zonnig weer: zonnebril op.
Plaatjes van oud Weesp doen het altijd goed.
Op de trommel op het plein.
Tokkelen op de Nieuwstad.
Wachten op zingen met de burgemeester.
Gezellig op de kermis.
Plezier voor jong en oud
Vrijmarkt weer gezellig druk .
Op het stadhuis borrel met Weespermop.

Ook de braderie op de Nieuwstraat trok veel bezoek. Kooplui uit het land presenteerden de meest uiteenlopende waar in hun kraampjes. De verplaatsing van de kinderactiviteiten naar de Nieuwstad was een goede zet: de hindernisbaan en de waterwielen op de Oudegracht vielen in de smaak. Echte durfals konden naar beneden tokkelen langs het water vanaf een hoge klimmuur.

Het Grote Plein was de hele dag het centrum van muziek en spelletjes. Op het podium traden de hele dag door bands, dansers en andere artiesten op. Burgemeester Bas Jan van Bochove gaf samen met Annelies Westra van de Oranjevereniging 's ochtends de aftrap van het feest op het plein. Dat gebeurde met confetti; dat is minder schadelijk voor het milieu dan ballonnen.

Opmerkelijk was de oproep van de burgemeester aan alle aanwezige Weespers om zich aan te melden als vrijwilliger, wil het feest de komende jaren een toekomst houden. Want, zo speechte de burgervader vanaf het bordes, de organisatie is volledig in handen van vrijwilligers en het kost elk jaar weer een hoop moeite om de traditie in ere te houden.

Het noodlot van de familie Kanarek

Elf Joodse vluchtelingen waren ook in Weesp niet veilig

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog woonden er twee Joodse gezinnen met kinderen in Weesp die in de jaren dertig naar Nederland waren gevlucht: het uit vier personen bestaande gezin van de familie Marx uit de Torenstraat en de familie Kanarek van het Stationsplein, bestaande uit zeven personen. Van die elf vluchtelingen zou slechts één meisje, Ruth Kanarek, de bezetting overleven.

In maart 1941 telde Weesp 68 Joodse inwoners. Onder hen twee Oost-Europese 'gedoopte' Joden, de heren Ludwig Matsner (1887) en Heinrich Bezer (1889), die onderdak vonden in het toenmalige Bernardus Gesticht aan de Herengracht. Dan was er nog de familie Marx, een echtpaar met twee al volwassen zoons die op het adres Torenstraat 4 woonden. Verder een Duits duo bestaande uit Hans Heumann (1908) en Ruth Emilie Kuppers (1912), dat inwoonde bij kleermaker Salomon Gazan op het adres Herensingel 47.
De grootste - en meest welvarende - familie vormde het uit Leipzig afkomstige gezin van Mozes Kanarek, een in 1891 te Roswadov in Polen geboren bonthandelaar. De Kanareks leidden tot 1933 in Leipzig een comfortabel en welvarend leven totdat de nazi's belangstelling kregen voor de goedlopende bonthandel. Mede door zakelijke contacten in ons land vluchtte Kanarek senior daarop naar Holland, terwijl zijn gezin onderdak vond bij familie in Duitsland. Daarop verzegelden de nazi's de bonthandel en namen de voorraden in beslag. Kanarek bewaarde trouwens goede herinneringen aan Holland, want al gedurende de Eerste Wereldoorlog woonde hij bij zijn broer in Amsterdam.

Mozes Kanarek arriveerde officieel in Weesp op 10 november 1933, hetzelfde jaar dat Hitler aan de macht kwam en onmiddellijk anti-Joodse wetten van kracht werden en het bestaan van Joodse bedrijven onzeker werd. Kanarek senior woonde aanvankelijk alleen op de Hoogstraat in Weesp. Zijn gezin kwam vier maanden later over, op 7 maart 1934 en de familie vestigde zich ook op het adres Hoogstraat 28. Mozes Kanarek was getrouwd met de Berlijnse Gittel Zucker, geboren in 1894. Het echtpaar had twee zoons en drie meisjes. De Kanareks waren een welgestelde familie in Leipzig met een kindermeisje in dienst en een hulp in de huishouding. De oudste zoon was Efraim Elisar, geboren 30 augustus 1922 te Leipzig. Daar werd een jaar later, op 30 oktober 1923, ook de oudste dochter geboren: Fanni Perel Kanarek. Het tweede meisje, Ruth, werd twee jaar later, op 24 juli 1925, in Berlijn geboren. De twee jongste kinderen, Benjamin (5 juli 1929) en Chaja Eva (8 mei 1933) echter weer in Leipzig.
De Kanareks vormden een orthodox Joods gezin, waarvan de moeder, die graag kookte en bakte, de spil vormde. Doordat Mozes Kanarek voor zijn bedrijf in die tijd al veel reisde naar Oost-Europa en Scandinavië stond het gezin midden in de maatschappij en maakte snel vrienden in Weesp. Ze gingen onder meer om met de families Pover in de Slijkstraat en Van Ketel, hun latere buren aan het Stationsplein. Kanarek senior was een gerespecteerd lid van de Joodse gemeenschap en had een vaste plek in de Weesper synagoge aan de Nieuwstraat. Zakelijk ging het hem ook goed, want in 1937 opende hij een atelier in een bedrijfspand aan de Raamgracht in Amsterdam. Kanarek verkocht zijn producten niet alleen aan winkels in Amsterdam, maar ook aan particulieren. In De Nieuwe Weesper van 19 januari 1940, hartje winter, biedt hij thuisnaaisters bontgarnering aan (voor 30 cent per meter) en 'Bontmutsen tegen abnormaal lage prijzen. Reeds vanaf 3 gulden'. In de jaren dertig bouwde Kanarek senior ook een goede band op met de Weesper politiechef Peter Vos, die regelmatig zijn verblijfsvergunning moest afstempelen. De meisjes Fanni en Ruth zagen er in de jaren dertig piekfijn uit en liepen in zijden jurken en mantelpakjes. Ze gingen naar de openbare lagere school van 'meester' P. Douwes aan Achter 't Vosje, hoewel Fanni na die openbare school vervolgens naar de christelijke MULO aan de Nieuwstad ging. Benjamin ('Bennie') en Eva ('Evie') zaten tot aan hun vertrek uit Weesp ook op die openbare lagere school. Ruth trok toen veel op met Henk Bergh van de Papelaan.
De oudste zoon, Efraim Kanarek, voltooide de HBS en ging vervolgens scheikunde studeren. Maar toen rijpte het plan om naar Palestina te gaan, waarop hij als Palestinapionier in werkkampen in de kop van Noord-Holland in Opdam, Wieringermeer en Barsingerhorn ambachten ging leren. Op de voor de Duitsers bestemde lijst met Joodse inwoners staat dan ook als beroep Schmied ofwel smid.
Het gezin Kanarek heeft precies vijf jaar op de Hoogstraat gewoond. Maar het ging hen zo voor de wind dat ze per 11 februari 1939 een groter en nieuwer woonhuis konden betrekken op het adres Stationsplein 11. Een wat voornaam gezin, waar elke werkdag een kapster over de vloer kwam om het haar van moeder Kanarek te kammen. Tot 1940 leek niets het geluk van het gezin in de weg te staan. Maar anno nu herinneren alleen de 'struikelstenen' in de stoep op het oude Stationsplein en wat foto's nog aan het chique gezin.

De bezetting
Op 10 mei 1940 vielen de Duitsers ons land binnen, een fatale stap voor de Kanareks en hun lotgenoten. Op bevel van de bezetter vond februari 1941 registratie van de Joden plaats, waaruit bleek dat er toen 68 Joden in Weesp woonden. Alle zeven leden van het gezin Kanarek komen op die lijst voor, hoewel Efraim pas in september 1941 vanuit de (vrijwillige) opleidingskampen naar Weesp terugkeerde. In de eerste maanden van 1942 kreeg het gezin de opdracht naar Amsterdam te verhuizen. Bijna 50 Joodse inwoners van Weesp vertrokken zodoende woensdag 29 april 1942 per gewone trein vanuit Weesp naar Amsterdam. Onder hen ook de Kanareks (uitgezonderd Efraim) die woonruimte betrokken bij het bedrijfspand aan de Raamgracht.
Efraim had namelijk besloten de deportaties niet af te wachten en vluchtte. Ruim een week eerder, op maandag 20 april 1942, vertrok hij per fiets uit Weesp naar familie in België om via Frankrijk naar het neutrale Zwitserland te gaan. De bezetter reageerde snel, want een week nadat de Kanareks, zonder Efraim, zich in Amsterdam vestigden verscheen er al een oproep met nummer G 684 in het Politieblad om hem op te sporen. Daarin werd Efraim overigens de Poolse nationaliteit toegedicht. Het Politieblad van 7 mei 1942: De Burgemeester van Weesp (toen de architect en waarnemend burgemeester E.W. Raadsheer, vZo.) verzoekt namens de Sicherheitspolizei te Amsterdam opsporing en aanhouding van Efraim Kanarek, geboren te Leipzig 30 augustus 1922, Poolse nationaliteit, wonende te Weesp, Stationsplein 11, die op 22 april 1942 de ouderlijke woning heeft verlaten, waarschijnlijk met de bedoeling zich aan de evacuatie van de aldaar wonende Joden te onttrekken.
Efraim heeft noch Zwitserland, noch Palestina ooit bereikt, officieel is hij 'vermist in Oost-Europa'. Vaststaat dat hij in 1942 wel Frankrijk bereikte, maar in de buurt van de Zwitserse grens werd gearresteerd. Efraim is niet meer dan vier maanden op vrije voeten geweest. Op 25 september 1942 arriveerde hij als 20-jarige in Auschwitz waar hij nummer 65.631 kreeg. Daar zou hij zeker nog twee en een half jaar hebben geleefd, want hij is volgens het Rode Kruis niet eerder dan 18 januari 1945 (de ontruiming van Auschwitz) doch uiterlijk 23 april 1945 overleden, tijdens een transport in de richting van Wittenburg in Duitsland.
Zijn oudste zuster Fanni kreeg in de zomer van 1941 verkering met Gerrit Tak, een werknemer van haar vader. Op 2 november 1941 vond de verloving plaats. Gerrit Tak was van eenvoudige komaf, waar vooral moeder Kanarek duidelijk moeite mee had. Fanni trouwde al snel met Gerrit Tak, in augustus 1942, kort na aankomst in Amsterdam. Ze betrok daar met haar man een woning aan de Nieuwe Achtergracht 14. In oktober werd ze zwanger en kwam enkele maanden later in kamp Westerbork terecht, waar op 25 juli 1943 hun dochter Henriëtte Charlotte werd geboren. Toen de baby zes weken oud was werd het echtpaar naar Auschwitz gedeporteerd, waar Fanni (19 jaar oud) en haar kind direct werden omgebracht op 10 september 1943. De 23-jarige vader, Gerrit Tak, stierf daar op 31 maart 1944.
Het jongere zusje van Fanni, Ruth, besloot evenals haar oudste broer om te vluchten of onder te duiken. Opvallend is dat volgens de bevolkingsadministratie in Weesp Ruth zich op 27 april 1942, twee dagen voordat de Joden gedwongen uit Weesp vertrokken, op papier op het adres Michelangelostraat 61 in Amsterdam zou hebben gevestigd. Via contacten in de hoofdstad dook de toen 18-jarige Ruth voorjaar 1943 onder in Eindhoven, Heythuysen en Roermond. Najaar 1944 belandde ze in Assen en Vries waar ze de bevrijding beleefde.

Ruth Kanarek, die overleefde door onder te duiken. Foto: Christian Pfeiffer
De familie Kanarek in 1940. De oudste zoon Efraim ontbreekt op deze foto. V.l.n.r. Benjamin, vader Hans, Ruth, Fanni, moeder Gittel en Eva
: De oudste zoon, Efraim Kanarek, die tijdens zijn vlucht naar Zwitserland werd opgepakt en omkwam bij de evacuatie van kamp Auschwitz.

De meisjes Fanni en Ruth zagen er in de jaren dertig piekfijn uit en liepen in zijden jurken en mantelpakjes

Het einde
Eind 1942 sloeg het noodlot toe bij de vijf gezinsleden die aan de Raamgracht woonden. Mevrouw Kanarek was met haar dochters Ruth en Eva niet thuis om elders in de stad ondergedoken familie terzijde te staan. Kanarek senior had last van bronchitis en was met Bennie in het huis aan de Raamgracht gebleven. Uitgerekend toen deden de Duitsers een inval en namen hen mee, een gebeurtenis die mevrouw Kanarek, Ruth en Eva bij hun terugkeer vanaf enige afstand konden gadeslaan. Bijna drie maanden konden ze zich nog schuilhouden in een leegstaande woning, maar mevrouw Kanarek wilde niet verder zonder haar man en jongste zoon. In maart 1943 meldde ze zich vrijwillig, samen met Eva, terwijl Ruth onderdook.
Voorjaar 1943 was het gezin, bestaande uit het echtpaar Kanarek-Zucker en hun jongste kinderen, de 13-jarige Bennie en de 10-jarige Eva of Evie weer bijeen in Westerbork, waar toen ook Fanni Kanarek en haar man Gerrit Tak verbleven. Te hopen valt dat ze elkaar daar nog hebben ontmoet. Het einde kwam omstreeks 25 mei 1943 in Westerbork, toen de beide ouders en hun kinderen op transport gingen naar Polen, waar ze drie dagen later op 28 september 1943, in Sobibor werden omgebracht.
Van het gezin Kanarek van het Stationsplein heeft alleen Ruth de bezetting overleefd. In de zomer van 1945 begon ze als leerling-verpleegster in de Joodse Invalide te Amsterdam, maar kwam met enige regelmaat toch nog in Weesp waar ze contact had met politiechef Vos, die haar vader zo goed gekend had. Eind 1945 staat vast dat haar gehele familie is omgebracht en krijgt ze een zenuwinzinking. Het jaar daarop besluit Ruth naar Israël te vertrekken. Ze begint haar reis op 23 april 1946 te Amsterdam en arriveert in augustus per schip illegaal in Israël omdat de Engelsen de aankomst van Joden trachten te verhinderen. Na aankomst in Israël leert ze in de Kibbutz Ma'ayan Zvi haar latere man Yochanan Mozer kennen, een gevluchte Duitse Jood die in Keulen medicijnen studeerde. In 1942 werkte Yochanan (Hans) in het Nieuw Israëlitisch Ziekenhuis in Amsterdam, waar hij werd opgepakt en via Westerbork naar Bergen-Belsen gedeporteerd. Joachim ('Jochem') overleefde het kamp, pakte na de oorlog zijn studie weer op en beëindigde zijn loopbaan in Israël als klinisch-patholoog.
Ruth Kanarek en Joachim Mozer trouwen in Israël en krijgen drie zoons, Yehoram, Gaby en Eitan. De oudste zoon is liberaal rabbijn, de tweede, Gaby, elektrotechnisch ingenieur en de jongste zoon (Eitan) woont in Nederland en is werkzaam bij vervoerder DHL. De ondernemende Ruth ('Ik was een wilde, klom in bomen en speelde met jongens, tot verdriet van mijn moeder') was aan het eind van haar werkzame leven hoofd van een medische bibliotheek. Ruth is de enige overlevende van de Duits-Joodse familie aan het Stationsplein. Ze kwam de laatste jaren van haar leven nu en dan nog in Weesp en onthulde op 4 mei 1984 de gedenksteen in de zijmuur van de Weesper synagoge. Ruth Kanarek stierf op 5 december 2011 in Israël op 86-jarige leeftijd.

Weesp herdenkt en viert

De programma's op 4 en 5 mei

4 mei, rond 20.00 uur: herdenking bij het monument. Foto: Christian Pfeiffer

WEESP - Het is 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. In een uitgebreid programma herdenkt Weesp op 4 mei de doden die gevallen zijn tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en op 5 mei wordt de vrijheid gevierd. De agenda van Stichting Nationale Herdenkingen Weesp:

1 mei
De herdenkingen beginnen vrijdag 1 mei. Om 17.00 uur wordt een speciale expositie in de synagoge geopend in verband met 70 jaar bevrijding. Er wordt werk getoond van Marc de Klijn, een joodse kunstenaar, over de holocaust met als titel 'De doden zullen herrijzen': indrukwekkend werk over een verschrikkelijk onderwerp.

De expositie is tot en met dinsdag 5 mei te zien. Entree gratis.

Van 1 tot en met 5 mei: expositie synagoge

Bouhuijsavond
Die avond is in de synagoge de jaarlijkse Meester Bouhuijslezing. Dit jaar een heel bijzondere avond die verzorgd wordt door Karel Baracs, de 'stadsverteller' van Amsterdam. Een voorstelling met de titel 'Waarom Lijn 8 niet meer rijdt'.

Aanvang 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). De toegangsprijs is € 5,- inclusief koffie/thee en een glas na afloop. Kaarten verkrijgbaar bij De Kleine Prins en aan de zaal.

Speciale Bouhuijsavond vanwege 70 jaar bevrijding

2 en 3 mei
Zaterdag 2 en zondag 3 mei: De expositie 'De doden zullen herrijzen' in de synagoge. Werk van Marc de Klijn. Een beeldende impressie van de verschrikkingen van de shoah, waarin ook uitzicht wordt geboden op de 'Bevrijding', de 'Exodus', 'Het nieuwe Jeruzalem'.

Open van 12.00 – 14.30 uur.

Jiddische liederen
Zondag 3 mei is er om 15.00 uur een concert van Yoed Sorek met 'Oma's Jiddische liederen'.

Entree € 10,- via www.kunstenisrael.nl/tickets of € 15,- aan de zaal.

4 mei:
Voorafgaand aan de herdenking is in het restaurant van Oversingel tussen 17.30 en 18.30 uur een diner (à € 8,95). Vanaf 18.30 uur een theatervoorstelling in de binnentuin van Oversingel van De City speelt in het programma 'MoNUment'.

Stille tocht en 2 minuten stilte
Om 19.15 uur vertrekt de stille tocht vanaf de synagoge naar de Ossenmarkt, waar om 20.00 uur twee minuten stilte is. Daarna volgt een tocht in stilte naar de Grote Kerk waar een inloop met koffie is.

Oratorium
Vanaf 20.30 uur het oratorium 'Annelies', een oratorium gezongen door het koor Fenix uit Amsterdam, soliste Nikki Treurniet (sopraan), dirigent Benjamin Bakker.

Het oratorium 'Annelies' gaat over het leven en het droevige lot van Anne (Annelies Marie) Frank.
De muziek en de teksten brengen op indringende wijze iets over van de vreugde en het verdriet, de angst en de hoop die Anne gevoeld moet hebben.

Sjoerd Huisingh van de organisatie vertelt: "Het oratorium is toegankelijk, groots en meeslepend. Het bevat allerlei muzikale citaten, een koraal dat Anne gekend zal hebben, een Duits kinderliedje, klezmer, een hit van Vera Lynn, orthodoxe klaagzang, fragmenten die aan musicals doen denken en verwijzingen naar de klanken van Amsterdam en dan met name naar de klokken van de Westertoren die Anne zo troostten. Dit oratorium is eerder uitgevoerd in Amsterdam in de Uilenburger sjoel en de Westerkerk. Het is bijzonder dat deze uitvoering nu naar Weesp komt."

Expositie
In de Weesper Synagoge wordt in verband met 70 jaar bevrijding werk getoond van Marc de Klijn, een joodse kunstenaar. Hij schildertover de holocaust met als titel 'De doden zullen herrijzen'. Indrukwekkende kunstover een verschrikkelijk onderwerp. De expositie is van zaterdag 1 mei (17.00 uur) tot en met dinsdag 5 mei te zien. Entree gratis, open van 12.00-17.00 uur.

Wat betekent vrijheid?

De bevrijding in 1945. Foto: RHC Vecht en Venen

WEESP - Op 5 mei wordt stilgestaan bij 70 jaar bevrijding. Een uitgebreider programma dan gebruikelijk op Bevrijdingsdag in Weesp.

9.30 uur
De dag begint met het binnenbrengen van het Vrijheidsvuur. Vanuit Wageningen is gedurende de nacht door lopers van de Trim- en Trainingsgroep Weesp (TTW) het Vrijheidsvuur naar Weesp gebracht! De route waarlangs het vuur binnengebracht wordt, loopt vanaf de hoek provinciale weg/Van Houtenlaan, via de Groeneweg, Breedstraat naar de Nieuwstraat (plein voor de Grote Kerk), waar burgemeester Bas Jan van Bochove het Vrijheidsvuur ontsteekt.

10.00 uur
Vrijheidsbijeenkomst in de Grote kerk, met medewerking van de Vrouwen van Weesp over de betekenis van vrijheid, 'Zodat we het vieren en koesteren'.

De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp en de Vrouwen van Weesp hebben al eerder samengewerkt rond de herdenking van 4 mei. Stichting Vrouwen van Weesp is een organisatie die gerund wordt door en voor vrouwen: vrouwen met een achtergrond in vele landen en beroepen die wekelijks samenkomen om zich te ontwikkelen op allerlei vlakken.

Zij maken op 5 mei hun opwachting om samen op verschillende wijzen stil te staan bij wat vrijheid betekent. Of wat we willen dat het zou betekenen, hier en op vele andere plekken in de wereld. Middels muziek, gedichten, verhalen, zang, dans en in vele talen spreken ze over vrijheid, zodat we het vieren en koesteren. Hierna zal burgemeester Bas Jan van Bochove zijn visie geven op vrijheid.

De toegang tot de vrijheidsbijeenkomst is gratis.

11.00 - 12.00 uur
Carillonconcert in het teken van 70 jaar vrijheid.

12.30 - 16.30 uur
Historische voetbalwedstrijden tussen Bolsward en Weesp. In de hongerwinter van 1944 ontving Weesp voedselhulp uit Bolsward. Schepen met aardappelen voeren over het IJsselmeer om de nood te lenigen. Na de oorlog ontstonden er contacten tussen de voetbalverenigingen uit beide steden en werden er over en weer bezoeken afgelegd. De Stichting Nationale Herdenkingen Weesp heeft de band met Bolsward weer aangehaald en daarom spelen verschillende teams van FC Weesp opnieuw tegen teams uit Bolsward (RES en SC Bolsward).

Het wedstrijdschema:
12.30-13-30: D-junioren FC Weesp – D-junioren Bolsward (10-12 jaar)
13.30-14.30: meisjes FC Weesp – meisjes Bolsward (12-14 jaar)
15.00 uur: senioren FC Weesp – senioren Bolsward

De wedstrijden worden gespeeld op het sportpark aan de Papelaan.

20.00 – 22.00 uur
Bevrijdingsconcert in de Kom van Weesp. (Zie ook rechtsboven op deze pagina).

Bevrijdingsconcert: kom met de boot!

In de Kom van Weesp

Het Weesper Saxofoonkwartet. Foto: Dasha van Amsterdam

WEESP - Een echt bevrijdingsconcert op het water: in Weesp op 5 mei voor het eerst. Iedereen wordt opgeroepen om met de boot te komen.

Het idee voor het concert is ontstaan tijdens de voorbereidingen voor deze speciale Bevrijdingsdag. 70 jaar na de bevrijding moet er extra worden uitgepakt, zo was het idee. Het heeft maanden aan voorbereidingen gekost, maar de organisatie is trots een afwisselend programma voor jong en oud te presenteren.

Er zijn optredens van het Weesper Saxofoonkwartet en van drie jongeren van het Vechtstede College. Van de school treden een zangeres, cabaretier en een hiphopdanser op. De avond wordt afgesloten met een Syrische groep die banden met Weesp heeft. Het is de bedoeling dat er met zijn allen gezongen wordt en ook het Popkoor maakt zijn opwachting.

Weespers worden opgeroepen om met de boot te komen. Zo moet het bevrijdingsconcert een beetje worden zoals het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Vanaf 20.00 uur in de Kom voor de City of Wesopa.

'Een leven in groente en fruit: we hebben samen veel mooie gebeurtenissen mee mogen maken.'

Frans en Mien Ottenhoff-Nelis vieren hun 60-jarig huwelijk

Foto: Ruth van Kessel

door Ruth van Kessel

WEESP - 'Samen zijn we heel wat, dat is altijd zo geweest', dat is het motto van Frans en Mien Ottenhoff-Nelis. Vorige week maandag vierde het bruidspaar hun 60-jarig huwelijk samen met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

Met een sloep werden Mien en Frans Ottenhoff maandag door hun vijf kleinkinderen opgehaald voor een feestelijke dag op Fort Uitermeer. Het weer kon niet mooier en het bruidspaar kijkt dan ook terug op een schitterende dag: "Het is toch fantastisch dat we dit samen mogen meemaken." Mien vierde die dag ook nog eens haar 84ste verjaardag.

Frans viel als een blok voor het meisje uit de ijssalon in de Slijkstraat

Groentezaak
Net voor hun huwelijk op 20 april nam Frans in januari 1955 de groente- en fruitzaak over van zijn vader. De winkel was in 1930 verplaatst van de hoek Achtergracht/Buitenveer naar het pand aan het Buitenveer waar nu hobbywinkel 1968, de winkel zit. Frans herinnert zich nog goed hoe het gezin met negen kinderen daar woonde: druk en vol, maar zo gezellig. Frans is er geboren en heeft het pand nooit verlaten en is niet van plan om dat ooit te doen. Waar heb je het beter dan hier aan het Buitenveer? Toen zijn vader hem vroeg om de winkel over te nemen, leverde hij zonder aarzelen zijn baan als vertegenwoordiger van de zeepfabriek in Weesp in. Frans: "Ik was toen wel al verloofd met Mien en natuurlijk hebben we het samen besproken. Maar ook voor Mien was het vanzelfsprekend dat we samen deze stap zouden maken."

Meisje van de ijssalon
Frans en Mien ontmoetten elkaar voor het eerst in 1952 in de banketbakkerij annex ijssalon in de Slijkstraat, waar Mien, dochter uit een boerengezin met twaalf kinderen uit Baambrugge, werkte bij haar broer Kees Nelis. Frans was er een vaak geziene klant en niet alleen omdat hij dol was op Verkaderepen met toffeesmaak... Tijdens een werkronde als vertegenwoordiger kwam hij door Baambrugge en ineens zag hij Mien een stofdoek uitkloppen uit het raam van de boerderij. Frans lacht: "Dat was het moment dat de vonk echt oversloeg en de rest is geschiedenis." Mien: "Je zou het over moeten kunnen doen. Vaak vind je dingen zo gewoon dat je niet beseft hoe bijzonder het was, anders zou je er misschien nog meer van genieten."

60 jaar
Het echtpaar leidde naar volle tevredenheid een druk leven in de groente- en fruitzaak: Frans ging dertig jaar lang voor dag en dauw naar de markt en Mien zette de rekken buiten en bereidde de winkel voor op een nieuwe dag. Vier kinderen waren hun gegund, waarbij het verlies van hun oudste zoon Thijs - nog maar net 22 jaar - als een blijvend pijnpunt wordt gevoeld. Mien: "Toen de kinderen klein waren hadden we altijd een hulp in huis. Ze vonden het prima zo: wij als ouders waren altijd in de buurt en als ze thuiskwamen met hun rapport maakten we meteen tijd vrij om het te bekijken."

In 1985 stopte het paar met hun bedrijf en richtten ze zich nog tien jaar op de verkoop van kerstpakketten en de inrichting van groente- en fruitshows. Frans was daarnaast 40 jaar bestuurslid van de Weesper VVV en 35 jaar van de WDO en docent op de Groente- en Fruitopleiding. Het stel is trots op de vele groente- en fruitshows die ze in hun leven hebben ingericht, met als hoogtepunten de Floriade en de versiering van het Binnenhof voor de opening na de verbouwing in 1992. Tijdens het bezoek van burgemeester Van Bochove werden herinneringen opgehaald: de architect die eens wat anders wilde dan bloemen, het koningshuis dat aanwezig was en Frans herinnert zich met plezier hoe hij met Ien Dales een pilsje aan de bar dronk. "Prachtig. We hebben veel mooie dingen meegemaakt. Altijd samen, dat is altijd zo geweest."

Protestantse Gemeente
Grote Kerk
Zondag 3 mei 10.00 uur
Oecumenische dienst
ds. W.J. Lamfers
Zondag 3 mei 19.00 uur
Gereformeerde Bond
ds. B. den Butter

Parochie van Levend Water
Vrijdag 1 mei 10.00 uur
H.H. Laurentius en Maria
Magdalenakerk
Woord & Communieviering
J. van Meeteren
Dinsdag 5 mei 10.00 uur
Kapel
Woord & Communieviering
J. van Meeteren

NPB Deze week geen dienst

Evangelische Gemeente
Zondag 3 mei 10.00 uur
OAZ-gebouw
S. van Hattem

donderdag 30 april

Bingo

Bij Buurtvereniging de Achtergracht is op 30 april een bingo in het OAZ-gebouw. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Tijd: 14.00 uur Zaal open: 13.30 uur.

Michiel de Ruyter

In de City wordt donderdag 30 april de film 'Michiel de Ruyter' vertoond. Het scenario is geschreven door Lars Boom, die na de film meer vertelt over deze klus. Aanvang 20.00 uur / entree € 8,-.

vrijdag 1 mei

Filosofisch Café

Filosofische praktijk Thymia houdt vrijdag 1 mei een Filosofisch Café in De Bibliotheek. Het café begint om 15.00 uur met een consult. Aansluitend is er van 16.00 tot 18.00 uur een dialoogtafel, dit keer met het thema 'arbeid: vervreemding of zelfrealisatie?' Gratis inloop.

Muziektheater

Merals Harem speelt op vrijdag 1 mei de muziektheatervoorstelling 'Ochtendzee' in de City of Wesopa. In de muziek van Merals Harem klinken vele invloeden door van de muziek uit de culturen rondom de Middellandse Zee.
Aanvang 20.30 uur, entree € 17,50.

woensdag 6 mei

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 6 mei een Mamacafé gehouden. Aanstaande ouders en ouders met jonge kinderen zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Hamlet/Backstage

Jongerengroep MixCity van De City Speelt vanaf 6 mei hun nieuwe voorstelling 'Hamlet/Backstage' naar William Shakespeare. Het publiek ziet zowel de voor- als de achterkant van deze bijzondere productie. Voorstellingen: 6 mei 20.00 uur, 8 mei 20.00 uur, 9 mei 14.30 en 20.00 uur. Theater City of Wesopa, Herengracht 23 te Weesp. Kaarten à € 9,- zijn verkrijgbaar via www.wesopa.nl en bij De Bibliotheek aan de Oudegracht 67.

donderdag 7 mei

Inloopochtend

De Bibliotheek aan de Oudegracht houdt donderdag 7 mei een inloopochtend. Deze ochtenden geven de inwoners van Weesp de kans elkaar te ontmoeten en bij te praten. Van 10.00 tot 12.00 uur.

Alzheimercafé

Het Alzheimercafé van donderdag 7 mei staat in het teken van dementie en mondverzorging. Tandarts Ellen van Bruggen komt vertellen waarom het belangrijk is om al in een vroeg stadium een langetermijnaanpak met de tandarts te bespreken. Inloop 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. Locatie: Hart van Weesp. Toegang en koffie zijn gratis.

Film Il Capitale Umano

De met Italiaanse filmprijzen overladen film 'Il Capitale Umano' draait donderdag 7 mei in de City of Wesopa. Een stijlvol en ingenieus geconstrueerd Italiaans drama over een fietser met domme pech, kanshebbers en kanslozen.
Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

zaterdag 9 mei

Servies beschilderen

Leuk voor Moederdag: een workshop T-pot beschilderen of een portretbord maken. Op zaterdag 9 mei van 10.30 tot 13.00 uur. Graag vooraf opgeven via y.de.ridder1@kpnplanet.nl.

Instuif WVGV

Ben jij ook zo'n spring in het veld, steeds maar radslagen maken en is gymnastiek je lievelingsvak? Kom zaterdag 9 mei naar de instuif van WVGV en maak kennis met gymnastiek en turnen. Locatie: Gymzaal Brede Kors Breijer. Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur. Deze dag is er mogelijkheid voor inschrijvingen en proeflessen.

zondag 10 mei

Ridder Florian

Frank Groothof speelt op 10 mei de jeugdvoorstelling Ridder Florian in de City of Wesopa.
Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur. Het verhaal wordt begeleid door oude Italiaanse muziek. Aanvang 14.00 uur, entree volwassenen € 10,-, kinderen € 7,50.

Lieve briefjes

Cindy Pieterse is er weer met haar 'Lieve Briefjes', 15.00 uur, Theaterpand Weesp. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

Belangrijke punten voor dames MHCW

Weespers stunten met zege tegen Bennebroek

MHCW was een maatje te groot voor Bennebroek. Foto: Bastiaan Miché

WEESP - Met een onverwachte, maar des te knappere zege op Bennebroek hebben de hockeysters van MHCW afgelopen weekend een goede stap gezet naar klassebehoud. De geplaagde Weesper ploeg was met 2-0 te sterk voor de nummer 3 van het klassement.

MHCW begon, anders dan het heenduel, erg fel. Dat leverde al meteen een voorsprong op toen Nina Gorter kon scoren voor de Weesper ploeg. Het was de start van een goede eerste helft van de Weespers. MHCW was de hele eerste helft een stuk beter dan Bennebroek en gaf geen enkele kans weg. De voorsprong bleef dan ook zonder problemen op het scorebord staan.

Na rust zette Bennebroek alles op alles om wat terug te doen. De tegenstander zette veel druk naar voren en kreeg nu veel meer kansen om wat terug te kunnen doen. Even leek het erop dat de tegenstander van de Weespers ook zou scoren. De toeschouwers telden het doelpunt al toen Weesper keepster Lorrain Odijk alsnog knap kon redden en haar ploeg op de been kon houden.

Zege geeft hockeysters het vertrouwen dat de laatste weken ontbrak

De felle fase van Bennebroek vlak na rust was echter maar van korte duur. De ploeg zakte al snel weer terug en zag MHCW het spel weer overnemen met goed hockey. De Weespers werden steeds sterker. Met een goed genomen strafcorner kon de ploeg de voorsprong zelfs verdubbelen. Weer was Gorter goud waard voor haar ploeg. Met de afgetekende voorsprong op zak werd de slotfase voor MHCW toch nog spannend, maar de Weespers konden de zege door hard werken zekerstellen.

Met nog vier duels te gaan zetten de Weespers met de zege op de nummer 3 van het klassement een goede stap op weg naar klassebehoud. Het probleem was echter dat concurrent Castricum, net onder MHCW, eveneens won. Toch zal de zege van de Weespers net dat beetje vertrouwen geven waar het de laatste weken zo aan ontbrak.

Eveneens zege hockeyers
Voor de hockeyers van MHCW moet het de komende weken raar lopen om de ploeg nog van klassebehoud af te houden. De Weespers hebben voldoende voorsprong op de onderste teams van het klassement. Afgelopen weekend werd er wederom afgerekend met een concurrent: Kikkers werd met 1-0 aan de kant gezet.

De Weespers staan na afgelopen weekend op de zevende plaats van het klassement, met nog vier duels te spelen de komende weken.

Met een paar goede resultaten zou de ploeg nog twee plaatsen hoger terecht kunnen komen. MHCW treft nog de hoger geklasseerde tegenstanders Houten en Terriërs en de lager geklasseerde Shinty en Spandersbosch.

Handbalsters We Have houden koers

WEESP - We Have heeft nog steeds een kans om eerste te worden. De Weesper handbalsters wonnen afgelopen weekend wederom van ASV. Een week geleden werd het 20-11, nu waren de Weespers met 7-11 te sterk.

We Have en ASV moesten voor rust vooral wennen aan het slechte weer en de gladde bal. Dat had tot gevolg dat de twee ploegen voor rust aan elkaar gewaagd waren, maar dat er amper gescoord werd. Na de eerste helft stond het 5-5.

Na rust toonde We Have veel vechtlust. Vooral de achterhoede van de Weespers kon voorkomen dat ASV, dat veel fouten maakte, afstand kon nemen. Aanvallend stond We Have er eveneens goed voor en dat had ook tot gevolg dat er met een paar knappe doelpunten gewonnen kon worden van de Ankeveners.

Opvallend aan de kant van de Weespers was het goede spel van een paar jeugdspelers. Vooral de jonge keepster van de ploeg speelde een sterk duel en stopte knap 3 penalty's.

We Have staat na afgelopen weekend nog steeds op een eerste plaats met evenveel punten als Havas, de nummer twee van het klassement. De Weespers hebben nog een duel tegoed op de naaste belager. Het volgende duel van de ploeg staat gepland voor over 3 weken. Dan treffen de Weespers KDO.

Weer nederlaag FC Weesp

WEESP - Het gaat de laatste weken steeds slechter met FC Weesp. Afgelopen weekend werd er wederom verloren door de gehavende Weesper tweedeklasser: Houten was met 5-2 een maatje te groot.

FC Weesp kreeg het vooral de eerste helft zwaar te verduren. De Weespers kregen wel de eerste kans van het duel, maar zagen Houten daarna een paar keer hard toeslaan. De tegenstander van de Weespers stond voor rust al op een 4-1 voorsprong, waardoor er een wonder moest gebeuren om FC Weesp nog aan punten te helpen. Dat wonder bleef na rust achterwege. FC Weesp kon nog wel wat terugdoen, maar kwam tekort voor een goed resultaat.

Punt voor zaterdagelftal
Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft nog steeds een kansje op deelname aan de play-offs. De Weespers pakten afgelopen weekend een punt tegen het net wat beter geklasseerde Eemnes: 1-1.

Om nog mee te kunnen doen aan de play-offs moet Eemnes de laatste periodetitel pakken en moet FC Weesp boven Eemboys eindigen. De Weespers nemen dan een periodetitel over en kunnen daarmee dan alsnog gaan warmlopen voor de play-offs om te kunnen promoveren naar de derde klasse.

Voetbalsters tevreden
Een nederlaag, maar toch waren de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend tevreden. De Weespers verloren met 0-4 van het hoger geklasseerde SDZ, maar toch speelden ze goed. FC Weesp startte sterk en was de hele eerste helft gewaagd aan de tegenstander. SDZ had echter twee voordelen: het had een erg sterke aanvalster en een even zo sterke keepster. Dat zorgde ervoor dat de ploeg al voor rust op een 0-4 voorsprong stond. Na rust deed FC Weesp er alles aan om de schade verder te beperken. Dat lukte goed, maar FC Weesp kwam tekort om echt wat terug te doen.

Feest voor Oberon

WEESP - Oberon heeft een kampioen: afgelopen week stelde het MB1-team van de Weesper volleybalclub de eerste plaats zeker.

Het Weesper team was het beste van de poule, al bleef het tot het laatste moment spannend of de ploeg wel kampioen zou worden. Een afgetekende zege op het puntloze VCH (4-0) zorgde er echter voor dat het team de eerste plaats zeker kon stellen.

Argus komt tekort

WEESP - De tegenstander was afgelopen weekend een maatje te groot voor de korfballers van Argus. De Weespers konden tegen koploper ESDO geen potten breken: 22-7.

Argus speelde met een gehavende ploeg en moest ook nog eens wennen aan het gras. Voor rust leek Argus nog goed mee te kunnen doen, maar vergat een paar goede kansen af te maken waardoor ESDO weg kon lopen. Daarna ontbrak het de ploeg vooral aan scherpte. ESDO gaf na rust een paar keer veel gas en kon zo zonder al te veel problemen de Weespers verslaan.

Argus staat na afgelopen weekend nog steeds laatste. De Weespers hebben tot nog toe slechts één punt gepakt.

Jeugdvoetbalsters FC Weesp pakken kampioenschap

WEESP - Feest afgelopen weekend voor de jeugdvoetbalsters van FC Weesp: na een paar spannende maanden pakten de jonge Weesper voetbalsters het kampioenschap.

Om de eerste plaats zeker te stellen moesten de voetbalsters NFC, de laatste tegenstander van het jaar, verslaan. De voetbalsters startten sterk, maar waren ook nerveus. Halverwege de eerste helft kon FC Weesp de score openen, vlak voor rust volgde ook de 0-2. Na rust ging de ploeg helemaal los: er volgden nog 5 treffers.

Toen de zege zeker was, barstte een feest los met (alcoholvrije) champagne, bossen bloemen, kampioenstenues en een grote beker. De speelsters waren apetrots op het resultaat.

Lexus rijden voor vast maandbedrag

Lexus Private Lease

De jarige vloot van Lexus.

Lexus komt met Private Lease. Hiermee is het mogelijk om voor een vast all-in maandbedrag te rijden in een nieuwe Lexus 25th Edition.

Inbegrepen zijn onder meer het onderhoud, de reparatie, de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en schadeherstel. Een aanbetaling of borg is niet nodig. Het starttarief van Lexus Private Lease is 619 euro voor de Lexus CT 200h 25th Edition.

Lexus Private Lease is van toepassing op alle 25th Editions van Lexus. Dat zijn extra compleet uitgeruste uitvoeringen die het 25-jarig bestaan van Lexus in Nederland opluisteren. De 25th Editions zijn uitgerust met opties die tegemoetkomen aan de hoogste wensen, zoals een Lexus navigatiesysteem, een achteruitrijcamera, zachte 'Tahara' lederen bekleding en stoelverwarming. Het voordeel op de 25th Editions kan oplopen tot 6.300 euro.

Halen en brengen
Met Lexus Private Lease betaalt de klant alleen de benzine. En omdat elke Lexus is voorzien van een uiterst efficiënte en betrouwbare full hybrid aandrijflijn, zijn de brandstofkosten goed te overzien. De gratis haal-en-brengservice bij groot onderhoud van Lexus is inbegrepen. Naar wens kan Lexus Private Lease uitgebreid worden met winterbanden en een schadeverzekering voor de inzittenden. Er is geen fiscale bijtelling en na drie jaar kan de auto ingeleverd worden om vervolgens een nieuwe Lexus te leasen.

VW Golf Sportvan ideale vakantieauto

De Sportvan is veelzijdig, ruim en de beste met caravans.

De Volkswagen Golf Sportsvan is door de ANWB uitgeroepen tot 'Trekauto van het Jaar 2015'. De extra ruime en veelzijdige Golf was tevens winnaar in de MPV-klasse. Beide eervolle titels onderstrepen zijn geschiktheid als vakantieauto nog eens extra.

Elk jaar test vakblad Kampeer en Caravan Kampioen (KCK) van de ANWB nieuwe personenauto's op hun vermogen om caravans te trekken. De Golf Sportsvan 1.4 TSI met DSG-transmissie trad aan in de MPV-klasse. Deze categorie schreef hij als winnaar op zijn naam, onder meer met de hoogst haalbare scores op de onderdelen weggedrag en prestaties met caravan. Ook de overall overwinning ging unaniem naar de Volkswagen Golf Sportsvan. De jury loofde zijn stabiliteit met caravan, de perfecte score bij de hellingproef en zijn comfort en doelmatige karakter. Praktische details als de grote kofferruimte en de picknicktafeltjes achterin maken de Golf Sportsvan volgens de jury eveneens tot de ideale vakantieauto. Daarnaast was er waardering voor het 'welkomthuisgevoel', voor het 'lekker dikke uiterlijk' en voor de 'goede prijs-kwaliteitverhouding'. Daarnaast is hij vooral veelzijdig. Standaard heeft de Golf Sportsvan een bagageruimte een inhoud van 500 liter.

Volle Ford Ka onder 10 mille

De Ford Ka heeft een complete uitrusting.

De Ford Ka is altijd al een aantrekkelijk model geweest in het meest compacte segment. Naast de vormgeving, moderne betrouwbare techniek, een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen en een laag brandstofverbruik, komt er nog een aankoopmotief bij: de aantrekkelijke vanafprijs van € 8.995,-.

Sinds de recente BPM-wijzigingen zijn de meeste directe concurrenten van de Ka aanzienlijk duurder geworden en zijn de vanafprijzen veelal de mijlpaal van € 10.000,- gepasseerd. Dat geldt echter niet voor de Ka, want twee uitvoeringen, de Ka Limited en Ka Style, hebben nog steeds een vanafprijs met vier cijfers.

De Ka Limited heeft een prijskaartje van € 8.995,- en de Ka Style kost € 9.995,-. De scherpe prijsstelling is niet ten koste gegaan van de uitrusting, want beide versies hebben een complete uitrusting.

Suzuki Vitara eerste compacte SUV met 5 sterren

Eerder realiseerden de Suzuki Swift en de Suzuki S-Cross de maximale score in de EuroNCAP* crashtest. Nu heeft ook de nieuwe Suzuki Vitara deze topprestatie geleverd. De compacte SUV kwam met vlag en wimpel door de jaarlijks strenger wordende test en realiseerde daarmee de maximale score van 5 sterren. Geen verrassing, aangezien deze stoere allroader ruim is voorzien van veiligheidsvoorzieningen. De Vitara behoort bovendien tot de zuinigste en schoonste in zijn klasse.

Meer technische snufjes in Peugeot

Peugeot voegt nieuwe technische snufjes toe aan de Connect-modellen. Deze bieden verschillende functionaliteiten, zoals toegang tot een virtueel onderhoudsboekje met het pack Monitoring, het opsporen van de auto bij diefstal met het pack Tracking of het op afstand in de gaten houden van de auto met het pack Mapping. Een van de andere opties is een 3G-dongel die wordt aangesloten op het touchscreen en een pakket van 18 online diensten bereikbaar wordt die het dagelijks leven van de bestuurder of zijn passagiers vergemakkelijken. Bijvoorbeeld door het vinden van parkeerplaatsen, het dichtstbijzijnde tankstation en de beste restaurants.

Na 7 jaar plezierig werken bij Dental Clinics Weesp heb ik afscheid genomen per 24 april 2015. Ik bedank al mijn patiënten voor hun vertrouwen. Nathalie den Hollander.

Groei&Bloei Weesp geeft op 13 mei as -zoals ieder jaar- een workshop in de kas van Vechtwijck. De basis van het werkstuk is voorbereid. U maakt het af. Dan vult u met aarde en 8 plantjes. Kosten
€ 22,- inbegrepen plantjes
waarde € 10,-. Opgeven:
r.meent4@upcmail.nl of tel.: 0294-410214. € 22,- over te maken op NL06INGB0003999804. Na ontvangst is uw aanmelding definitief.

OUTLET PRIJZEN
kleding en speelgoed
LANNEKE
Nieuwstraat 39
Weesp - tel.: 416 464
naast het gemeentehuis

TANDPROTHETISCHE
PRAKTIJK WEESP

Theo Nuyens
Kunstgebitten en reparaties
klaar terwijl u wacht
(ind. mogelijk)
E. du Perronstraat 38
1382 SZ Weesp
Tel: 0294-418722

Veluwse boederij te koop. Vr. pr. € 89.000 k.k. te Ermelo. Sleutelklaar. 035-6935525 / 06-22393323

Veluwse boederij te huur 70 m2 in Ermelo, gemeubileerd
€ 700,- per maand ex.
035-6935525 / 06-22393323

Gevraagd: Defecte vaat/wasmachine, droger, fornuis, radiator - gratis opgehaald, 06-34606808

Zin in vakantie op Curaçao? Voor een accommodatie
www.villavermaire.nl

Te koop gevraagd: Oud blikspeelgoed/treinbaan/boten en treinen. Mag oud en/of defect zijn. Tel.: 035-6938689

Woonr. gezocht: alleenst. werkende man, 50+, zkt. kamers, deel van woning of zomerhsje. Buitengebieden gn.bezwaar. Tussen 9-19 uur, 06-38115814

Privehuis Morosa Almere 06-11117475 Bakkenzuigerstr. 50 ma/vr 10.00 tot 19.00 uur meisjes/dames gevraagd kvk 32159766

WONING VERHUREN? Vertrouwd verhuren aan expats en organisaties INTERHOUSE HILVERSUM 035-303 13 20 www.interhouse.nl

MOTORFIETSEN te koop
GEVRAAGD
alle merken en
bouwjaren. Defect of lang
stilgestaan geen bezwaar.
Direct gehaald, betaald en
gevrijwaard. 06-25418595

Krijgt u familie op bezoek?
En heeft u niet genoeg ruimte of u hecht aan uw privacy?

Bed and Breakfast
De Roskam in Weesp
06-55334804 of
www.bedandbreakfast.nl

Hebt u een verstandelijk
gehandicapte zoon of dochter
van 18-30 jaar (zzp3 of zzp4)? En bent u op zoek naar woongelegenheid? Vraag
informatie aan bij woongroep
bussum@hotmail.com

- CURSUS MINDFULNESS BIJ YOGATODAY in Weesp - Start zaterdag 9 mei. Voor mindfulness in je dagelijks leven, leren door doen. Meer informatie: www.yogatoday.nl of bel 06-215 72 555

24 / 24

Nieuw

Groenlandsekade 59-20 te Vinkeveen

Huurprijs € 695,= per maand exclusief

Fantastisch gelegen recreatiehoekwoning van ca. 60 m² voorzien van een ruim en zonnig terras op het zuidwesten, een eigen parkeerplaats en de mogelijkheid voor de aanleg van een boot.

Nieuw

Reigersweide 154 te Weesp

Vraagprijs € 125.000,= k.k.

Geheel gerenoveerd studio-appartement van ca. 53 m² voorzien van nieuwe, luxe, moderne badkamer, open keuken met diverse inbouwapparatuur, dakkapel voor en vrij uitzicht aan de achterzijde.

Nieuw

Sportparklaan 293 te Weesp

Vraagprijs € 135.000,= k.k.

Bijzonder mooi, geheel gemoderniseerd, op de derde woonlaag gelegen driekamerappartement met aan de voorzijde een vrij uitzicht en aan de achterzijde een zonnig balkon op het zuiden.

Nieuw

Anthony van Dijcklaan 43 te Baarn

Vraagprijs € 155.000,= k.k.

Op de tweede woonlaag gelegen zeer verzorgd en volledig gestoffeerd tweekamerappartement van ca. 70 m² voorzien van luxe keuken, luxe sanitair, twee balkons, berging en eigen c.v.

Nieuw

Morgen 7 te Soest

Vraagprijs € 299.500,= k.k.

Ruime, speels ingedeelde, geschakelde middenwoning voorzien van een voortuin, twee balkons, een dakterras met fantastisch uitzicht, gelegen aan het water en het wijkpark van de Boerenstreek.

Nieuw

Blomstraat 1 A te Weesp

Vraagprijs € 315.000,= k.k.

Op de tweede/bovenste woonlaag van een statig 17de-eeuws grachtenpand gelegen luxe appartement voorzien van ruim dakterras en eigen parkeerplaats en berging in de afgesloten parkeergarage.

Nieuw

Frederica Zeijdelaarweg 13 te Weesp

Vraagprijs € 525.000,= k.k.

Geschakelde en zeer ruime (220 m²) half vrijstaande villa voorzien van inpandige garage, kantoorruimte met eigen opgang, zes slaapkamers en tuin van ca. 70 m² op het zuidoosten met achterom.

Nieuw

Oudegracht 35 te Weesp

Vraagprijs € 619.000,= k.k.

In de 18e eeuw gebouwd grachtenpand voorzien van een besloten en privacybiedende stadstuin van ca. 30 m² en veel originele details. Geschikt voor wonen en werken of dubbele bewoning.

Nieuw + direct verhuurd

Weesperstraat 91 te Muiden

Huurprijs € 795,= per maand exclusief

Zeer verzorgde en charmante stadswoning van ca. 65 m² (exclusief zolderberging) voorzien van twee slaapkamers, een luxe badkamer en een fraaie patio van ca. 9 m². Per direct beschikbaar.

Verlaagd in prijs

Sinnigvelderstraat 533 te Weesp

Vraagprijs € 158.000,= k.k.

Op de vierde/bovenste woonlaag gelegen uitstekend onderhouden vierkamerappartement van ca. 87 m² voorzien van dubbele beglazing, balkon op het zuiden, lift en berging in de onderbouw.

Verkocht onder voorbehoud

Heemraadweg 723 te Weesp

Vraagprijs € 147.500,= k.k.

Vijfkamerappartement, met een woonoppervlak van 112 m², gelegen op de zevende verdieping en voorzien van drie ruime slaapkamers, modern sanitair alsmede een moderne keuken.

Verkocht onder voorbehoud

Gildemeestersweg 14 te Weesp

Vraagprijs € 299.000,= k.k.

In het kindvriendelijke Aetsveld gelegen hoekwoning met garage voorzien van een fraaie voor-, zij- en achtertuin waarvan de achtertuin is gesitueerd op het zuidwesten met een achterom.

Verkocht onder voorbehoud

Lage Klompweg 16 te Weesp

Vraagprijs € 349.000,= k.k.

Landelijk gelegen half vrijstaand woonhuis, met een woonoppervlak van ca. 130 m², voorzien van eigen parkeergelegenheid voor drie auto's, twee schuren, gelegen op 1.298 m² eigen grond.

Verkocht onder voorbehoud

Aquamarin 75 te Weesp

Vraagprijs € 435.000,= k.k.

Ruime watervilla, met een woonopppervlak van ca. 179 m² verdeeld over vier woonlagen, voorzien van inpadige garage en aanlegmogelijkheid voor een boot (tot 6.75 meter), en zonnig terras.

En bij dat van de Nacht van Weesp, iets van:

44e Nacht van Weesp
9 - 10 mei 2015

Laatste week om in te schrijven!

www.asvdevechtstreek.nl